برای شرکت در نشست بحران با سران «آسه آن»
ورود رئیس هیئت حاکمه نظامی میانمار به جاکارتا
این نخستین سفر خارجی رئیس هیئت حاکمه نظامی میانمار از هنگامی است که ارتش قدرت را در این کشور در دست گرفته است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از خبرگزاري فرانسه، ژنرال مین آنگ هلاینگ، رئیس هیئت حاکمه نظامی میانمار روز شنبه به منظور شرکت در نشست بحران با سران اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا (آسه آن) وارد جاکارتا، پایتخت اندونزی شد.
مقامات اندونزی اعلام کردند ژنرال مین آنگ هلاینگ روز شنبه در نخستین سفر خارجی خود پس از آنکه نیروهای نظامی میانمار قدرت را مصادره و آنگ سان سوچی رهبر دولت غیرنظامی میانمار را بازداشت خانگی کردند، وارد جاکارتا، پایتخت این کشور شد.
سران آسه آن قرار است امروز در نشستی به بحران سیاسی در میانمار که از هنگام کودتای نظامی یکم فوریه تشدید شده و ممکن است موجب بی ثباتی منطقه شود، بپردازند.
وزیر امور خارجه اندونزی که این هفته با تعدادی از همتایان خود گفتگو کرد، شامگاه جمعه گفت: «امیدواریم که نشست سران آسه آن به یک توافق در مورد اقدامات بهتر برای مردم میانمار و کمک به این کشور برای خروح از این شرایط حساس بینجامد.»
روز شنبه جوکو ویدودو، رئیس جمهور اندونزی و سلطان برونئی که در حال حاضر ریاست آسه آن را بر عهده دارد، قرار است به رهبران کشورهای عضو این سازمان ملحق شوند. میانمار، سنگاپور، مالزی، کامبوج، تایلند، ویتنام، فیلیپین و لائوس از دیگر اعضای آسه آن هستند.
سران تایلند، فیلیپین و لائوس از اینکه در این نشست شرکت نمیکنند، عذرخواهی کردند و وزیران خود را به نمایندگی از کشورهایشان به این نشست خواهند فرستاد.
این نشست بدون حضور رسانهها برگزار میشود. تجمعات کوچکی اطراف دبیرخانه آسه آن که تحت تدابیر امنیتی شدید است، برگزار شده بود که متفرق شد.
دولت سایه میانمار که توسط مخالفان هیئت حاکمه نظامی تشکیل شده و آسه آن برای شرکت در این نشست از آن دعوت نکرده است، در بیانیهای اعلام کرد: «در نشستهایی که مردم میانمار از آن مستثنی شده، اما فرمانده قاتل ژنرال مین آنگ هلاینگ در آن دعوت است، هیچ راه حلی ارائه نخواهد شد.»
بسیاری از شخصیتها از آسه آن خواستند که میانمار را از این اتحادیه اخراج کند، اما این سازمان که براساس اجماع و عدم مداخله ایجاد شده است، احتمالا چنین اقدامی جدی را اعلام نخواهد کرد.
تحلیلگران انتظار ندارند که اقدامات مهمی در این نشست اعلام شود، اما این نشست را به عنوان راهی برای آوردن هیئت حاکمه نظامی میانمار بر سر میز مذاکرات میدانند.
مصطفی عزالدین، کارشناس امور بین الملل در موسسه «راهبردهای سولاریس» در سنگاپور، گفت: «باید واقع بین باشیم. فکر نمیکنم این نشست سران به یک طرح کامل درباره راههای خروج میانمار از بحران منتهی شود. اما بیشتر فکر میکنم که این نشست باب گفتگو را باز کند و شاید معیارهایی را برای یافتن یک راه حل تعیین کند.»
کریستین شرنر نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور میانمار نیز برای گفتگوهایی در حاشیه این نشست سران، به جاکارتا سفر کرده است.
مصطفی عزالدین گفت: «این نشست سران آزمونی واقعی برای اعتبار آسه آن، نه تنها در منطقه بلکه در خارج از این منطقه محسوب میشود.»