پخش زنده
امروز: -
درحالیکه تا پیش از شروع سال جدید مردم گلهمند از نبود و یا کمبود مرغ در بازار بودند اما سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر میگفت با برنامهریزیهای خوبی که شده هیچ کمبود مرغی در بازار نداریم.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما مرکز بوشهر ؛ مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهرگفته بود : در پایان دی و اواسط بهمن جوجهریزی خوبی صورت گرفته و میزان مرغی که باید به بازار مصرف عرضه شود دو میلیون قطعه بوده که با برآوردهایی که داشتیم نباید کمبودی باشد و کمبودی هم نداریم.
احمد جهانگیرلو اضافه کرده بود: موضوع دوم تأمین نهادههای دامی مرغداران است که صددرصد تخصیص داده شده است؛ البته گاهی تأخیر در حمل وجود دارد که با پیگیریهایی که شده از امروز در حمل نهادهها نیز مشکل خاصی نداریم.
وی با اشاره به کمبود مرغ درهفته پایانی سال 99 13افزوده بود: بازار را رصد کرده و مرغ به اندازه کافی هست؛
جهانگیرلو در ادامه گفته بود: در نشست ستاد تنظیم بازار در استانداری قیمت مرغ عمده و خرده مشخص و با همکاری مرغداران دو شب پیش ۷۰ تن مرغ عرضه شد و اکنون هیچ مشکلی در کمبود مرغ نداریم.
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر عنوان کرده بود: تولید روزانه مرغ در استان ۱۵۰ تن ،و مصرف استان ۷۰ تن است و مازاد بر مصرف از استان خارج میشود.
وی گفته بود: یکی دیگر از دلایل کمبود مرغ سن پایین مرغ بود و اکنون تحویل و کشتار روال عادی دارد و برنامهریزی شده که دیگر کمبودی مانند دو روز پیش نباشد.
جهانگیرلو در پایان اضافه کرده بود: برای شب عید نیز دو میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه جوجهریزی شده که نسبت به پارسال ۲۵ درصد افزایش دارد و هیچ مشکلی برای مرغ گرم در آخر اسفند و روزهای عید نداریم.
یک ماه از سال جدید گذشت و اما کمبود و گرانی همچنان ادامه دارد البته گرانی و کمبود کالا در سال 1399تنها مختص مرغ نبود و هرازگاهی یک کالا با کمبود و گرانی مواجه یا اینکه گران می شد.
از لبنیات، شکر ، برنج ،روغن ،تخم مرغ و مرغ گرفته تا سیب زمینی ،پیاز ،گوجه ،لیموترش و خیارو همچنان هم ادامه دارد.
افزایش بازرسیها از بازار
تابش معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت هم در سفر به استان بوشهر ذخایر مواد پروتئینی از جمله گوشت قرمز و سفید و مواد دامی به اندازه کافی دانسته و بیان کرده بود : ماهانه میزان جوجهریزی ۱۱۰ میلیون قطعه است، ولی برای ایام پایان سال وزارت جهاد کشاورزی ۱۳۰ میلیون قطعه جوجهریزی برنامهریزی شده است
امید میرود نیازی به توزیع ذخایر کالاهای اساسی نداشته باشیم.
درحای که مردم بازهم با کمبود واجه بودند زیرا مرغ منجمد دولتی عرضه شده در فروشگاه ها را تنها تا پایان تعطیلات نوروز می شد استفاده کرد و پس از آن منقضی می شد.
ترخیص ۴ میلیون تن کالای اساسی از گمرکات کشور
وی با اشاره به ترخیص کالاهای اساسی از گمرکات کشور در دوماه گذشته گفته است : افزون بر ۴ میلیون تن کالای اساسی از گمرکات کشور ترخیص شده است.
