دانستنی های سلامت؛
افطاری سبک بخورید...
بهتر است روزه را با مایعات گرم نظیر آب ولرم، چای کمرنگ و یا شیر همراه با خرما، عسل و یا کشمش باز کرد و به تدریج استفاده از مواد غذایی سبک مانند نان و پنیر و گردو یا سوپ که فشار چندانی به معده وارد نمیشود آغاز شود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما استان سمنان، بهتر است روزه را با مایعات گرم نظیر آب ولرم، چای کمرنگ و یا شیر همراه با خرما، عسل و یا کشمش باز کرد.
روزهداری فرصت مناسبی برای استراحت دستگاههای مختلف بدن و نیز ترک عادات غذایی غلط و ایجاد عادات غذایی صحیح است، و میل کردن حجم زیادی از غذا در وعده افطار باعث آسیب رسیدن به دستگاه گوارش میشود.
غذای افطاری باید سبک و سریع هضم باشد.
در زمان افطار بدن نیاز فوری به مایعات و منابع غذایی انرژیزا دارد و بهتر است روزه را با مایعات گرم نظیر آب ولرم، چای کمرنگ و یا شیر همراه با خرما، عسل و یا کشمش باز کرد و به تدریج استفاده از مواد غذایی سبک مانند نان و پنیر و گردو یا سوپ که فشار چندانی به معده وارد نمیشود آغاز شود.
در وعده افطار از پرخوری و زیادهروی در مصرف زولبیا و بامیه، حلوا و شلهزرد پرهیز شود چرا که مصرف زیاد مواد غذایی چرب هنگام افطار باعث بیاشتهایی در وعده سحر میشود، چون بدن برای هضم چربیها مدت زمان طولانیتری نیاز دارد.
مصرف زیاد این مواد باعث سوزش سردل، اضافهوزن و عطش شدید میشود.
مصرف گروه لبنیات، شیر، نان و غلات در کنار سبزیجات در وعده افطار فراموش نشود و غذاهایی نظیر انواع آش با حبوبات کم، حلیم کم روغن، سوپ کم چرب، فرنی به همراه نان نیز انتخابهای مناسبی برای افطار هستند.
بهتر است در وعده افطار مایعات زیادی صرف نشود و نوشیدن مایعات فراوان در طول غذا خوردن و تیلیت نان در آن موجب کاهش اثر آنزیمهای گوارشی بر غذا و بروز برخی بیماریها و نارساییهای گوارشی میشود.
بین وعده افطار و شام (کسانی که شام میخورند) یک فاصله زمانی حدود یک ساعت در نظر گرفته شود که بدن بتواند خود را آماده قبول غذاهای پرحجم کند. شام در حجم کمتری نسبت به پیش از ماه رمضان و شامل غذاهایی نظیر آبگوشت، انواع خورشت، شیربرنج، لوبیاپلو، سبزیپلو، چلوگوشت، خوراک جوجو و... میتواند باشد.
برای کسانی که اضافه وزن دارند بهتر است به وعده افطار اکتفا کنند تا به وزن مطلوب برسند.
بین وعده غذایی شام تا سحر مصرف میانوعده نظیر میوه، آبمیوه طبیعی، سایر نوشیدنیها نظیر شیر کمچرب توصیه میشود، افزود: استفاده از سبزی و میوه در این فاصله زمانی برای دستگاه گوارش بسیار مفید است. مصرف کمی آجیل و خشکبار بدون نمک نیز در این زمان برای افرادی که به کالری بیشتری نیاز دارند مثل نوجوانان و افراد لاغر توصیه میشود.