به گزارش
خبرگزاری صداوسیما،مرکز چهارمحال وبختیاری، رییس اداره آموزش و ترویج اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با اشاره به اهمیت دفن اصولی زباله برای حفظ محیط زیست و منابع طبیعی گفت: دفن غیراصولی زباله به عنوان یک تهدید جدی برای محیطزیست و تنوع زیستی، جنگلها، مراتع و حفظ سلامت انسان است.
هومان خاکپور افزود: مراکز دفن زباله در استان به عنوان یک مرکز و محلی برای رهاسازی زباله توسط شهرداری و دهیاری تبدیل شده است و کمتر نشانه دفن اصولی و بهداشتی زباله در این محلها دیده میشود و در شهرهای استان مانند شهرکرد و بروجن هم این معضل مشهود است.
وی افزود:با توجه به اینکه زبالهها عامل تهدید برای سلامت مردم و تنوع زیستی منطقه هستند و آلودگی ایجاد میکنند، اجرای طرحهای مدیریت پسماند و دفن اصولی زباله یک اولویت است.
به گفته وی، دفن زباله یک روش منسوخ شده است و باید از راههای اصولی و علمیتر از جمله مدیریت زبالهها استفاده کرد و این امر باید از خانهها با تفکیک زباله شروع شود تا امحاء زباله با کمترین خسارت انجام شود.
وی به ارزش اقتصادی زباله اشاره کرد و گفت: با تفکیک زباله میتوان تولید ثروت کرد و این طلای کثیف را وارد چرخه اقتصادی کرد چرا که زبالهها به عنوان یک تهدید نیستند و تولید ثروت و ظرفیت اقتصادی دارند.
خاکپور افزود: در استان مشکلات زیادی در حوزه مدیریت پسماند از جمله نامناسب بودن جانمایی مکانهای دفن زباله، دفن غیراصولی و ناکافی بودن نظارت بر دفن زباله از سوی نهادهای ناظر وجود دارد.
به گفته وی، در شهرستان لردگان به عنوان یکی از مناطق جنگلی استان جانمایی مکان دفن زباله مشکل دارد و جانمایی این مکان در سه دهه گذشته مناسب نبوده و در آن ملاحظات زیست محیطی دیده نشده است.
وی افزود: این مکان علاوه بر اینکه در عرصه جنگلی است در بالادست شهرستان و در یک دامنه قرار دارد که شیرابه زبالهها به پایین دست سرازیر و وارد شهر لردگان و روستاهای پایین دست میشود، تهدیدی برای سلامت مردم، مزارع پرورش ماهی، شالیزارها پایین دست است.
وی به رها شدن زبالههای بیمارستانی و الکترونیکی در این منطقه و افزایش میزان خسارت و تهدیدهای زیست محیطی اشاره کرد و گفت: وجود این زبالهها باعث میشود شیرابههای زباله وارد خاک و منابع آبهای زیرزمینی شود که این امر سلامت مردم را به خطر میاندازد.
خاکپور با اشاره به آتش زدن زبالهها برای امحاء زباله اشاره کرد و گفت: این روش علاوه بر آلودگی هوا باعث گسترش آتش به رویشگاههای طبیعی، جنگلی و مرتعی میشود.
به گفته وی، رها شدن زبالهها در جنگلها و مناطق گردشگری باعث آلودگی دیداری شده و مناطق طبیعی و گردشگری زیبای طبیعی و ظرفیت گردشگری خود را از دست میدهند و منظر طبیعی آلوده میشود.
وی اگفت: دفن نامناسب زباله تهدیدی برای تنوع زیستی است که خسارت به بخش تنوع زیستی و حیات وحش نیز وارد میکند که حیات وحش به امید غذا به این محلها میآیند و بر اثر برخورد با ظروف پلاستیکی ویا شیشههای مصدوم شده و یا میمیرند.
شهرستان لردگان در فاصله ۱۶۰ کیلومتری مرکز استان قرار دارد.
استان چهارمحال و بختیاری با مساحت یک میلیون و ۶۵۳ هزار هکتار در بخش مرکزی کوههای زاگرس واقع است و ۳۲۸ هزار هکتار از وسعت استان را عرصه جنگلی تشکیل میدهد که به صورت نواری از کوههای بازفت در شهرستان کوهرنگ آغاز و به سمت کوههای فلارد در شهرستان لردگان کشیده میشود.