پخش زنده
امروز: -
اقداماتی، چون تبریک رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران به تیم بسکتبال شهرداری گرگان با توهم امکان تحمیق شهروند ایرانی صورت میپذیرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از نورنیوز، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران در پیامی، قهرمانی تیم شهرداری گرگان در لیگ برتر بسکتبال ایران را تبریک گفته است!
«رابرت مالی» در حساب شخصی خود در توئیتر با انتشار ویدئویی از لحظات آخر بازی این تیم و مهرام تهران نوشته: «به پری پتی (بازیکن آمریکایی این تیم) و تیم او شهرداری گرگان تبریک میگویم. عجب شوت دقیقه نودی (buzzer beater) فوقالعادهای بود.»
این اقدام رابرت مالی که در نگاه اول شاید نامربوط تصور شود، اما در راستای بهرهگیری از ظرفیت «دیپلماسی عمومی» برای تحت تاثیر قرار دادن مخاطبان خود انجام شده است.
به بیان دقیقتر؛ این مقام آمریکایی در بحبوحه فرآیند جدید مذاکرات برجامی به زعم خود سعی کرده افکار عمومی ایرانی را با خود همراه نموده و از این رهگذر سهمی هر چند اندک در تشدید فشار بر تهران از طریق همراهسازی افکار عمومی داشته باشد.
این اتفاق در حالی رقم خورده که گزارش دو روز پیش وزارت خارجه آمریکا از مواضع و تصمیمات برجامی کاخ سفید نشان میدهد که آنها همچنان بر مواضع قبلی خود ایستاده و حاضر به لغو همهجانبه و یکباره تحریمها و سپس بازگشت به برجام نیستند.
معنا و مفهوم موضع آمریکاییها چیزی جز تداوم فشار حداکثری بر ملت ایران البته به شیوه و روش ویژه دموکراتها نیست و از همین رو حرکت منافقانه رابرت مالی در تبریک به تیم بسکتبال شهرداری گرگان را میتوان «دیپلماسی عمومی مزورانه» تعبیر کرد.
اینگونه اقدامات با توهم امکان تحمیق شهروند ایرانی صورت میپذیرد تا شاید امکانی هر چند ضعیف برای بازگرداندن نظر مردم ایران نسبت به کشوری عهدشکن و غیرقابل اعتماد، چون آمریکا ایجاد کند.
این دست رفتار مزورانه آمریکاییها البته مسبوق به سابقه است چنانچه در دوره اصلاحات نیز وقتی قرار شد رئیس دولت اصلاحات، در سفر به نیویورک مقابل دوربین شبکه سیانان بنشیند، برای آنکه افکار عمومی ایران تحت تاثیر فضای القایی نزدیکی ایران و آمریکا قرار بگیرد، مجری این برنامه «کریستین امانپور» ایرانی ـ انگلیسی انتخاب شد که همسر «جیمز روبین» سخنگوی وزارت خارجه وقت آمریکاست و پسری به نام «داریوش» از او دارد!
بعدها همین اتفاق در مانور دادن روی اسم میانی «باراک اوباما» یعنی «حسین» نیز صورت گرفت تا آمریکا به کمک دستگاه رسانهای و تبلیغاتی خود اینگونه القا کند که دیگر دوران «محور شرارت» خواندن ایران گذشته و اوباما بعنوان کسی که در خانوادهای مسلمان به دنیا آمده، خواهان تغییر در رفتار با ایران است!
در زمان مذاکرات منتهی به برجام نیز این قبیل اقدامات برای ایجاد فضایی به ظاهر دوستانه از سوی آمریکاییها مورد استفاده واقع شد، چنانچه در میانه مذاکرات، استفاده از نام داماد و نوه ایرانی «جان کِری»، «الکساندر ناهید» فرزند «بهروز ناهید» و «وانسا کِری» به عنوان ظرفیتی برای «القای روانی» نزدیک شدن دو کشور مورد استفاده قرار گرفت.
نکته جالب در همه این موارد تکراری، خباثتهای پشت سر این اتفاقات است که در همان دولتها اتفاق افتاده، چنانچه «بیل کلینتون» قانون تحریمی داماتو (آیسا) را به ملت ایران تحمیل کرد و اوباما نیز با آغاز عهدشکنی پس از برجام و وضع تحریمهای جدید، اولین ناقض این توافقنامه بینالمللی شد.
بر این اساس؛ به نظر میرسد «دو روییهای احمقانه» دموکراتها در دوره جو بایدن هم قرار است با روشهای نخنمای گذشته ادامه داشته باشد.