پخش زنده
امروز: -
با اجرای موفقیت آمیز طرح پژوهشی با سرمازدگی تعدادی از باغات انار ساوه مقابله شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ خانم دکتر نصیری مقدم پژوهش گر عرصه بیوتکنولوژی گفت : پس تحقیق و پژوهش پنج ساله روی تاثیر ریز مغزی ها بر افزایش مقاومت درختان در برابر سرما ،کارآزمایی عملی این طرح مطالعاتی از پاییز پارسال آغاز شد و ۱۰ هکتار باغ انار در این طرح مقاوم سازی شد که در برابر سرمازدگی فروردین امسال کاملا مقاومت کرده و این باغ به گل نشسته است.
این پژوهشگر بیوتکنولوژی افزود: در این روش با محلول پاشی ریز مغزی ها در چند مرحله محلول داخلی درخت را تغلیظ کرده واین امر افزایش مقاومت در برابر سرمازدگی را در پی دارد.
غلامی باغدار انارستان روستای قردین شهرستان ساوه هم گفت: دراین طرح پژوهشی در سه مرحله پس از برداشت در پائیز ،اوایل اسفند پارسال و اوایل فروردین امسال درختان باغ محلول پاشی شده و در حالی که سایر باغات منطقه در سرمازدگی نابود شدند این باغ در برابر سرما مقاوم بوده و اثری از خسارت نیست.
شریفی مدیر جهاد کشاورزی ساوه هم گفت: در سرمازدگی فروردین ماه دمای هوا تا ۴ درجه زیر صفر کاهش یافت که این پدیده باعث خسارت سرمازدگی به سه هزار هکتار از باغات انار ساوه شدو۸۱۰دمیلیارد ریال خسارت وارد شده است.
سطح باغات شهرستان ساوه ۲۰
هزار هکتار است که ۶۰ درصد این باغات انارستان است و سالانه ۱۵۰ هزار تن انار در ساوه تولید می شود.
غیاثی مدیرکل مدیریت بحران استانداری مرکزی نیز گفت: در استان مرکزی ۷۰ هزار هکتار باغ وجود دارد که ۲۶ هزار هکتار از این میزان در سرمازدگی فروردین دچار خسارت شده است.
غیاثی افزود: سرمازدگی بلای طبیعی هرساله است که سالانه به طور میانگین ۲۰۰ میلیارد تومان به باغداران استان خسارت وارد می کند.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری مرکزی گفت: کاشت نهال مقاوم به سرما و دیرگل،اطلاع رسانی و بکارگیری روش هایی چون دود دادن به درخت در سرما از اقدامات انجام شده در سالهای اخیر برای کاهش خسارات سرمازدگی است و استفاده از طرح های پژوهشی و علمی برای افزایش مقاومت و کاهش خسارت نیاز جدی این حوزه است.