تنش در روابط فرانسه و انگلیس؛
ماهیگیران فرانسوی مسیر کامیونهای انگلیسی را مسدود کردند
تعلل دولت انگلیس پس از برگزیت در صدور مجوز ماهیگیری در آبهای این کشور خشم ماهیگیران فرانسوی را بر انگیخت و مسیر کامیونهای انگلیسی حامل ماهی را مسدود کردند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ خبرگزاری رویترز گزارش داد، ماهیگیران فرانسوی که از کندی تحویل مجوزهای ماهیگیری در آبهای انگلیس پس از برگزیت خشمگین هستند، پنجشنبه جلوی ورود کامیونهای حامل ماهی بارگیری شده از انگلیس را به بولوین -سور-مر که بزرگترین مرکز فرآوری محصولات دریایی اروپاست، گرفتند.
توافق تجاری پسابرگزیت بین انگلیس و اتحادیه اروپا به ماهیگیران اتحادیه اروپا اجازه میدهد به ماهیگیری در اعماق آبهای انگلیس ادامه دهند، اما تنها پس از دریافت مجوز.
ماهیگیران فرانسوی اعلام کردند این مجوزها قرار بود به سرعت تحویل داده شوند، اما به رغم آن، حدود ۸۰ درصد ناوگان فرانسه در او دو فرانس همچنان منتظر هستند.
برونو مارگول که تعاونی اصلی ماهیگیران بولوین سور- مر را مدیریت میکند، اعلام کرد: «ما فکر میکردیم که چند روزه این مشکل حل میشود، اما با گذشت چهار ماه، ما به زحمت در این زمینه پیشرفت داشتیم.»
حدود ۸۰ ماهیگیر روی سکوی بولوین راکت آتش بازی روشن کردند و با تختههای چوبی و بشکه در مسیر دو کامیون انگلیسی مانع درست کردند. آنها همچنین پلاکاردی نصب کردند که روی آن نوشته شده بود: «می خواهید آب هایتان را نگه دارید؟ باشه پس ماهی هایتان را هم برای خودتان نگه دارید؟»
برونو مارگول توضیح داد که بسیاری از ماهیگیران برای دریافت مجوز میجنگند و نتوانستند به درخواست انگلیس در ارتباط با دادههای الکترونیک که نشان دهد آنها در پنج سال قبل از همه پرسی ۲۰۱۶ در مورد وابستگی انگلیس به اتحادیه اروپا، در آبهای انگلیس ماهیگیری کرده بودند، پاسخ دهند.
وزارت محیط زیست، غذا و امور روستایی انگلیس اعلام کرد، انگلیس رویکردی مبتنی بر ارائه مدارک را برای اختصاص مجوز به کشتیهای ماهیگیری اتحادیه اروپا با استفاده از اطلاعاتی که از سوی کمیسیون اروپا ارائه میشود، حفظ کرده است.
دولت فرانسه پنجشنبه شب از کمیسیون اروپا خواست تدابیری قاطع و تعیین کننده اتخاذ کند تا انگلیس این توافقنامه را اجرا کند.
کلمان بون وزیر، مشاور دولت فرانسه در امور اروپایی، و آنیک ژیراردَن، وزیر امور دریایی فرانسه، در بیانیهای اعلام کردند: «ما با روحیه همبستگی اروپایی و همکاری با انگلیس عمل میکنیم، اما فوریت وضعیت ما را مجبور میکند تلاش هایمان را تسریع کنیم.»
حدود دو سوم ماهیهای بارگیری شده در انگلیس به اروپا صادر میشوند. در نخستین هفتههای سال ۲۰۲۱، خروج انگلیس از مدار اتحادیه اروپا به نابسامانی در شبکههای تامین و عرضه منجر شد.
ماهیگیران شمال فرانسه میگویند که امرار معاش آنها به دسترسی به آبهای انگلیسی وابسته است.
برونو مارگول هشدار داد اگر ماهیگیران فرانسوی نتوانند به آبهای انگلیس دسترسی پیدا کنند، ذخایر ماهیهای فرانسوی ممکن است تمام شود.