به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان، رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: رعایت اصول مناسب و صحیح تغذیه در ایام روزه داری موجب تقویت سیستم ایمنی در برابر اپیدمی ویروس کرونا میشود.
آرزو کاوه ای افزود: استفاده از سبزی و میوه جات برای تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از کم آبی بدن در ماه مبارک رمضان بسیار توصیه میشود، البته شست وشوی کامل و ضد عفونی کردن سبزی مصرفی باید بر اساس شیوه چهار مرحلهای وزارت بهداشت باشد.
وی گفت: سحری، افطار و شام وعدههای اصلی خوراکی در ماه رمضان است و افرادی که در طول روز فعالیت بیشتری دارند باید در وعده سحر غذایی ررا میل کنند که در تامین انرژی و مواد مغذی مورد نیاز بدن با مشکل مواجه نشوند.
کارشناسان تغذیه میگویند: بهتر است روزه داران در وعده غذایی سحر غذاهای کم حجم و غنی از مواد مغذی که نمک، چربی و شیرینی کمی دارند، استفاده کنند زیرا مصرف زیاد قند، نمک و چربی موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن و آسیب پذیری در برابر کرونا میشود. همچنین بهتر است هنگام سحر، مقدار مناسبی سبزی و سالاد مصــرف شود؛ سبزیها با داشتن مواد مغذی مختلف و آب، علاوه بر تامین ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن، از تشنگی و خشکی گلو که میتواند فرد را مستعد ابتلا به بیماری کووید ۱۹ کند، جلوگیری میکنند.
کاوه ای با بیان اینکه مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری توصیه نمیشود، گفت: مواد غذایی شیرین با تحریک انسولین و ورود سریع قند خون به داخل سلولها و در نتیجه افت قند خون موجب گرسنگی زودرس میشود. رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: با توجه به اینکه کم آبی بدن و خشکی گلو میتواند زمینه را برای ابتلا به کووید ۱۹ فراهم کند، روزه داران به مصرف سبزی، کاهو، خیار و گوجه فرنگی توصیه میشود.
همچنین نوشیدنیهای خیلی شیرین مثل نوشابههای گازدار، شربت و چای خیلی شیرین و پررنگ هم موجب تشنگی، خشکی دهان و گلو در طول روز میشود.
وی اضافه کرد: غذاهای پُر پروتئین مثل انواع کباب، جوجه کباب، ماهی و غذاهای خشک و پر روغن نظیر کُتلت و کوکو، سوسیس و کالباس، پیتزا و کله پاچه و غذاهای چرب و سرخ شده و پر ادویه موجب احساس تشنگی و خشکی دهان در طول روز میشود، بنابراین در شرایط فعلی که با شیوع بیماری کووید ۱۹ مواجه هستیم بهتر است روزه داران از مصرف این نوع خوراکیها در وعده سحری پرهیز کنند.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان درباره وعده غذایی افطار هم گفت: در وعده افطار باید ضمن پرهیز از پرخوری، از غذاهای سبک و در عین حال پر انرژی استفاده و غذا به آرامی جویده شود، همچنین هنگام افطار بدن نیاز به یک منبع انرژی به شکل گلوکز دارد که کاهش قند خون در ساعات روزه داری را جبران کند.
کاوه ئی، مصرف یک لیوان آب گرم، چای کمرنگ و یا یک لیوان شیر گرم همراه با خرما یا عسل در شروع افطار، استفاده از غذاهای سبک مثل فرنی، شیر برنج، نان و پنیر و سبزی که یکی از عادات خوب غذایی ایرانی در این ایام است را به روزه داران توصیه کرد.