مدیرعامل سازمان حمایت از تولیدکنندکان و مصرف کنندگان بیان کرد: امروز دغدغهای که برای برخی وارد کنندگان برنج در استان بوشهر مطرح بود در نشست تنظیم بازار حل و فصل شد و مشکلی برای تامین کالاهای اساسی تا پایان سال و ماه مبارک رمضان نداریم.
همه این موارد را اشاره کردیم تا بگوییم نه تنها در تامین مرغ که در دیگر کالاها هم بازدید شده اقداماتی صورت گرفته اما همچنان مشکلاتی وجود داشته و دارد.
یکی از خریداران مرغ منجمد در فروشگاه زنجیره ای می گفت: شاید بخواهم این مرغ را تا دوماه استفاده کنم مگر شرایط حال حاضر خانواده ها را نمی دانند چرا وقتی تنها 15 روز به تاریخ انقضاء مرغ باقی است آن را عرضه می کنند مثلا قبل از آن فراوانی مرغ بوده یا قیمتش کم بوده است!!!!!
کمبود مرغ در بوشهر نداریم
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهرهم چندی پیش یعنی در نیمه دوم فروردین 1400 گفته بود: تولید مرغ در استان به اندازه کافی است و بخشی از تولید هم به خارج از استان عرضه میشود.
سید حسین حسینی در حاشیه بازدید مدیر کل بازرسی استان بوشهر از کشتارگاههای صنعتی مرغ بیان کرد: روند فعالیت مرغداریها و تولید و توزیع گوشت سفید در استان به گونهایست که کمبودی در این زمینه وجود ندارد.
وی افزود: روزانه بیش از ۱۲۰ تن مرغ در استان توزیع میشود و علاوه بر این ۴۰۰ تن مرغ منجمد تنظیم بازار نیز تهیه شده تا کمبودی در این زمینه نباشد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر در مورد قیمت عرضه مرغ نیز گفت: هم اکنون قیمت هر کیلوگرم مرغ را ۲4 هزار و 900 تومان است.
حسینی عنوان کرد: از آنجایی که مرغ در استان خوزستان بهدلیل صادرات به کشور عراق با قیمت بیشتری از مرغداریها خریداری میشود، برخی مرغداران ترجیح میدهند مرغ را در خارج از استان بفروشند.
وی با تاکید بر برخورد با متخلفان عرضه مرغ افزود: پرونده تعداد محدودی از واحدهای متخلف مرغداری به تعزیرات حکومتی ارسال شده است.
مدیر کل بازرسی استان هم گفت: عرضه و توزیع مرغ به عنوان یکی از مولفههای معیشت مردم مورد نظارت بازرسی استان قرار دارد و با متخلفان برخورد خواهیم کرد.
اسحاق شهبازی افزود: خوشبختانه در استان بوشهر مانند دیگر استانها خبری از صفهای طولانی مرغ نیست که نشان از تولید کافی این کالا و توزیع مناسب آن دارد.
نظارت شبانه بر کشتارگاههای مرغ استان بوشهر
در همین خصوص مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهرهم گفت : دو نماینده از جهاد کشاورزی و سازمان صنعت، معدن و تجارت هر شب بر فرآیند کشتار مرغ در دو کشتارگاه استان نظارت دارند.
احمد جهانگیرلو افزود: در اسفند ۱۳۹۹ یک میلیون و ۸۰۰ هزار قطعه جوجهریزی در استان بوشهر داشتیم که میزان مناسبی است و پس از پرورش در حال آمدن به بازار مصرف است.
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با اشاره به اینکه مصرف مرغ در استان برای عید نوروز ۱۳۰ تن بود، گفت: اکنون مصرف روزانه مرغ در استان بوشهر ۸۰ تا ۹۰ تن است که کامل تأمین میشود.
جهانگیرلو با بیان اینکه نهادهها برای مرغداریها با ارز ۴۲۰۰ تومانی خریداری و در اختیار مرغداران قرار داده میشود، افزود: این نهادهها اندکی افزایش قیمت داشتند که این افزایش بر قیمت جدید دولتی مرغ اثر گذاشت.
