وزیر علوم:
تغییر در نحوه تخصیص ظرفیت پذیرش دانشجو
وزیر علوم تحقیقات و فناوری: برای ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاهها، یک جدول جدیدی تعریف شده است.
به گزارش خبرنگار حوزه آموزش عالی گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای دکتر منصور غلامی درباره تغییرات و کاهش ظرفیت مقاطع مختلف تحصیلی اظهار داشت: در مجموع برای ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاهها، یک جدول جدیدی تعریف شده است.
وی ادامه داد: هدف از تعریف این جدول، کیفی سازی دورهها، الزام دانشگاهها، گروههای آموزشی برای داشتن حداقل تعداد هیأت علمی ضروری با رشته تخصصهای مرتبط برای داشتن یک دوره تحصیلات تکمیلی است.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری افزود: این روش در حال اجراست و نتیجهاش برای دانشگاهها از لحاظ برون داد دانشجویان تحصیل کرده و هم برای دانشجویان که خدمات میگیرند شرایط بهتری فراهم میآورد و مطلوب خواهد بود.
وی افزود: در مقطع کارشناسی به ازای هر عضو هیأت علمی صرفنظر از مرتبه علمی، ۴ دانشجو قابل پذیرش است. برای مقطع کارشناسی ارشد به ازای هر عضو هیأت علمی در مرتبه استادیاری ۲ و در مراتب دانشیاری و استادی ۳ دانشجو قابل پذیرش است. برای مقطع دکتری به ازای هر سه عضو هیأت علمی در مرتبه استادیاری، هر دو عضو هیأت علمی در مرتبه دانشیاری و یک عضو هیأت علمی در مرتبه استادی، یک دانشجو قابل پذیرش است.
بر این اساس ظرفیت کل پذیرش دانشجو، اعم از ظرفیت پذیرش از محل قانون موسوم به آموزش رایگان یا دریافت شهریه در هر مقطع تحصیلی بر اساس تعداد و مرتبه اعضای هیئت علمی، سرانه فضای آموزشی و پیوست خدمات رفاهی به هر دانشگاه یا مؤسسه آموزش عالی اختصاص مییابد و مسؤولیت اختصاص و توزیع ظرفیت بین رشتهها و گرایشهای مختلف برعهده دانشگاه یا مؤسسه آموزش عالی پذیرنده دانشجو است.
تذکر ۱: در مورد مؤسسات آموزش عالی دارای معدود رشتههای تحصیلات تکمیلی، تخصیص ظرفیّت بر اساس تعداد و مرتبه اعضای هیئت علمی مرتبط با آن رشتهها صورت میگیرد.
تذکر ۲: در اجرای سند الزامات هدفمندسازی پایاننامهها و رسالههای تحصیلات تکمیلی دانشگاهها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی- عتف_ل _۳۱۰۱، سقف ظرفیت پذیرش دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی به تدریج طی یک برنامه زمانی چهارساله بر اساس پذیرش تقاضامحور تعیین خواهد شد.
تذکر ۳: تعیین ظرفیت پذیرش دانشجویان خارجی فارغ از الگوی یادشده و مبتنی بر مقرّرات مربوط توسط دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی پذیرنده صورت میگیرد.
تذکر ۴: - در مورد دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی– غیرانتفاعی، علاوه بر اعضای هیئت علمی مؤسسات، کلیه اعضای هیئت علمی وابسته و حق التدریس نیز در محاسبه ظرفیّت منظور میشود.
افزون بر این مقرر شده است:
یکم: تعیین و اختصاص ظرفیت پذیرش دانشجو بر اساس الگوی مذکور از سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ قابل اجراست.
دوم: در نخستین سال از اعمال الگوی یادشده، اختلاف ظرفیت پذیرش با روش جاری تا ۴۰ درصد و برای سال دوم تا ۲۵ درصد با تأیید معاون آموزشی وزارت پذیرفتنی است.
سوم: در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی دولتی، سهم ظرفیتی پذیرش دانشجویان شهریه پرداز در هر رشته-گرایش نمیتواند از ظرفیت پذیرش دانشجویان برخوردار از آموزش رایگان بیشتر باشد.