گسترش فقر در پاکستان
تاثیر شدید کرونا بر زندگی مردم فقیر پاکستان
گسترش فقر در جامعه پاکستان سبب شده است شیوع ویروس کرونا با وجود آسیبهایی که برای سلامتی افراد دارد، تاثیر زیادی بر زندگی فقرایی داشته باشد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از تلویزیون العربی، گسترش فقر در جامعه پاکستان سبب شده است شیوع ویروس کرونا با وجود آسیبهایی که برای سلامتی افراد دارد، تاثیر زیادی بر زندگی فقرایی داشته باشد که دست کم در ماه مبارک رمضان از برگزاری مراسم افطاری در این کشور بهره مند میشوند.
شیوع ویروس کرونا مشکلات اقتصادی و معیشتی زیادی برای مردم پاکستان رقم زده و همین امر روند پایبندی مردم این کشور را به شیوه نامههای بهداشتی برای جلوگیری از گسترش شیوع ویروس به شدت تحت تاثیر قرار داده است.
در همین حال عمران خان نخست وزیر پاکستان از درخواست کمک از ارتش برای اجرای تدابیر و شیوه نامههای بهداشتی با توسل به زور سخن گفت.
بلال الاسطل خبرنگار شبکه در اسلام آباد همزمان با پخش تصویری از یک میدان شلوغ در شهر راولپندی پاکستان گفت: اوضاع یکی از بازارهای شلوغ در شهر راولپندی به این شکل است. بیشتر مردم اینجا به رغم شدت گرفتن موج سوم کرونا اصلا به آن توجهی ندارند. موارد روزانه ابتلا به کرونا از مرز پنج هزار نفر فراتر رفته است. بی توجهی مردم به توصیههای بهداشتی دولت، احتمال استفاده از ارتش را برای توسل به زور جهت اجرای این توصیهها به دنبال دارد.
عمران خان گفت: ارتش و پلیس تلاش میکنند شیوه نامههای بهداشتی را اجرا کنند، اما اگر مردم توجهی نکنند، چارهای جز اعلام تعطیلی نداریم. در این شرایط اقتصاد ما و بخصوص فقرا به شدت آسیب میبینند.
در ادامه گزارش آمده است: داوطلبان پاکستانی در طول ۲۵ سال گذشته در طول ماه مبارک رمضان مراسم افطار برگزار کرده اند، اما اوضاع پس از شیوع ویروس کرونا تغییر کرده است و از سال گذشته افطاری بین افرادی که همه آنها فقیر هستند، توزیع میشود. این افراد برای دریافت افطاری در صفهای طولانی میایستند. همین اوضاع را در بیشتر شهرهای پاکستان میتوان دید.
یکی از داوطلبان شرکت کننده در توزیع افطاری بین فقرا میگوید: سال گذشته به سبب شرایط ناگوار ناشی از شیوع ویروس کرونا، افطاری را به صورت بسته بندی بین افراد توزیع میکردیم. امیدواریم سال آینده بتوانیم مراسم افطاری جمعی برگزار کنیم. برگزاری این مراسم رنگ و بوی خاصی دارد و برکت میآورد.
خبرنگار افزود: برگزاری مراسم افطاری جمعی در پاکستان یکی از عادات قدیمی و سنتی است که هنوز هم به رغم هشدارهای مقامات پاکستانی در خصوص احتمال نقض شیوه نامههای لازم برای مقابله با موج سوم شیوع ویروس کرونا، ادامه دارد. برخی از مردم گزینه سومی پیش رو ندارند؛ یا باید با شکستن و زیرپا گذاشتن شیوه نامه ها، خطر ابتلا به ویروس کرونا را به جان بخرند یا گرسنگی را تحمل کنند.
یکی از افراد میگوید: بیشتر افرادی که برای خوردن افطاری به اینجا میآیند، از فقرا و کارگران هستند. اگر دولت بخواهد ما را از برگزاری مراسم افطاری منع کند، ما رعایت میکنیم، اما این فقرا به کجا بروند؟
خبرنگار در پایان گفت: دولت میگوید از آثار و پیامدهای شیوع کرونا بر فقرا آگاه است، اما ناچار است تدابیر شدیدتری برای مقابله با موج سوم این بیماری اعمال کند. در پی اشاره نخست وزیر پاکستان به استفاده از ارتش برای اجرای شیوه نامهها و محدودیتهای کرونایی، فقرا بیم آن دارند که توزیع افطاری در چنین اماکنی متوقف شود.