پخش زنده
امروز: -
شهردار تهران با اشاره به اینکه روزانه در تهران ۵ هزار و ۷۰۰ تن زباله تولید می شود گفت: احداث نیروگاه زباله سوز ۸۰۰ تنی برای کاهش دفن پسماندها ضروری است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، پیروز حناچی، شهردار تهران در حاشیه مراسم افتتاح پروژه های سازمان پسماند در جمع خبرنگاران با بیان اینکه آرادکوه منطقهای است که بیش از ۵۰ سال است پسماندهای تهران به آن هدایت میشود، گفت: در ابتدای این دوره از مدیریت شهری بیش از ۷ هزار تن پسماند در روز در تهران تولید میشد.
وی افزود: با تمهدیدات به کار برده شده و فعال شدن ایستگاه های میانی و همکاری مردم این رقم به حدود پنج هزار و ۷۰۰ تن کاهش پیدا کرده است، البته ایده آل این است که با تلاشی که از سوی معاون اول رئیسجمهور صورت میگیرد با توسعه نیروگاه زباله سوز ۸۰۰ تنی، میزان دفن زباله را به ۲۰ درصد کاهش دهیم.
حناچی با بیان اینکه برنامه بعدی نیز رسیدگی به میزان دفنی است که در این ۵۰ سال انجام شده، افزود: تبدیل این زباله ها به محصولات تولیدی دیگر از جمله گاز متان و نیروگاه هایی که برق تولید می کنند از جمله اهداف ما است.
شهردار تهران گفت: همچنین هدف از بازدید امروز دیدن پروسه دفن پسماند تهران و آگاهی از اقدامات انجام شده در این زمینه بوده است. همچنین انجام مقدمات احداث نیروگاه ۸۰۰ تنی از برنامه های دیگر شهرداری تهران است.
وی خاطرنشان کرد: نیروگاه ۲۰۰ تنی فعلی ۳.۵ مگاوات برق تولید میکند و با فعال شدن نیروگاه ۸۰۰ تنی، علاوه بر تهران، به نیازهای شهرهای اطراف تهران در زمینه پسماند پاسخ داده خواهد شد.
حناچی در ادامه با بیان اینکه دفن پسماند پزشکی بعد از شیوع کرونا افزایش پیدا کرد و به ۱۰۰ تن در روز رسید، گفت: دفن پسماند به صورت کاملا بهداشتی انحام میشود.
شهردار تهران گفت: بخشی از این زباله ها در بیمارستانها بی خطر می شود و ضوابط who در حمل و انتقال رعایت میشوند. ولی هر چه میزان دفن پسماند پزشکی را کاهش دهیم برای سلامت جامعه مفیدتر خواهد بود.
او در پایان یادآور شد: آمادگی برای سوزانده شدن پسماندهای پزشکی که در بیمارستانها بی خطر می شوند در زباله سوزها وجود دارد.
تفکیک و بازیافت پسماندهای ساختمانی، سرمایه عظیمی را باز می گرداند
شهردار تهران با اشاره به اهمیت تفکیک و بازیافت پسماندهای ساختمانی گفت: این کار باعث می شود تا سرمایه عظیمی به چرخه ساخت و ساز بازگشته و از محیط زیست حفاظت شود.
پیروز حناچی، شهردار تهران در مراسم افتتاح و بهره برداری از پروژه های سازمان مدیریت پسماند به مناسبت روز جهانی زمین پاک در مجتمع آبعلی گفت: بخش عمده پسماندهایی که در شهر تهران تولید میشود، پسماندهای ساختمانی است.
او ادامه داد: پیش از این میزان تولید پسماندهای ساختمانی در طول روز ۴۵ هزار تن بوده که با پایین آمدن میزان ساخت و ساز این عدد روزانه به ۳۰ هزار تن رسیده است.
شهردار تهران افزود: هر چقدر بتوانیم پسماندهای ساختمانی را به چرخه برگردانده و بازیافت کنیم سرمایههای عظیم مصرف شده برگردانده شده و از محیط زیست محافظت میشود.
او اضافه کرد: سایت حاضر توسط بخش خصوصی ایجاد شده و هدف از تشکیل این سایت تفکیک پسماندهای ساختمانی و تبدیل آن به شن و ماسه است تا مجدد در مسیر ساخت و ساز مورد استفاده قرار گیرد.
پیروز حناچی ادامه داد: نگاه ما در حوزه مدیریت شهری و بازیافت پسماند نگاه جدیدی بود که براساس آن طرح جامع پسماند شهر تهران تدوین شده است.
شهردار تهران با اشاره به تپه های زباله پشت سرش گفت: تپههای پشت سر در دوره های قبل ایجاد شده است که در آن زمان فقط پسماندها دپو میشدند اما طرح جدید در سال ۹۷ به بهرهبرداری رسید و این مرحله دوم آن است که به زودی به بهرهبرداری میرسد.