وی درباره تهیه نهادهها نیزگفت: نهادههایی که در سامانه بازارگاه خریداری شده به مرغداران تخصیص داده شده، اما برای جابهجایی آنها از بندرها به استان مشکل ترابری پیش آمده که در حال پیگیری برای برطرف شدن آن هستیم.
محکومیت ۱۶ مرغداری متخلف استان بوشهر
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان بوشهر هم در همین زمینه می گوید: ۱۶ واحد مرغداری متخلف در استان بوشهر برای سه ماه به قطع سهمیه دولتی نهادههای دامی محکوم شدند.
سیدرضا جابری اضافه می کند: کمبود و گرانی افسارگسیخته مرغ در روزهای گذشته مانند برخی اقلام اساسی دیگر مانند روغن و تخممرغ موجب بروز مشکلاتی برای تأمین مایحتاج مردم شد.
او بیان می کند: قیمت مرغ به قیمت غیرمنطقی رسیده و بسیاری از مردم دیگر توان خرید ندارند؛ این در حالی است که قیمت مصوب مرغ به ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان هم کاهش یافت ، اما این ماده غذایی از سفره بسیاری از مردم پر کشیده است.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان بوشهر ادامه می دهد: برخی از واحدهای تولیدی مرغ با این که دانه و نهادهها را با قیمت دولتی و ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت کردهاند، ولی از تحویل مرغ به بخش دولتی خودداری میکنند.
سیدرضا جابری می گوید: با گزارش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، تعدادی از واحدهای مرغداری متخلف با عرضه مرغ خارج از شبکه موجب نابسامانی اوضاع و افزایش قیمت شده بودند که پرونده آنها با سرعت و دقت در شعب رسیدگیکننده بررسی شد.
او عنوان می کند: پس از بررسی اسناد و مدارک، تخلف آنها ثابت شد و ۱۶ واحد مرغداری متخلف برای ۳ ماه به قطع سهمیه دولتی نهادههای دامی محکوم شدند.
با همه این اوصاف مرغ در حال حاضر به قیمت هر کیلو 24 هزار و 900 تومان در استان بوشهر عرضه می شود و همچنان در پرواز است.
حال باید دید آیا مسئولین برای جلوگیری از پرواز مرغ فکری می کنند یا خیر؟؟؟؟؟؟
کاهش توان خرید مردم
به سراغ چند فروشگاه عرضه مرغ هم رفتیم یکی از این فروشندگان می گفت: بهدلیل اینکه در استانهای همسایه چون شیراز قیمت مرغ بالاست و بخشی از تولیدات مرغداران استان به استانهای همسایه فرستاده میشود ودر آنجا هرکیلو مرغ 30 هزارتومان به فروش می رسد گاهی در استان با کمبود مرغ روبهرو می شویم.
این موضوع در شرایطی است که مسئولان جهادکشاورزی و صمت می گویند قیمت ها در همه جا یکسان است.
یکی دیگر از فروشندگان نیز عنوان می کرد : حتی اگر مرغ هم فراوان باشد استقبال چندانی نمی شود چون قیمت آن افزایش یافته و توان خرید مردم کاهش....
آقای صالح یکی از خریداران مرغ هم بیان می کرد: خانواده ای هفت نفره هستیم و تنها درآمدم دستفروشی است که حالا با شرایط کرونا همان آب باریکه را هم ندارم با این قیمت گران مرغ به فرض دو کیلو مرغ گرفتم این مرغ که بخشی از آن پوست و چربی است مگر پس ازتمیز کردن و پخت چقدر از آن باقی می ماند و اصلا برای چند وعده میتوانیم مصرف کنیم همه مواد غذایی هم سر به فلک کشیده دردمان را به چه کسی بگوییم.
