پخش زنده
امروز: -
معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران: شناسایی گودهای رها شده در تهران و ارسال تذکرهای پی در پی برای آن در شهر تهران تدوین شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای عبدالرضا گلپایگانی، گفت: با تعیین بازه زمانی محدود برای گودها و اخطارها و با کمک دستگاه قضایی بسیاری از گودهای پرخطر پر شد و برای جلوگیری از ایجاد گودهای رها شده و خطرساز لایحهای تنظیم و به شورای شهر ارسال شده است که امیدواریم این لایحه به تصویب برسد.
عبدالرضا گلپایگانی با اشاره به بناهای تاریخی گفت: در سیستم map.tehran.ir مکانها و رویدادهای تاریخی قابل دسترسی است. مردم میتوانند از آنها بازدید کنند و نقشه حرکت خود را قبل از حضور در این فضاها از روی سامانه "تهران من" تعیین و حتی وسایل نقلیه خود را مشخص کنند.
وی افزود: تهیه طرح تفصیلی ویژه محدوده تاریخی تهران در دستور کار قرار گرفته که شامل منطقه ۱۱ و ۱۲ تهران است که این طرح میتواند در ارتقاء کیفیت زندگی و رفع مشکلات مردم این دو منطقه بسیار موثر باشد.
معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران گفت: امیدوارم این کار که با حمایت و همکاری وزارت میراث فرهنگی در جریان است، هر چه سریعتر محقق شود.
وی درباره تاب آوری شهری هم تأکید کرد: در این دوره لایحه گسلهای شهر تهران به طرح تفصیلی اضافه شد و طبق آن روی پهنههای گسلی محدودیتهایی اعمال میشود. این موضوع از بحرانهای آینده جلوگیری میکند.
گلپایگانی با اشاره به این که به جرأت میتوان گفت هیچ ساختمانی بدون مهاربند (وال پست) ساخته نمیشود، گفت: مهاربند نقش پایداری دیوارهای جانبی در زلزله را ایفا میکند. بدون مهاربند امکان دارد اسکلت ساختمان مقاوم باشد، اما دیوارها بریزد. در زلزله کرمانشاه دیدیم که ساختمانها سرپا بود، اما ریختن دیوارها خسارت مالی و جانی به مردم وارد کرد که با اجرای این مهاربند مشکلات به حداقل میرسد.
عبدالرضا گلپایگانی با اشاره به همکاریهای معاونت شهرسازی و معماری با سازمان آتش نشانی هم گفت: مبحث ۳ مقررات ملی در ساختمانهای زیر ۶ طبقه کنترل نمیشد. اما در این دوره این کنترلها اعمال میشود. برای این که این موضوع با توقف روبرو نشود کنترل نقشههای مبحث ۳ مقررات ملی در ساختمان را به دفاتر الکترونیک سپرده ایم. کارشناسان آنها برای این کار آموزش دیده اند و خوشبختانه این مقررات به یک روال تبدیل شده است.
عبدالرضا گلپایگانی گفت: در بحث تولید مسکن نزدیک به ۵ هزار واحد مسکونی در دستور کار سازمان نوسازی است که به مرحله انعقاد قرارداد رسید و این واحدها در کمیسیون ماده ۵ به تصویب رسید.
وی افزود: دفاتر نوسازی محلات به عنوان یکی از ارکان توسعه در شهر تهران به ویژه در مناطق ناکارآمد جا افتاده اند و مشکلات ۱۸۰ محله تهران را به صورت محلی بررسی میکنند.
معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران با بیان اینکه طرحهای بسیاری در سازمان نوسازی برای انتقال کیفیت زندگی در محلات کم برخوردار در دستور کار قرار دارد، گفت: پاتوقهای محله ای، مسیرهای پیاده محور (مانند امیرکبیر)، سوزنبان، بازارچه نائب السلطنه و... در سازمان نوسازی نیز توسط سازمان نوسازی سامان یافته است و با گذشت زمان، به این فهرست افزوده میشود.
وی گفت: همچنین بحث کیفیت در محلات شهر تهران و احساس تعلق به زندگی به عنوان ارکان مورد توجه شهروندان تهرانی مورد توجه قرار گرفته است.