به گزارش گروه وب گردی
خبرگزاری صدا و سیما؛ گیاه عناب (Jujube) بوتهای با گلهای زرد مایل به سبز است. میوه عناب کال بیضی شکل و سبز و عناب رسیده به رنگ قهوهای مایل به قرمز با پوست چروک همانند خرما است و طعم عناب تازه شبیه سیب شیرین و عناب خشک مزه خرما میدهد. طبع عناب معتدل و مرطوب است.
ارزش غذایی عناب
عناب در درمان بی خوابی، عفونتهای تنفسی، تقویت سیستم ایمنی بدن، دیابت موثر است.
این میوه منبع خوبی از ویتامین C و حاوی مقادیر قابل ملاحظهای مواد معدنی است. همچنین دارای پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی کلسیم، فسفر، آهن، کاروتن، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فلور میباشد.
خواص درمان عنابعناب از نظر طب قدیم ایران معتدل و کمی سرد است. در مورد خواص آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
ضد سرطانعناب به علت داشتن ویتامین C؛ و انتی اکسیدان، مانع از رشد و حرکت رادیکالهای آزاد و در نتیجه کمک به کنترل و رشد تومور و سلولهای سرطانی است.
سلامت استخوانهاعناب به دلیل محتوای فراوان کلسیم، مواد معدنی، فسفر و آهن از سلامت استخوانها محافظت کرده و از بروز بیماریهای استخوانی نظیر پوکی استخوان پیشگیری میکند.
فشار خون بالاعناب از میوههای سرشار از پتاسیم است که عروق خونی را آرام کرده، جریان خون را کنترل و از افزایش فشار خون جلوگیری میکند.
سرماخوردگی، سرفه و گلو دردعناب درمان طبیعی برای بیماریهای تنفسی میباشد. مقادیر فراوان پتاسیم، ویتامین A و C موجود در عناب باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و مصرف چای عناب به همراه زنجبیل و شیرین بیان به درمان سرماخوردگی، آنفلوآنزا، سرفه و تسکین گلو درد کمک میکند.
پاکسازی پوستروغن دانه عناب باعث رفع استرس شده و پوست را صاف میکند. همچنین سرشار از آنتی اکسیدان است و ماساژ آن روی پوست به پاکسازی گرد و غبار و آلودگیهای پوست کمک میکند.
عناب در بارداریبه جلوگیری از تهوع و استفراغ و برای تسکین دردهای شکمی در دوران بارداری کمک میکند.
درمان آکنه، جوش و اگزماعناب با درمان عفونت و التهاب به بهبود بیماریهای اگزما، پسوریازیس، عفونت قارچی، آکنه و جوش کمک کرده و دانه عناب به دلیل مقادیر فراوان ویتامین A و C برای درخشان شدن و شادابی پوست موثر است.
از دیگر خواص بی نظیر عناب میتوان به درمان بی خوابی، عفونتهای تنفسی، تقویت سیستم ایمنی بدن، دیابت و لاغری اشاره کرد.