گزارش مکتوب : گیلان
در موعد میهمانی خدا دور از کرونا ؛ بر سر سفره مواسات
یک رمضان دیگر چشم در چشم کرونا، مهمان ضیافتی می شویم که سفره های سخاوت خیران پهن است و قرار است فضای مجازی، مومنان روزه دار را دور از چشم کرونا دورِ هم جمع کند.
به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما مرکز گیلان ؛ یادش بخیر ، تاهمین دو سال پیش، همین روزها ، هفته ای 2 بار به بهانه صله رحم و افطاری همه ، خانه مادربزرگ دور هم جمع می شدیم.
هنوز بساط سفره افطار جمع نشده، عموها و عمه ها سر اینکه روز بعد، افطاری خانه کدام یکی چتر شوند، حسابی معرکه می گرفتند و بچه ها هم در این معرکه، سرو صدایی راه می انداختند که نگو و نپرس !
مادربزرگ می گفت: 20، 30 نفری که دورِ سفره افطاری اش می نشینند، به این خانه روح زندگی می بخشند.
یادش بخیر .
کسی فکرش را نمی کرد ؛ کرونا این طور، بساط رفت و آمدهای رمضانی را جمع کند.
دو سال است که رمضان، ما از این طرفِ خط و مادربزرگ آن طرف، در ارتباط تصویری، دورهمی می گیرم .
البته شله زرد و آش رشته های مادربزرگ به ما می رسد .
پدرم که بازنشسته است و بیشتر در خانه، هفته ای یک بار به مادر بزرگ سر می زند و هر بار تحفه ای رمضانی از جنس آش رشته، شامی، رشته خشکار و یا شله زرد با خودش می آورد .
عمه ها بی قراری می کنند اما مادربزرگ می گوید : توکل بخدا ، این رمضان را هم به سلامتی دور از هم، دور ِسفره ضیافت الهی می گذرانیم، انشالله ، کرونا برود و بر نگردد.
اینها، حرف های سارینا دختر 14 ساله ای است که می گوید : دلش حسابی برای دورهمی های افطاری خانه مادربزرگش، تنگ شده اما ترجیح می دهد در این شرایط کرونایی، رمضان را بدون دورهمی سر کند تا گذر کرونا به او و بستگانش و گذر آنها به بیمارستان نیفتد.
با سارینا خداحافظی می کنم و میکروفون به دست، به همراه گروه خبری، سراغ شهروندان دیگر می روم .
خیابان به خاطر محدودیت های کرونایی، خلوت است اما در همین خلوتی خیابان، چند نفری را برای مصاحبه پیدا می کنم.
علی احمد دوست، گذری بر حال و هوای رمضان سال های قبل و مراسم استقبال از این ماه دارد و می گوید: حسابی دلش برای غبار روبی دسته جمعی مساجد، تنگ شده است .
با آقای آرزومند، یکی دیگر از شهروندان رشتی در پیاده راه فرهنگی این شهر صحبت می کنم و او می گوید : امسال تصمیم گرفته ایم موقع افطار با بزرگترهای فامیل که سنی از آنها گذشته است، تماس بگیریم و تلفنی جویای احوال شان شویم.
آنطور که او تعریف می کند: چند نفر از بستگان و دوستانش نذر کرده اند تا پایان رمضان، بین خانواده های آسیب دیده از کرونا، بسته های معیشتی توزیع کنند.
دست به خیر شدن زنان خانه دار
بعد از پرس و جو درباره خیران رمضانی، سراغ زهرا عبدالهیان زن خانه داری می روم که با همراهی ۵ نفر از خیران محله فَخَب رشت، در خانه اش برخی از اقلام مورد نیاز ماه رمضان را بسته بندی و بین خانواده های نیازمند توزیع می کند.
او می گوید : کمک به بیماران خاص ازجمله بیماران کلیوی و خانواده های زندانیان جرائم غیرعمد از دیگر برنامه های این خیریه خانگی است .
دست های خیری که از پَسِ تنورداغ نانوایی، " نان" سر سفره نیازمندان می بَرَد
نشانی علی غلاملو ، نانوای محله کوی باهنر رشت را می دهند.
نانوایی که در این شرایط سخت کرونایی و کسادی بازار کاسبی، روزانه ۵۰۰ تا ۶۰۰ نان رایگان دست مردم به ویژه نیازمندان می دهد.
او می گوید : نذر کرده ام تا زمانی که کرونا ریشه کن شود، هر روز به کسانی که سفره های شان خالی از نان است، نان برسانم .
از نانوایی که سر بچرخانی و نگاهت را که عمیق تر کنی، می بینی فقط شهرهای مان رنگ به رنگ نشده اند و سفره های رمضانی گیلان در این آشفته بازار گرانی و محدودیت های کرونایی ، با چاشنی همدلی مردم، رنگین شده است.
سراغ یکی از این سفره ها که سرش از لشکر عملیاتی ۱۶قدس گیلان شروع می شود، می روم.
علی احمدی دوست، سرباز لشکر عملیاتی ۱۶قدس گیلان در حال بسته بندی اقلام معیشتی با سربازان دیگر می گوید : خوشحالم که می توانم به سهم خودم در این رزمایش بزرگ مردمی شرکت و کمک کنم سفره رمضان برخی ها خالی نباشد.
