دپوی غیربهداشتی کود حیوانی و شیوع بیماریهای واگیر دامی
دامداران ابتدا کودهای دامی خودشان را با اصول بهداشتی فرآوری و سپس از آن در مزارع استفاده کنند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان جنوبی، رئیس شبکه دامپزشکی سربیشه گفت:
کود دامی به دلیل منشاء حیوانی میتواند حاوی انواع عوامل بیماری زا باشد به همین دلیل و به منظور جلوگیری از شیوع بیماریهای واگیر دامی و مشترک فراوری کود دامی در دامداریها برای مصرف آن در زمینهای زراعی مستلزم رعایت مراحل بهداشتی است. کاووسی در خصوص مراحل بهداشتی گفت:
کود دامی باید قبل از حمل و جابجایی و به منظور مصرف، حداقل به مدت یک ماه در محل مناسب جمع آوری و ذخیره شود این محل مناسب میتواند چالهای نظیر چالههای سیلو کردن در دامداری، با جایگاه نگهداری دام فاصلهای مناسب داشته باشد.
وی با بیان اینکه این محل همچنین باید به دور از آبهای جاری و زیرزمینی باشد گفت: ضدعفونی کردن سطح کود با فرمالین تجاری ۵تا۱۰ درصد پس از دپو کردن یکی دیگر از اقدامات لازم به منظور جلوگیری از شیوع بیماریها است.
کاووسی گفت: پس از گذشت چند هفته و بر اثر بالا رفتن حرارت کود به دلیل عملیات تخمیر، بسیاری از عوامل بیماری زای میکروبی، قارچی و انگلی از بین رفته و کود آماده جابه جایی میشود و تا زمان مصرف میباید روی کود را با نایلون، خاک و یا هر گونه پوششی که مانع از پراکندگی آن در محل بر اثر باد و سایر عوامل گردد پوشاند.