تقویت سامانه ایمنی بدن با چند خوراکی
کدام خوراکیها سامانه ایمنی بدن را تقویت میکنند؟
به گزارش گروه وبگردی
خبرگزاری صدا و سیما، در دوران کرونا، سادهترین راه، تقویت سامانه ایمنی بدن است. حتما تا به حال از گوشه و کنار، زمزمههای تقویت این سامانه ایمنی در جنگ با کرونا به گوش شما خورده است. ویروس همهگیری که این روزها مردم را خانهنشین و کاسبیها را تباه کرده است، علاجی جز تقویت سامانه ایمنی بدن ندارد.
هیچکس، بیماری را دوست ندارد. به همین دلیل است که باید سامانه ایمنی بدن خود را جهت مبارزه با بیماریها بهخصوص کرونا آماده نگه داریم. راز تقویت سامانه ایمنی بدن، آنچنان که فکر میکنید، پیچیده نیست. اگر از خود مراقبت کنید، سامانه ایمنی بدن نیز از خود مراقبت میکند.
عادتهای غذایی سالم و روزانه که میتواند سامانه ایمنی بدن شما را قوی و آماده نبرد نگه دارد، بشناسید. قبل از آن باید با کار سامانه ایمنی بدن آشنا شوید.
مرکبات
بیشتر افراد به محض اینکه سرما میخورند، به سراغ ویتامین C میروند. ویتامین C سامانه ایمنی بدن را تقویت میکند. گلبول سفید، کلید مبارزه با عفونت در بدن است. گریپفروت، پرتقال، نارنگی، لیموشیرین، لیموترش، نارنگی و یافا مهمترین مرکبات هستند. به دلیل اینکه بدن ما توانایی تولید و ذخیره ویتامین C را ندارد، روزانه به مصرف میوهها و سبزیجات دارای ویتامین C احتیاج داریم.
تقریبا همه مرکبات، دارای میزان زیاد ویتامین C هستند. با این همه تنوع در مرکبات، کار سختی نیست که هر روز کمی آبلیمو به غذا اضافه کنیم یا چند پر پرتقال بخوریم.
فلفل شیرین
هر گرم فلفل، دو برابر هر گرم مرکبات، ویتامین C دارد. فلفل دلمهای قرمز همچنین از منابع غنی بتاکاروتن (پیشساز ویتامین A) است.
کلم بروکلی
کلم بروکلی، سرشار از انواع ویتامین و مواد معدنی است. ویتامین A، ویتامین C و ویتامین E به همراه میزان بسیاری آنتیاکسیدان و فیبر، بروکلی را به یکی از سالمترین سبزیجات تبدیل کرده است که میتوانید به برنامه غذایی خود اضافه کنید. جهت حفظ خواص بروکلی، بهتر است این سبزی تا جای ممکن کم پخته شود. چه بهتر که آن را خام مصرف کنید.
سیر
سیر برای سلامتی لازم است. تمدنهای نخستین به خواص سیر در مبارزه با عفونت پی برده بودند. سیر، فشار خون را پایین میآورد و روند سخت شدن دیواره عروق را کند میکند. به نظر میرسد که خواص سیر، جهت تقویت سامانه ایمنی بدن، ناشی از مقدار زیادی داشتن ترکیبات حاوی گوگرد مانند آلیسین باشد.
زنجبیل
زنجبیل یا زنجفیل، از گیاهانی است که بسیاری افراد، هنگام سرماخوردگی و آنفلوآنزا سراغ آن میروند. زنجبیل میتواند به کاهش التهاب کمک کند و موجب کاهش گلودرد و دیگر نشانههای التهابی بیماری شود. زنجبیل، همچنین میتواند به کاهش تهوع و استفراغ کمک کند.
اسفناج
اسفناج به این دلیل در فهرست قرار گرفته است که نهتنها به میزان زیاد ویتامین C دارد، بلکه سرشار از آنتیاکسیدان و مواد معدنی است که میتوانند قدرت مبارزه با عفونت را در سامانه ایمنی بدن تقویت کنند. مانند بروکلی، بهتر است اسفناج نیز با کمترین میزان پخت یا بهصورت خام، مصرف شود.
ماست
ماستهایی مانند ماست لاکتیویا، پروبیوتیک و بهویژه ماست کفیر، سامانه ایمنی بدن را تحریک میکنند تا با بیماریها مبارزه کند.
بادام و گردو
ویتامین E و روی، کلید سامانه ایمنی سالم در بدن و مغزهایی مانند بادام شیرین، سرشار از ویتامین و چربیهای مفید و روی، هستند.
زردچوبه
ممکن است که زردچوبه را بهعنوان ترکیب اصلی بسیاری از ادویهها بشناسید، اما این ماده سالها است بهعنوان یک ضد التهاب قوی جهت درمان روماتیسم مفصلی و آرتروز، مورد استفاده قرار میگیرد.
چای سبز
چای سیاه و چای سبز، هر دو فلاونوئید (ماده شیمیایی گیاهی) دارند که نوعی آنتیاکسیدان است. علاوه بر این، چای سبز مقدار زیاد اپیگالوکتشین گالات دارد که یک آنتیاکسیدان قوی است و موجب تقویت سامانه ایمنی بدن میشود. چای سبز، همچنین منبع خوبی در یک اسید آمینه است که به تولید ترکیبات مؤثر جهت مبارزه با میکروبها در سلولهای لنفوسیت تی، کمک میکند.
کیوی
کیوی، بهطور طبیعی، به میزان زیاد ترکیبات مفید شامل فولات، پتاسیم، ویتامینهای K و C دارد. ویتامین C موجود در کیوی، گلبولهای سفید را تقویت میکند تا با هرگونه عفونت مبارزه کنند. در حالیکه دیگر ترکیبات مفید کیوی، در حفظ عملکرد درست سایر بخشهای بدن، مؤثرند.