خانم منفرد از دیگر خریدارن مرغ هم می گوید: گوشت قرمز، ماهی و میگو گران است به مرغ رو آوردیم همان هم قیمت طلا گرفت .
در این شرایط بود که پنجشنبه دوم اردیبهشت 1400 معاون امور دام وزیر جهاد کشاورزی برای بهره برداری از نخستین واحد تولیدی مرغ مادر گوشتی به استان بوشهر سفر کرد تا کورسوی امیدی در دل مردمان سختکوش این دیار روشن کند تا شاید در آینده نزدیک کمبود مرغ مرتفع و قیمت ها کمی جا بگیرد و روند کاهشی پیدا کند.
سالانه ۳۸ هزار تن گوشت مرغ در استان بوشهر تولید میشود
معاون امور دام وزیر جهاد کشاورزی نیزدرآیین بهره برداری از نخستین واحد تولیدی مرغ مادر گوشتی در استان بوشهر گفت: ظرفیت تولید این واحد در مرحله نخست ۲۰ هزار قطعه است که در آینده نزدیک با اجرا طرح توسعهای این میزان با افزایش ۲ برابری به ۴۰ هزار قطعه افزایش مییابد.
مرتضی رضایی افزود: در طرح توسعه این واحد تولیدی همچنین کارخانه جوجهکشی با ظرفیت ۱۷ میلیون قطعه در سال اجرایی خواهد شد.
وی ادامه داد: از مجموع ۱۴ میلیارد تومان سرمایهگذاری انجام شده ۶میلیارد تومان تسهیلات بانکی و مابقی آن آورده سرمایهگذار است.
رضایی یادآور شد: پروژه در فاز نخست در زمینی به مساحت ۲۰ هزار مترمربع و با زیربنا ۴هزار و ۴۵۷ متر اجرا شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر نیز گفت: ظرفیت اشتغال نخستین واحد تولیدی مرغ مادر گوشتی این استان ۱۶ فرصت شغلی مستقیم و ۲۰ فرصت شغلی غیرمستقیم است.
محمدتقی منوچهری افزود: اجرا این طرح یکی از مهمترین حلقههای تولید گوشت مرغ در استان بوشهر است و منجر به کاهش هزینه تولیدکنندگان خواهد شد.
وی ادامه داد: امید است با فعالیت این واحد تولیدی در کنار کشتارگاه مدرن مرغ در گناوه با همت بهرهبرداران و تولید کنندگان وضعیت تولید مرغ استان بیش از پیش بهبود یابد.
منوچهری افزود: در استان بوشهر اکنون ۲۱۷ واحد مرغداری صنعتی با ظرفیت تولید سالانه ۳۸ هزار تن فعال است.
استان بوشهر در جایگاه پنجم تولید مرغ کشور
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر نیز در این آیین بیان کرد: یکی از اولویتهای مهم در استان تکمیل زنجیرههای تولید آبزیان، محصولات کشاورزی گلخانهای و گوشت مرغ است.
سعید زرینفر با اشاره به جایگاه پنجم استان بوشهر در تولید مرغ خاطرنشان کرد: واحدهای متعدد مرغ در استان فعال هستند که واحد تولیدی مرغ مادر گوشتی نقش مهمی در تأمین نیازهای انها خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه تولیدکنندگان استان باید تا قبل از این کارخانه جوجه یک روزه را از استانهای شمالی بوشهر تأمین میکردند ادامه داد: اکنون زمینه تولید جوجه یک روزه در استان بوشهر فراهم شده است.
روایت مرغ ،حکایت از آن دارد که هرچند روزهای پرفراز و نشیبی را سپری می کنیم اما نظارت برعرضه مرغ و احداث چنین واحدهایی تولیدی می تواند چراغ امیدی را دل های ناامید مردم روشن کند ....که شاید به زودی ثبات به بازار باز می گردد.
نگارش:سیده فردوس رضوی