علائم نارسایی کبد
کبد یکی از اعضای بدن است و عملکردهای حیاتی بر عهده دارد که اگر از سلامت آن غافل شویم بر تناسب و عملکرد سایر اعضای حیاتی نیز تاثیر میگذارد.
به گزارش وب گردی
خبرگزاری صداوسیما؛ کبد به بدن کمک میکند تا غذا را هضم و بدن را از مواد سمی انباشته شده پاک کند. آسیب کبدی ممکن است به آرامی یا ناگهانی اتفاق افتد بنابراین مهم است که از علائم آن آگاهی پیدا کنیم.
بیماری کبد میتواند ارثی باشد یا بر اثر عوامل مختلفی مانند ویروسها، مصرف مواد الکلی و چاقی ایجاد شود. با گذشت زمان بیماریهایی که به کبد آسیب میرساند میتواند منجر به عارضه سیروز و نارسایی کبد شود.
سایت timesnownews در مطلبی به برخی از شایعترین علائم نارسایی کبد پرداخته که در ادامه به آنها اشاره شده است:
تجمع مایعات در بدن، تورم پاها، معده: این شایعترین نشانه بیماری کبدی است که در ۵۰ درصد افرادی که به سیروز مبتلا هستند، دیده میشود. مایع در اطراف ناحیه شکم و یا پاها جمع میشود و با تورم خود را نشان میدهد. این اتفاق زمانی میافتد که فشار خون بالا باعث اختلال در روند ایجاد آلبومین در کبد شود. آلبومین پروتئینی است که از نشت مایعات در جریان خون به بافتهای بدن جلوگیری میکند.
زرد شدن رنگ پوست و چشمها: ممکن است فرد متوجه تغییر چشمگیری در رنگ چشم، پوست و ادرار خود شود. این اتفاق زمانی میافتد که بیلی روبین، رنگدانهای که با تجزیه سلولهای قرمز خون تشکیل میشود در جریان خون انباشته شود. کبد سالم بیلی روبین را جذب و به صفرا تبدیل میکند که از طریق مدفوع از بدن خارج میشود.
از دیگر علائم هشداری که باید نسبت به آنها هوشیار بود، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- خارش پوست
- خستگی مزمن
- حالت تهوع یا استفراغ
- از دست دادن اشتها