پخش زنده
امروز: -
معاون نظارت بر ضابطان دادسرای عمومی و انقلاب تهران از تسریع در فرایند دادرسی با ایجاد ارتباط الکترونیک بین دادسراها و کلانتریهای تهران خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ سیدمهدی رضا کاظمی، معاون نظارت بر ضابطان دادسرای عمومی و انقلاب تهران گفت: در اجرای برنامههای سند تحول قضایی در خصوص استفاده هر چه بیشتر از سیستمهای الکترونیکی در امور قضایی و تأکید دادستان تهران، با همکاری نیروی انتظامی همه کلانتریهای شهر تهران ظرف چند روز آینده، مجهز به سیستم برقراری ارتباط الکترونیک با نواحی دادسرای عمومی و انقلاب تهران خواهند شد.
معاون نظارت بر ضابطان دادسرای عمومی و انقلاب تهران خاطرنشان کرد: در همین راستا و با توجه به مأموریت محوله از سوی دادستان تهران، این معاونت با همکاری مرکز انفورماتیک ناجا و نیز فرماندهی نیروی انتظامی تهران بزرگ طی دو ماه اخیر تمامی تلاش خود را به کارگرفته تا با تجهیز کلانتریها به سیستمهای رایانهای و ایجاد بستر مناسب و آموزش به نیروهای دادسرا و کلانتریها زیرساختهای لازم را برای برقراری ارتباط الکترونیکی و مکانیزه بین دادسراها و کلانتریهای تهران فراهم کند که در همین راستا یکی از دادیاران و همکاران قضایی معاونت به صورت تمام وقت در نواحی دادسرا و کلانتریها پیگیری موضوع و آموزش نیروها را بر عهده دارد.
کاظمی افزود: با برقراری این ارتباط تا امروز از ۵۹ کلانتری شهر تهران، برای تعداد ۵۵ کلانتری ارتباط الکترونیکی برقرار شده و طی ۱۰ روز آینده تمامی کلانتریها دارای این ارتباط خواهند بود.
معاون نظارت بر امور ضابطین دادستانی تهران تصریح کرد: با برنامه ریزیهای صورت گرفته بعد از کلانتری ها، دیگر پلیسهای تخصصی نیز مشمول اجرای این طرح میشوند.
وی صرفه جویی در ابزار و ادوات و نیروی انسانی را از مهمترین مزایای اجرای این طرح برشمرد و افزود: با توجه به کمبود نیروی انسانی مخصوصا در کلانتریها و مراجع قضایی از این به بعد به جای حضور مأموران در دادسراها و رفت و آمد آنها جهت حمل پروندههای قضایی، این مراحل از طریق سیستم انجام خواهد گرفت و کادر اداری میتوانند با تمرکز و توان بیشتر در خدمت کلانتری متبوع به مأموریتهای مهم تری بپردازند.
کاظمی اظهار کرد: از دیگر مزایای مهم این طرح سرعت در اجرای دستورات قضایی توسط نیروی انتظامی بوده است که میتواند رضایت ارباب رجوعان و شهروندان را در پی داشته باشد.
معاون نظارت بر امور ضابطین دادستانی تهران ادامه داد: مقام قضایی بعد از صدور دستور بلافاصله از طریق رایانه آن را به مرجع انتظامی ارسال و مرجع انتظامی بعد از انجام فرایند اداری، نتیجه را در کوتاهترین زمان ممکن به داسرای مربوطه عودت میدهد.
وی افزایش امنیت دستورات قضایی و جلوگیری از جعل و سوء استفاده و یا مفقود شدن دستورات و مکاتبات را از دیگر مزایای برقراری ارتباط سیستمی بین مراجع انتظامی و دادسراها برشمرد و ابراز امیدواری کرد بعد از موفقیت در ایجاد ارتباط سیستمی با مراجع انتظامی، ارتباط دیگر ضابطان قضایی هم به طور سیستماتیک با دادسراها برقرار شود.
به گفته کاظمی، شهر تهران به عنوان پایلوت و آزمایشی در اجرای این طرح در نظر گرفته شده و بعد از اتمام مرحله آزمایشی، دیگر استانهای کشور نیز از این روش استفاده خواهند کرد.