تولید اکسیژن خالص در مریخ
اکسیژن خالص در مریخ به وسیله مریخنورد استقامت، تولید شد.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، مریخنورد استقامت، در جدیدترین آزمایش خود توانست با موفقیت، مقداری دیاکسید کربن را از جو مریخ بیرون بیاورد و آن را به اکسیژن تبدیل کند. این کاوشگر با ابزاری بهنام MOXIE توانست پنج گرم اکسیژن تولید کند تا امکان تنفس برای فضانوردان، حدود ۱۰ دقیقه فراهم شود.
اکسیژن، محموله سنگینی در مأموریتهای فضایی است. اکسیژن، فضای زیادی را به خود اختصاص میدهد و بعید است که فضانوردان بتوانند مقدار کافی از آن را به مریخ ببرند تا انسان بتواند آنجا نفس بکشد، چه برسد به اینکه سوخت فضاپیماها را در یک سفر طولانی به خانه تأمین کند.
از آنجا که انتقال اکسیژن به مریخ عملی نیست، نسخههای آینده این فناوری جهت تولید اکسیژن در مریخ، میتوانند کارایی داشته باشند. در این تصاویر با جزییات بیشتر دستگاه MOXIE آشنا شوید:
این دستگاه، خلوص اکسیژن را تجزیه و تحلیل میکند و در حدود ۹۹.۶ درصد اکسیژن را رها میکند. سپس، هم اکسیژن قابل تنفس و هم مونوکسیدکربن را به درون جو سیاره آزاد میکند. با این حال، دستگاههای مقیاسپذیر آینده اکسیژن تولید شده در مخازن را جهت بهرهبرداری نهایی انسان و موشکها ذخیره میکنند.
ماکسی، از الکتریسیته و یک فرایند شیمیایی جهت تجزیه مولکولهای دیاکسید کربن و تولید اکسیژن استفاده میکند. پس از نخستین آزمایش موفق، دانشمندان هماکنون تلاش میکنند تا با افزایش کارایی حداکثری ماکسی، ۱۰ گرم اکسیژن در ساعت تولید کنند.
واحد پژوهشی معروف انستیتو تکنولوژی دانشگاه ماساچوست (امآیتی) ماکسی را با استفاده از آلیاژهای به شدت مقاوم در برابر گرما ساخته است تا این دستگاه، توانایی ادامه کار در دمای ۸۰۰ درجه سانتیگراد را داشته باشد؛ حرارتی که جهت انجام عملیات تبدیل دیاکسید کربن به اکسیژن ایجاد میشود. ماکسی با یک قشر نازک طلا، عایق و روکش شده است.