پخش زنده
امروز: -
هشتاد و ششمین نشست کانون تفکر آب دانشگاه یزد با محوریت بررسی چالشهای آبی استان و سازگاری با کمآبی به صورت مجازی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، دبیر کانون تفکر آب دانشگاه یزد در این نشست گفت: میزان بارش در استان یزد در سال جاری ۴۰ درصد کاهش یافته و برای جبران این کمبود از سفرههای زیرزمینی استفاده میشود.
حسین ملکی نژاد افزود: برداشت آب از سفرههای زیرزمینی با توجه به رشد فعالیت معادن و صنعت افزایش یافته و نگرانیهایی از جمله خشک شدن منابع آبی، از بین رفتن پوشش گیاهی، فرسایش خاک و آلودگیهای حاصل از پسماند و پساب صنعتی را در پی دارد.
نماینده مردم تفت و میبد در مجلس شورای اسلامی هم با ابراز نگرانی نسبت به رشد معادن و آسیبهای متوجه محیط زیست اظهار داشت: حاکمیت وظیفه حل مساله را با در نظر گرفتن همه ابعاد چالش انگیز این حوزه را دارد. نگرانیهای زیست محیطی به تنهایی بازدارنده فعالیت معادن نخواهد بود.
میرمحمدی درباره مطالعات و پیگیریهای انجامشده پیرامون فعالیت معادن استان بویژه معدن دره زرشک ادامه داد: امروزه انتظار میرود که با توجه به تشخیص فعالیت معادن به لحاظ حاکمیتی، گروههای متخصص این حوزه به ارائه پیشنهادهایی برای به حداقل رساندن آسیبهای ناشی از این صنایع و معادن بپردازند.
وی با اشاره به بیکاری ۱۳ درصدی تحصیل کردههای یزدی تصریح کرد: یکی از راهکارهای موجود در بحث اشتغال و تقابل آن با حوزه آب ایجاد بستری برای ورود به صنایع اقتصادی کم آب خواه و دارای فناوری پیشرفته، ورود نیروی کار مهاجر قانونی، دریافت اعتبارات دولتی برای آبیاری قطرهای، آبیاری تحتفشار و کمفشار ذیل مسیرهای جایگزین حفظ آب است.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان نیز خاطرنشان ساخت: مشکلات ناشی از فعالیت معادن گریبانگیر محیط زیست بوده، در حالی که این سازمان تقریبا اختیار قانونی جهت ورود به مساله را ندارد آنهم در محیط خشک و آسیبپذیری همچون یزد که تشکیل یک سانتی متر خاک نیازمند گذشت مدت زمان ۳۰۰ الی ۹۰۰ سال است.
حبیبی پور افزود: از سال ۶۶ تا ۸۸ تعداد معادن شن و ماسه استان ۲۸ برابر شده است که به همان میزان مصرف آب و آلودگیهای آن افزایشیافته در حالی که حقوق دولتی تعلق یافته به معادن منطقی نبوده و مشوق ذینفعان جهت ادامه فعالیت است.