چرا آش رشته غذایی کامل است؟به گفته متخصصان تغذیه، رشته یکی از مواد اصلی این ماده غذایی جزءگروه نانوغلات است. حاوی کربوهیدرات، ماده معدنی و مقداری پروتئین و منبع تأمین انرژی در بدن است.
دسته بنشنها شامل نخود، لوبیا و عدس از دیگر موادی هستند که در تهیه آش رشته مورد استفاده قرار میگیرد.
حبوبات جانشینهای گروه گوشت و حاوی مقداری پروتئین گیاهی هستند که در کنار رشته تبدیل به پروتئین کامل میشود.
همچنین فیبر غذایی موجود در نخود و لوبیا به دفع مواد زائد کمک کرده، یبوست را هم برطرف میکند.
کشک مورد استفاده هم از گروه لبنیات است که علاوه بر پروتئین بالا مقدار
قابل توجهی فسفر و کلسیم هم دارد و میتواند در سلامت دندانها و استخوانهای افراد بویژه آنهایی که در سن رشد هستند مؤثر باشد.
سبزی موجود در آش رشته سرشار از ویتامین C و حاوی فیبر غذایی، مواد معدنی و پیشماده ویتامین A است در عین حال رنگدانههای گیاهی موجود در سبزی میتواند در پایین آوردن عوامل خطرسازی مثل چربی خون، سرطان و فشار خون نقش داشته باشد.
پیاز یکی دیگر از مواد تشکیل دهنده در آش رشته و از خانواده سبزیهاست و تمام فواید آن را دارد.
نعنا نیز طبع گرمی دارد و برای متعادل کردن سردی و گرمی بسیار مناسب است و در عین حال ضد نفخ محسوب میشود به شرط آنکه بیش از حد سرخ نشود.
آش رشته غذای کاملی محسوب میشود، ولی نباید در مصرف آن زیادهروی کرد به ویژه آنکه سیر داغ، پیاز داغ و نعنا داغ نباید غرق در روغن شود.
طرز تهیه آش رشته:آش رشته از معروفترین آشهای ایرانی است. با ما همراه باشید تا طرز تهیه این غذای خوشمزه و لذیذ را آموزش دهیم.
مواد لازم (برای ۴ نفر):
رشته مخصوص آش:۴۰۰ گرم
سبزی آش (تره – جعفری – اسفناج – شوید – گشنیز):۱ کیلو گرم
نخود و لوبیا و عدس (مجموﻋﺄ به مقدار مساوی):۴۵۰ گرم
نعنا خشک یا تازه: ۲۰۰ گرم
پیاز متوسط:۴ عدد
آرد: ۲ قاشق سوپ خوری
روغن: به میزان لازم
نمک و فلفل:به مقدار کافی
طرز تهیه آش رشته:حبوبات را از قبل خیس کنید، سپس آنها را با پیاز سرخ کرده (که ممکن است کمی زردچوبه به آن زده باشید) کاﻤﻸ بپزید. بعد سبزی را تمیز و خرد کنید و داخل حبوبات پخته شده بریزیدتا بپزد.
سپس دو قاشق سوپ خوری آرد را در کمی آب سرد حل کنید و داخل آش بریزید و مرتب هم بزنید.
رشته را در آش بریزید و بگذارید آهسته بپزد، ولی رشته نباید خرد شود.
نمک و فلفل و زردچوبه را هم اضافه کنید. بعد آش را از روی شعله بردارید و روی آن را با کمی کشک ساده و پیاز سرخ کرده و نعناع داغ (و در صورت دلخواه سیر داغ) تزیین میکنید.
نکات مورد توجه برای تهیه آش رشته:- برای خوش رنگ شدن رشته آش، زردچوبه را همراه پیاز داغ به آش بیفزایید.
- اگر اسفناج در بازار نیست از برگ چغندر استفاده کنید.
- نعنا داغ را با روغن مایع تهیه نکنید، چون وا میرود.
- برای تهیه کشک زرد، کشک را با زعفران و آب بجوشانید.
تزیین کشک را با کیسه فریزر مثلثی شکل انجام دهید.
- آش را میتوانید با کشک زرد و سفید، نعنا داغ و لوبیا چیتی تزیین کنید.