پخش زنده
امروز: -
رییس کمیته نظارت شورای شهر تهران: دفاع از حیثیت کار و کارگران با تجدیدنظر در مناسبات رسمی و غیر رسمی اقتصاد کشور محقق میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، افشین حبیب زاده در دویست و هشتاد و نهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در نطق پیش از دستور با تبریک هفته کارگر به بیان گزارشی از عملکرد فراکسیون کارگری دوره پنجم شورای اسلامی شهر تهران پرداخت و گفت: در مدتی که فرصت خدمت در شورای شهر تهران فراهم بوده است، یکی از دغدغههای من و همکارانم رسیدگی به مشکلات کارگردی در شهرداری و سازمانها و شرکتهای تابعه بوده است.
وی ادامه داد: ما پس از بررسیهای کارشناسی و میدانی و تعیین مشکلات کارگران، رسیدگی به مشکلاتی از جمله پرداخت منظم و کامل حقوق و امتیازات کارگران، وضعیت سلامت کارگران و ایمنی محیط کار، رفع تبعیض در پرداختها و همسانسازی دستمزدها، و جلوگیری از تعدیل را در اولویت قرار دادیم.
رییس فراکسیون کارگری شورا گفت: یکی از مسائل عمده ما، پرداخت منظم و کامل حقوق کارگران و مسائل محیط کار بود که حل آن مستلزم همکاری با مسئولان شهرداری و طراحی قواعدی برای تامین مالی و الزام کارفرما به پرداخت تمام حقوق و امتیازات کارگری بود.
وی افزود: پس از جلسات متعدد کارشناسی و مذاکره با مسئولان شهری توانستیم بخشنامه «بهسازی وضعیت قرارداد نیروهای پیمانکاری حجمی شهرداری تهران» را تنظیم و ابلاغ کنیم. در این بخشنامه که بر پایة مواد قانون کار نگارش شده، حفظ حقوق کارگران و رعایت قانون در پرداخت حقوق حقة کارگران نظیر اضافهکاری، شبکاری، تأمین لباس کار و مواردی مانند این، پیشبینی شده و نظارت بر حسن اجرای این بخشنامه در کلیه واحدهای تابعه نیز بر عهده عالیترین مقام واحدهای متقاضی انجام کار پیمانکاری، نهاده شده است.
وی ادامه داد: به واسطه همین بخشنامه توانستیم تا حد زیادی بر مشکل پرداخت نشدن به موقع حقوق کارگران پیمانکاری پیروز شویم، موضوعی که یکی از اصول اولیه حقوق کارگری است، اما تا پیش از این به طور کامل بدان توجه لازم صورت نپذیرفته است. با این همه، جای بسی تاسف است که هنوز بندهایی از این بخشنامه نظیر ارائه یک نسخه از قرارداد به کارگر، صدور فیش حقوقی و ... توسط مدیران ذیربط مورد توجه قرار نگرفته و بر نمایندگان شوراست که تحقق آنها را پیگیری کنند.
رییس کمیته نظارت شورا به موضوع بهبود وضعیت سلامت کارگران و ایمنی محیط کار اشاره کرد و افزود: پس از چند مورد حادثه کار برای پاکبانان و نیروهای خدمات شهری که هنگام رفت و روب دچار سانحه نظیر تصادف شده بودند، کوشیدیم با اجرایی شدن سامانه صورت وضعیت الکترونیک در سازمان پسماند، استفاده از تجهیزات مکانیزه برای رفت و روب بزرگراهها در دستور کار قرار گیرد تا دیگر کمتر شاهد بروز حوادث انسانی باشیم هرچند هنوز برخی پیمانکاران خاطی از نیروی انسانی برای رفت و روب بزرگراهها استفاده میکنند.
عضو شورا: با همهگیری کرونا، از شهردار تهران خواسته شد ارائه تجهیزات بهداشتی و ایمنی به کارگران پیمانکاران تعمیم یابد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران یادآور شد: گذشته از این، با همهگیری کرونا و بحرانی که سلامت شهروندان را فراگرفت، از شهردار تهران خواسته شد ارائه تجهیزات بهداشتی و ایمنی که در اوایل بحران، در اختیار کارکنان قرار میگرفت، به کارگران پیمانکاران طرف قرارداد با شهرداری نیز تعمیم یابد.
حبیب زاده گفت: از دیگر مشکلاتی که همواره طی سالیان اخیر موجب گلهمندی کارگران پیمانکاران طرف قرارداد با شهرداری بوده است، دریافت حداقل حقوق کارگری و تفاوت محسوس در دریافت حقوق کارگران پیمانی با کارگران طرف قرارداد مستقیم با خود شهرداری است. در این مورد توانستیم اعتبار لازم را برای هم ترازی نیروهای شرکت شهربان، معبربان و حریمبان با کارکنان شرکت هادیان شهر در بودجه سال ۱۴۰۰ منظور کنیم که جا دارد این امر قاعدهای شود تا در خصوص سایر کارگران شرکتهای پیمانکاری حوزه پسماند، فضای سبز و مترو نیز تعمیم پذیرد و برای همسانسازی حقوق آنها با کارگران طرف قرارداد مستقیم با شهرداری، اقدام شود.
