پخش زنده
امروز: -
روز زمین پاک یک روز نیست بلکه یک جنبش محیط زیستی است، امسال نیز مانند هر سال در ایران همراه با سراسر دنیا این روز گرامی داشته می شود تا همگان از اهمیت زمین و موهبت های آن و گام هایی که می توانند برای حفظ آن بردارند آگاه شوند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز سیستان و بلوچستان؛ ۲ اردیبهشت و یا به عبارتی ۲۲ آوریل مصادف است با روز جهانی زمین پاک.
روزی که به همگان یادآوری می کند که بیشتر و بهتر مواظب و محافظ کره زمین، باشیم. روزی که بسیاری از مردم جهان به پاکسازی محیط زندگی خود می پردازند و برای مراقبت از آن قدمی می کنند.
کره زمین خانه و محل آرامش تمام ما و جانداران و گیاهان ساکن در آن است و انسان است که می تواند تعادل زیست را مختل و یا تنظیم کننده آن باشد.
بنابراین نیکوست که زمین را همانطور که از نسل ها و زمان های دور ارث گرفته ایم به شایسته ترین صورت ممکن نیز به نسل های بعد تحویل دهیم.
و چه خوش گفت سهراب سپهری که …
یادم باشد کاری نکنم که به قانون زمین بر بخورد
برای اینکه بتوانیم برای کره آبی مان مفید باشیم می توانیم فهرستی از کمک های زیست محیطی تهیه کنیم و دیگران را نیز به انجام آنها تشویق کنیم.
سازمان حفاظت محیطزیست «احیای زمین، افزایش بهرهوری برای توسعه پایدار» را به عنوان شعار روز زمین پاک برای سال ۱۴۰۰ انتخاب کرد.
در سال ۱۹۷۰ در پاسخ به بحران محیط زیست، روز ۲۲ آوریل مصادف با دوم اردیبهشت و هر چهار سال یک بار سوم اردیبهشت ماه، به عنوان روز زمین پاک انتخاب شد.
روزی برای ارتقاء آگاهی و آموزش در مورد مسائل زیست محیطی و ترویج فرهنگ حفاظت و پاسداری از زمین.
در این سال در پی برگزاری اولین روز زمین پاک، موجی از اقدامات محیط زیستی به راه افتاد، تصویب قوانین زیست محیطی، قانون هوای پاک، آب پاک و قانون حفاظت از گونه های در معرض انقراض در ایالات متحده آمریکا و تشکیل آژانس محیط زیست آمریکا از جمله اقداماتی بودند که در پاسخ به اولین روز زمین پاک صورت گرفتند.
ایران نیز در این رویداد با دیگر کشورهای جهان همراه شد و هر ساله هفته زمین پاک را که از دوم اردیبهشت ماه با نام روز زمین پاک آغاز می شود، به مدت یک هفته در سراسر کشور برپا می دارد.
چالش های فراوان و اما فرصت های بسیار در اقدامات مرتبط با احیای زمین، این موضوع را به مهم ترین موضوع روز زمین پاک امسال تبدیل کرده به همین دلیل شعار امسال روز زمین پاک، احیای دوباره زمین همراه با افزایش بهرهوری برای توسعه پایدار انتخاب شده است.