پخش زنده
امروز: -
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان به همراه گروهی از دانشجویان پژوهشگر این دانشگاه برای نخستین بار در کشور دستگاه پیشرفته پالایش هوا تولید کردند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اصفهان؛ دانشیار دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به ویژگیهای این محصول کاربردی گفت: بحران آلودگی هوا و شیوع ویروس کرونا، نگرانیهایی در خصوص تصفیه هوا در محیطهای بسته را به همراه داشت و این موضوع، جمعی از دانشجویان فعال این دانشگاه را بر آن داشت تا ضمن مطالعه بر روی دستگاههای معتبر بین المللی، نمونهای منحصر به فرد را در کشور تولید کنند.
علی اشرفی با بیان اینکه پنج نوع از فیلترهای تخصصی به کار رفته در این دستگاه در آزمایشگاه دانشگاه صنعتی اصفهان طراحی، ساخته و بومی سازی شده است، افزود: فیلترهای ساخته شده از مواد جاذب قوی، کارکرد این دستگاه را در مبارزه با بیماریهای ویروسی افزایش میدهد.
با توجه به مشکلات ناشی از آلودگی هوا در کلان شهرها نیاز به استفاده از دستگاههای پالایش هوا با برخورداری از فیلترهای جاذب آلاینده گازی، در محیط خانهها، ادارهها و مراکز درمانی بسیار ضروری است.
دانشیار دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان، توجه به اثرات زیست محیطی را در طراحی این دستگاه مهم دانست و گفت: با استفاده از لامپ ماورای بنفش فاقد اوزون، کارآییِ پالایش هوا افزایش یافته است و بدون انتشار گاز اوزون به محیط، شرایط برای تنفسِ سالم فراهم میشود.