به گزارش
خبرگزاری صداوسیمامرکز کردستان، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: در ماه مبارک رمضان پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل یعنی تأمین انواع مختلفی از مواد مغذی به تناسب با یکدیگر و مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت همراه با محدود کردن غذاهای دارای چربی، کلسترول، قند، نمک و ترکیبات افزودنی با توجه به همهگیری کرونا توصیه میشود.
آرزو فلاحی با اشاره به پیامهای آموزشی در مورد روزهداری در ماه مبارک رمضان اظهار کرد: رعایت اصول بهداشتی به منظور پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا از جمله شستشوی کامل دستها، رعایتفاصله با دیگران، ماندن در خانه و استفاده از ماسک در خارج از خانه در ماه مبارک رمضان باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
فلاحی با بیان اینکه رعایت اصول صحیح تغذیه تأثیر مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابله با عفونتها به خصوص بیماریکووید ۱۹ دارد، افزود: با تغذیه صحیح و مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین A، D، E، C، آهن، روی وسلنیم که برای سیستم ایمنی مفیدند، نگرانی از تضعیف سیستم ایمنی و ابتلا به کرونا در روزه داری کاهش مییابد.
فلاحی تصریح کرد: با توجه به خیز شدید کرونا، از برگزاری مراسم افطاری بپرهیزید و نذورات خود را در قالب بستههای حمایتی در اختیار نیازمندان قرار دهید.
وی گفت: امسال که ساعت روزه داری طولانی است، گرسنگی و حذف وعدههای غذایی به ویژه سحری باعث کاهش سیستم ایمنی بدن شده و احتمال ابتلا به کووید ۱۹ را افزایش میدهد.
نقش ویتامین A و D در تقویت سیستم ایمنی بدنمدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: با توجه به نقش ویتامین A در تقویت سیستم ایمنی بدن در وعدههای سحر و افطار از منابع غذایی ویتامین A شامل انواع سبزیها و میوههای زرد و نارنجی مانند هویج، کدو حلوایی و انواع مرکبات، شیر و لبنیات مصرف شود.
فلاحی تأکید کرد: برای افزایش سیستم ایمنی بدن منابع غذایی ویتامین D لبنیات، زرده تخم مرغ و ماهیهای چرب مصرف کنید.
نقش ویتامین E و C در تقویت سیستم ایمنی بدنوی افزود: با توجه به اینکه ویتامین E آنتی اکسیدان است به افزایش سیستم ایمنی بدن کمک میکند برای تأمین این ویتامین از سبزیهایی مانند اسفناج، کلم پیچ، سویا و سیبزمینی در سحر و افطار از انواع آجیل مانند فندق، بادام، گردو در فاصله افطار تا شام مصرف کنید.
طبق اظهارات این مقام مسئول، از منابع غذایی حاوی ویتامین C شامل انواع میوهها و سبزیها از جمله سبزیهای برگ سبز مانند سبزی خوردن و انواع کلم، گوجه فرنگی، جوانههای گندم، ماش و شبدر، انواع مرکبات مانند لیمو ترش، لیمو شیرین، پرتقال، نارنگی، نارنج و کیوی در افطار، شام و سحر مصرف کنید.
از مصرف زیاد زولبیا و بامیه خودداری کنید فلاحی اظهار کرد: از مصرف زیاد زولبیا و بامیه که حاوی مقادیر زیادی قند و چربی هستند، خودداری نمایید.
وی با بیان اینکه روزه داری نه تنها در افراد سالم عارضهای ایجاد نمیکند، بلکه سبب تقویت ایمنی بدن، کاهش پاسخهای التهابی زیان بار و بهبود واکنش بدن در موارد استرس میشود افزود: در صورت داشتن مشکلات مرتبط با سلامت، برای اطمینان از بی ضرر بودن روزه با پزشک خود مشورت کنید.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اذعان به اینکه افراد سالم کمتر از ۶۵ سال میتوانند با رعایت موازین بهداشتی و تغذیهای روزه بگیرند گفت: افراد مبتلا به بیماری و یا دارای مشکلات سلامتی باید در مورد روزه داری با پزشک مشورت کنند.