پخش زنده
امروز: -
سخنگوی قوه قضاییه: در سال گذشته عملکرد همکاران قضایی باعث بازگشت ۱۸ هزار هکتار از اراضی ملی و طبیعی به بیت المال شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، آقای غلامحسین اسماعیلی درباره اقدامات قوه قضائیه در سال ۹۹ در حوزه مبارزه با زمین خواری افزود: یکی از محورهای قوه قضائیه در سال گذشته چه در بخش واحدهای قضایی و چه در بخش سازمان بازرسی یعنی در دو بخش قضایی و نظارتی اهتمام ویژه در مبارزه با زمین خواری و اراضی ملی کشاورزی بوده است.
وی گفت: نتیجه عملکرد همکاران در سال ۹۹ موجب شد که ۱۸ هزار هکتار از اراضی ملی و طبیعی به بیت المال برگردد که آمار آنها به تفکیک استان، شهرستان و منطقه در اختیار داریم.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: در استان آذربایجان غربی ۸۴۰ هکتار، البرز ۷۰۰ هکتار، ایلام ۵۰۷ هکتار، بوشهر ۳۶۰ هکتار، استان تهران دو هزار و ۹۷۳ هکتار و چهارمحال وبختیاری سه هزار و ۵۲۶ هکتار از اراضی ملی، طبیعی و کشاورزی به دامن بیت المال برگشته است.
اسماعیلی گفت: ضمن این که ۲۵ هکتار از اراضی هفت سنگان قزوین، ۲۵ هکتار در لواسان، ۲۲۰ هکتار در فشم، ۱۰۰ هکتار در کلاک و ۱۱۶ هکتار نیز در شهرک صنعتی قم و بخش دیگری از اراضی کشاورزی در قزوین نیز ۸۶۳ هکتار به بیت المال برگشت داده شده است.
وی افزود: مبارزه با زمین خواری تنها تشکیل پرونده نبوده و خروجی عملکرد آن بازگشت این مقدار از اراضی ملی و طبیعی به بیت المال است.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: عملکرد خوب شورای بیت المال و اثربخشی آن موجب شده است که به ریاست قوه قضائیه پیشنهاد داده شود این شورا در شهرستانها نیز تشکیل شود که پیش از این تشکیل نشده بود به ویژه در شهرستانهایی که اراضی آن در معرض خطر قرار دارد.
آقای اسماعیلی افزود: بنابراین با پیشنهاد ریاست قوه و الحاق یک بند به شورای بیت المال زمینه تشکیل این شورا در شهرستانها نیز فراهم شد که در تعدادی از شهرستانها این شورا تشکیل شده است.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: با تعدی به اراضی ملی و تغییر کاربری منابع طبیعی در هر جایی که باشد برخورد میشود و اختصاص به استان خاصی ندارد.
آقای غلامحسین اسماعیلی در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر این که قوه قضائیه چه برنامهای برای تغییر کاربری زمینهای کشاورزی گیلان و جلوگیری از نابودی زمینهای این استان دارد؟ افزود: گیلان مجزا و متفاوت از بقیه استانها نیست و افرادی سودجو و فرصت طلب در همه استانها و شهرستانها اقدام به اعمال مجرمانه در بحث تغییر کاربری میکنند.
وی گفت: گزارشی که از اقدامات قوه قضائیه در خصوص برخورد با زمین خواران و پیشگیری از تغییر کاربری اراضی ملی ارائه کردم مربوط به همه استانها از جمله مازندران و گیلان بوده است.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: البته به طور طبیعی در استانهایی مانند گیلان، مازندران، گلستان و بخشهایی از تهران (لواسانات)، البرز (چهارباغ)، قزوین (هفت سنگان) این تخلفات بیشتر بوده است و البته رئیس قوه قضائیه چندی پیش اعلام کرد که لواسان یک نماد است و در هر جای کشور به اراضی ملی و منابع طبیعی تعرض شود و تغییر کاربری صورت گیرد، مقابله خواهد شد.
آقای اسماعیلی گفت: در استان گیلان هم اقدامات خوبی انجام شده است و بخشنامه جدید شورای حقوق حفظ بیت المال در استان گیلان هم اجرا میشود و این شوراها در شهرستانهای استان تشکیل خواهد شد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با کسانی که مصوبات ستاد کرونا را رعایت نمیکنند چه برخوردی صورت میگیرد؟ افزود: برخورد با متخلفان، قطعی و حمایت از مصوبات ستاد کرونا هم جدی است.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: البته برخوردها در این خصوص متفاوت است و آن چه در صلاحیت رسیدگی دادگستریها باشد، رسیدگی میشود و ما هیچ ملاحظهای نداریم که متخلف جزو مدیران یا غیر مدیران باشد.