رزمایشی به وسعت مهربانی این مردم
مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه قدس گیلان می گوید: از آغاز شیوع کرونا تا رمضان امسال، به کمک مردم ۳۳۵ هزار بسته معیشتی به ارزش ۱۳۷میلیارد تومان در استان و در بین نیازمندان توزیع کرده ایم.
سرهنگ احمد ابراهیمی از توزیع ۴۴ هزار بسته معیشتی در رمضان امسال در گیلان خبر می دهد و اضافه می کند : ارزش هر بسته معیشتی ۳۰۰ هزار تومان است.
وی با اشاره به تداوم مشارکت سپاه و بسیج در طرح رزمایش مردمی مواسات، همدلی و کمک های مومنانه، در تشریح تفاوت مواسات و همدلی رمضانی با مراحل قبلی هم گفت: در این ماه مبارک ۶۰ سری جهیزیه اهدایی مقام معظم رهبری و خیران شامل پنج کالای اساسی به زوج های نیازمند گیلانی اهدا خواهد شد .
موج چهارم شیوع کرونا و فصل دیگری از مواسات وهمدلی در موعد میهمانی خدا
مدیر کل تبلیغات اسلامی گیلان می گوید: در ماه مبارک رمضان تشکلهای مذهبی و مبلغان دینی با اجرای پویش افطاری ساده و پخت سحری برای اهالی مناطق کمتر برخوردار ، تلاش می کنند به سهم خود در مواسات رمضانی شرکت کنند.
حجتالاسلام سعید مهدوی افزود: از طرفی تشکلهای مذهبی با کمک خیران هر منطقه بستههای معیشتی برای نیازمندان ، خانواده های زندانیان جرایم غیرعمد و بدهکاران تهیه وتوزیع می کنند.
وی با تأکید بر لزوم توجه به امنیت معنوی در سایه امنیت بهداشتی، تصریح کرد : امسال، اعمال ماه مبارک رمضان، با رعایت دستورالعمل بهداشتی و در ساعات محدود در گیلان برگزار می شود.
مدیر کل تبلیغات اسلامی گیلان گفت: تلاش کرده ایم دورهمی های رمضانی را به فضای مجازی سوق دهیم تا فاصله فیزکی را زیاد و دل ها را به هم نزدیک تر کنیم ؛ بر این اساس در این ماه مبارک، بیشتر فعالیت های فرهنگی با محوریت گفتمان "امید و باور" برگزار خواهد شد .
حجتالاسلام سعید مهدوی از برگزاری مراسم جزء خوانی قرآن کریم با رویکرد تفسیر آیات و همچنین جشنواره های مجازی بزرگ قرآن و عترت با موضوع امیدآفرینی خبر داد و گفت : اعزم کاروانهای قرآنی به مناطق کم برخوردار با رویکرد تبیین مفاهیم آیات همسو با محور گفتمانی، فراخوان ایدههای خلاقانه قرآنی برای ماه مبارک رمضان و مشارکت در برنامه سحرگاهی شبکه قرآن ، با رویکرد تامین محتوا در ماه مبارک رمضان از جمله برنامه های اداره کل تبلیغات اسلامی گیلان در این ماه مبارک است.
وی پویش همگانی حفظ جز سیام قرآن کریم با استفاده از ظرفیت سامانه ملی آموزش مجازی قرآن و عترت و شبکههای اجتماعی را از دیگر برنامههای ماه مبارک رمضان در گیلان برشمرد و افزود: مبلغان کارآمد در برخی بوستانها مراسم جز خوانی قرآن را هم برگزار خواهند کرد.
مدیر کل تبلیغات اسلامی گیلان آزادکردن زندانیان جرایم غیرعمد، تامین جهیزیه قشرهای محروم، اعطای سبدهای معیشتی، اعزام کاروانهای قرآنی به مناطق کم برخوردار را هم از جمله برنامه هایی اعلام کرد که در ماه مبارک رمضان با کمک مرم گیلان محقق خواهد شد.
در نهایت
اگرچه حال و هوای بهار امسال ، با شیوع کرونا رنگ به رنگ شده اما تپش نیکوکاری در دل کرونا همچنان جریان دارد و در ماه مهمانی خدا دست و دلبازی مردم خیر اندیش گیلانی به رسم نوعدوستی همچنان به راهست .
و امسال دومین بار است که ماه رمضان را با شیوع ویروس کرونا تجربه می کنیم.
این رمضان هم، شیوه نامه های بهداشتی را سپر بلای لحظه های مان می کنیم و زیر سایه این دستورالعمل ها بر سفره پرنعمت ضیافت الهی می نشینیم.
*نویسنده : سکینه محجوب
در موعد میهمانی خدا دور از کرونا ؛ بر سر سفره مواسات در موعد میهمانی خدا دور از کرونا ؛ بر سر سفره مواسات در موعد میهمانی خدا دور از کرونا ؛ بر سر سفره مواسات در موعد میهمانی خدا دور از کرونا ؛ بر سر سفره مواسات در موعد میهمانی خدا دور از کرونا ؛ بر سر سفره مواسات در موعد میهمانی خدا دور از کرونا ؛ بر سر سفره مواسات در موعد میهمانی خدا دور از کرونا ؛ بر سر سفره مواسات