وی ادامه داد: لازم است بررسیهای بیشتری انجام شود تا در صورت امکان، نیروهای مجموعههایی ـ نظیر سازمان ورزش و انتظامات سازمان پسماند ـ که سابق بر این طرف قرارداد مستقیم با شهرداری بوده و اکنون به پیمانکاری تبدیل شدهاند، به حالت گذشته بازگردند تا از امنیت شغلی لازم برخوردار شوند.
وی اضافه کرد: موضوع تعدیل نیروی کار دیگر مشکل پراهمیت سالهای اخیر در شهرداری تهران بود که به ویژه به واسطة انباشت مشکلات و کسریهای مالی بهجا مانده از دورههای قبل و مضایق مالی ناشی از تحریم و تورم در سالهای اخیر، تهدیدی برای امنیت شغلی شمار زیادی از نیروی کار زیرمجموعه شهرداری تهران بوده است. بنده و همکارانم در طول دوره پنجم در حد توان و اطلاع، از تعدیل و اخراج کارگران شهرداری ممانعت به عمل آورده و به طور جدی مواردی را که به دفتر اعلام میشد، پیگیری کرده و اسباب بازگشت کارگران به کار را فراهم آوردیم.
رییس فراکسیون کارگری شورای اسلامی شهر تهران اختصاص اعتبارات لازم برای پرداخت حق بیمه ۴ درصد مشاغل سخت و زیان آور بودن رانندگان شرکت واحد که موجب به تعویق افتادن بازنشستگی برخی از آنان شده و بازنشستگی پیش از موعد آتش نشانان را از دیگر اقدامات این فراکسیون برشمرد.
نائب رییس کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک شورا تاکید کرد: واضح است که آنچه شورای شهر در محدوده مقدوراتش انجام داده است تنها مقداری از بار فشارهای اقتصادی وارده بر کارگران شاغل در شهرداری تهران و سازمانها و شرکتهای تابعه را میتواند کاهش دهد که البته در جای خود در شرایط معیشتی دشوار سالهای اخیر ارزشمند بوده است. اما مشکل کارگری امروز ما بخشی از بحران اقتصادی عمومیست که سایه سنگینش بر تولید و کار در کشور افتاده و به آسانی از سر ما نمیگذرد مگر با چاره و اصلاحی اساسی.
وی ادامه داد: نرخ رشد اقتصادی پایین و گاه منفی در پانزده سال اخیر و کاهش سرمایهگذاری در دوره تحریمها در دهسالة گذشته و همهگیری کرونا از اواخر سال ۱۳۹۸، در یک بستر اقتصاد دولتیِ درگیر با انواع توازن نداشتن و سیاستهای آشفتهای که نه تنها درمان نمیکند بلکه بر درد میافزاید، نظامی پیچیده از مشکلات اقتصادی و سیاسی آفریده است. نتیجه، همانا افزایش شاخصهای تورم و بیکاری واقعی و نابرابری و شکاف طبقاتی و جمعیت زیر خط فقر، کاهش درآمد سرانه و قدرت خرید و در نهایت کوچکتر شدن سفره مردم است. بر اساس روندهای آماری کاهش درآمدها و رشد فقر، برخی برآوردها حاکی از این است که بیش از یک سوم جمعیت کشور امروز در زیر خط فقر به سر میبرند، و تقریبا تمام جمعیت پرشمار کارگران زیر خط فقر مطلق روزگار میگذرانند.
عضو شورا با بیان اینکه معیشت کارگران که پیش از مشکلات سالهای اخیر هم با انواع گرفتاریها درگیر بود و مجالی برای پساندازی دندانگیر فراهم نمیکرد، امروز زیر بار تورمی که دستمزد آنها را دود میکند و هزینههایی که از درآمد افزون شدهاند، به ورطه نابودی افتاده است.
حبیب زاده به نامگذاری شعار سال از سوی رهبر انقلاب اشاره کرد و گفت: از مهمترین موانع تولیدی ـ که مقام معظم رهبری در سخنرانی نوروزی خود از لزوم رفع آن سخن گفتند ـ همین سامان اقتصادی نارکارآمد و فسادزاست. ما همگی، باید برای منافع ملّی کشور، برای رفاه و سعادت اقشار مختلف مردم، آگاهانه در مسیر کارآمدسازی نظام اقتصادی کشور و قراردادن پیشرانة تولید اقتصادی در بخش خصوصی واقعی، یعنی آنجاکه باید باشد، گام برداریم. با تشکیل قرارگاه ساماندهی «شیر مرغ تا جان آدمیزاد» اقتصاد هیچ کشوری سر و سامان نیافته است. آنچه اقتصاد یک کشور به حرکتی پیوسته و روبهجلو وامیدارد تولید در بخش خصوصی است.