پخش زنده
امروز: -
دبیر کل حزب ندای ایرانیان با انتقاد از مدیریت اقتصادی کشور گفت: به نظر میرسد بخشی از مدیریت اقتصادی کشور در سیبل نظام استکباری عمل میکند.
آقای صادق خرازی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، افزود: اتفاقاتی در اقتصاد ملی ایران رخ میدهد که یا انسان باید با تسامح نگاه کند و گذشت کند و بگوید انشاءالله گربه است یا اگر با یک دید کاملا دقیق موشکافانه و تیزبین نگاه کند میبیند بخشی از مدیریت اقتصادی کشور کاملا در سیبل نظام توطئه و استکباری و استعماری عمل میکند.
وی ادامه داد: به عنوان مثال آیا وضعیت مدیریت تولید مرغ و گوشت و گرانی آن صرفا بی تدبیری است؟ به نظر من این مساله نشان میدهد بزرگتر از بی تدبیری است و نفوذ قبل از اینکه در حوزه سیاست و فرهنگ باشد در بخشی از مدیریت تولید یا مدیریت اقتصادی کشور لانه کرده و در آنجا اردوگاه زده بنابراین حتی بخش تصمیم ساز کشور نیز باید اصلاح شود.
آقای خرازی در ادامه در پاسخ به این پرسش که چگونه شما خود و جریان سیاسی تان سالها از دولت حمایت کرده و در انتخاب آن موثر بودید، اما اکنون منتقد جدی هستید؟ گفت: بله، این یک پارادوکس است که قبلا از دولت حمایت میکردیم و اکنون انتقاد. اما شخص من یک موضوع است و مجموعهای که به آن تفکر تعلق داشتند بحث دیگری است.
وی خاطرنشان کرد: من از دولت اول روحانی تا سال سوم حمایت کردم و حامی برجام نیز بودم و به عنوان یک کارشناس سیاست خارجی در دفاع از آن سرم را بالا میگیرم و معتقدم کار درستی بوده است، اما به مدیریت دولت انتقادهای جدی داشتم.
دبیر کل حزب ندای ایرانیان تصریح کرد: متاسفانه موضوع مهم فرهنگ در دولت تعطیل است و درباره آن اصلا نباید حرفی زد چراکه چیزی به عنوان فرهنگ در این دولت نداریم، اما در حوزه آموزش خطاهای راهبردی صورت گرفت و باعث بریده شدن بخشی از جوانان از آموزش شد.
آقای خرازی گفت: درباره مدیریت کلان کشور انتقادی جدی داشتم و حتی مخالفت خود را هم مطرح کردم، اما در این زمینه حزب تصمیم گیر بود هرچند خودم نیز در دور دوم به آقای روحانی رای ندادم.
وی با اشاره به انتخابات سال ۹۲ خاطرنشان کرد: در ۹۲ چالشهای فکری میان اصلاح طلبان زیاد بود همه در پی هاشمی بودند، اما زمانی که صلاحیتش رد شد بین عارف و روحانی به روحانی رسیدیم.
ای کاش اصلاح طلبان هرگز از روحانی دفاع نمیکردند
این فعال سیاسی اصلاح طلب در ادامه با اشاره به حمایت جبهه اصلاحات از ریاست جمهوری حسن روحانی گفت: من میدانم آقای روحانی از این جمله من بسیار گلایه دارد و دلخور هم هست، اما واقعاای کاش ما اصلاح طلبان از روحانی دفاع نمیکردیم و اگر هم دفاع میکردیم دفاع ما شرطی بود و این اتفاقات نمیافتاد.
آقای خرازی ادامه داد: این اشتباه و این مشکل نشانگر این است که نظام احزاب کشور و انتخاب نخبگان هنوز پیشرفته نشده است و مدام میآییم به بزرگانمان بند و به آنها اعتماد میکنیم، اشتباهی که در دولت احمدی نژاد هم صورت گرفت.
وی در همین زمینه با نگاه قیاسی اشارهای به دوران ریاست جمهوری حضرت آیت الله خامنهای کرد و گفت: فرآیند تصمیم سازی برای دولت آیت الله خامنهای در قامت عقل و خرد جمعی به نام حزب جمهوری اسلامی انجام گرفت آن هم در شرایطی که کشور ساختاری نداشت، درگیر جنگ بود و سه سال از انقلابش گذشته بود.
دبیر کل حزب ندای ایرانیان در توضیح بیشتر تصریح کرد: شرایط به گونهای بود که سفارتخانههای ما مبلها را جمع کرده بودند یعنی با ۲۰ کشور دنیا بیشتر ارتباط نداشتیم، اما زمانی که دوران ریاست جمهوری ایشان به پایان رسید ما در جهان در ۱۷۰ کشور سفارت و کنسولگری داشتیم و در نهادهای بین المللی عضو بودیم و در اردوگاههای جهانی هم حضور موثر داشتیم و صاحب میز و معادله بودیم.
امروز شاهد بحران سرمایههای اجتماعی هستیم.
آقای خرازی گفت: درباره ریاست جمهوری آقای هاشمی رفسنجانی نیز عقل و خرد جمعی نقش داشت و درباره آقای خاتمی نیز همین گونه بود، اما در این دو دولت (احمدی نژاد و روحانی) اعتمادها شکسته شد و امروز شاهد بحران سرمایههای اجتماعی همچون وضع چهل میلیون جوان زیر ۳۰ سال هستیم.
وی افزود: آن کسانی که به احمدی نژاد و روحانی علاقه داشتند و با شور و اشتیاق در خیابان پای میکوبیدند از آنها بریده اند و نظام سلطه رویشان به صورت غیرمستقیم کار میکند تا اساسا در انتخابات شرکت نکنند.
آقای خرازی تاکید کرد: ما همه در برابر این وضع بوجود آمده مسئول هستیم و من هم به اندازه سه سال محکوم هستم و باید از مردم عذرخواهی کنم و با صدای بلند هم عذرخواهی میکنم، اما بزرگان کشور متوجه باشند که اشتباهات تکرار نشود.
راه نجات ایران آزادسازی اقتصاد است
وی در ادامه اشارهای به برنامه هایش کرد و گفت: من راه نجات اقتصاد ایران را آزادسازی اقتصاد کشور میدانم که البته در این زمینه نباید با رهاشدگی عمل کرد و اتفاقا یارانهها را هم باید اصلاح کرد ما یکی از کشورهای مطرح دنیا در پرداخت یارانهها هستیم که به هیچ وجه عادلانه نیست.
نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این پرسش که آیا برنامه هایتان را براساس باقی ماندن تحریمها تنظیم کرده اید یا رفع تحریم ها؟ گفت: ما باید براساس وضع موجود برنامه ریزی کنیم، اما در عین حال باید تلاش کنیم تحریمها را رفع کنیم.
آقای خرازی افزود: ما باید به منافعمان فکر کنیم و منافع ما نیز در رشد کشور و بازگشت به هویت سرمایههای اجتماعی است تا به سمتی برویم که در سبد تراز جهانی سربلند باشیم چراکه این ظرفیت در کشور وجود دارد.
وی گفت: مدیر اجرایی ربطی به رهنموددادن ندارد، مدیر اجرایی نوکر و خادم مردم است و من خودم را نیز رعیت و خادم مردم میدانم و تلاش میکنم در صورت موفقیت دولت را سیاست زده نکنم و اتفاقا زیر پای مدیرانم آتش برپا کنم تا یک لحظه بیکار نمانند و مدیران نیز براساس سیاستهای نظام عمل کرده و لحظه به لحظه گزارشها را به اتاق فکر و هوشمندی که طراحی میشود، منتقل کنند.
آقای خرازی افزود: نمیشود که رئیس جمهور هم رهنمود دهد و هم مداحی کند متاسفانه به نظر میرسد که همه در کشور رهنمود میدهند در حالی که مفهوم مدیر این نیست، مدیر یعنی رعیت، نوکر و سپور مردم.
باید ارتباط ارباب رجوع در اتاق شیشهای صورت گیرد.
وی تاکید کرد: باید ارتباط ارباب رجوع در اتاق شیشهای صورت گیرد و اتفاقا هر کس هر جایی را تصرف کرد بدون تعارف عزل و تا آخر عمر از خدمات اجتماعی محروم شود.
این فعال سیاسی اصلاح طلب ادامه داد: من خودم را در سبد انتخاب گذاشته ام و حزب هم انتخابم کرد البته حزب یک شروطی قرار داده است که اگر آن شروط به دست آید فرد دیگری میآید، اما من براساس خرد جمعی حزب کار میکنم و برای دیدگاه خودم نیز حرمت قائلم و حاضر نیستم این فکرم قربانی جدول بندیهای سیاسی شود.
آقای خرازی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه در فاصله ۱۲ تا ۱۸ ماه میشود شهرکهای صنعتی را فعال و برای دو میلیون نفر شغل ایجاد کرد، گفت: من اقتصاددان نیستم و یک مدیر هستم و کار مدیر نیز گرفتن نظرات مختلف از اقتصاددانان گرفته تا دیگر متخصصان و اجرای این نظرات به بهترین نحو است.
وی افزود: معتقدم باید بخش عمدهای از یارانهها را برداشت که این خود بدون شک باعث کاهش تورم به زیر ۱۰ درصد میشود هرچند کار جدی و سختی به نظر میرسد، اما در ایران کارهای سختتر از این صورت گرفته است و کشوری است که توان فناوری هوافضا را دارد.
وی اضافه کرد: مردم باوجود مشکلات در کنار حاکمیت بوده اند و این قدرت فهم را دارند که در کنار حاکمیت و دولت قرار گیرند و برای اقتصاد خودشان همراهی کنند که این مهم با آگاهی به سرانجام میرسد.
آقای خرازی در پایان با اشاره به اینکه ظرفیتهای ناشناخته بالقوهای برای درآمد کشور وجود دارد که هنوز بالفعل نشده است، گفت: به عنوان مثال از راه ابریشم در صورت نهایی شدن ۲۵ میلیارد دلار و همچنین از طریق عبور و مرور باندهای پهناور در کشور باتوجه به چهارراه بودن ایران میتوان ۳۰ میلیارد دلار درآمد کسب کرد.
وقتی بیل گیتس عاشق دانشجویان زنجانی میشود
سفیر اسبق ایران در فرانسه همچنین اشارهای به ظرفیت استعدادهای نخبگان ایرانی کرد و با ذکر خاطرهای از شخصیت معروف و جهانی بیل گیتس گفت: در کنفرانس بین المللی داووس سر میز ناهار آقای بیل گیتس از من پرسید زنجان کجاست؟ پاسخ دادم از شهرهای ایران است و ادامه دادم دانشگاهی در زنجان وجود دارد که مربوط به ریاضیات است و نیروهای خوبی در آن تربیت شده اند.
وی ادامه داد: بیل گیتس در پاسخ به من گفت ۹۱ مدیر برجسته مایکروسافت فارغ التحصیل ریاضیات از یکی از مراکز زنجان هستند و من قصد دارم بیایم آنجا را ببینم.
آقای خرازی گفت: این مهم همه نشان از ظرفیت بسیار مهم استعدادهای جوانان ایرانی است که باید از آن استفاده کرد تا تبدیل به فرار مغزها نشود.