نجات جنگل با کشت صنوبر
استان زنجان با وجود پتانسیل رودخانه های دائمی و شرایط آب و هوایی، از استان های پیشرو در توسعه کشت صنوبر است.
به گزارش گروه اقتصادی
خبرگزاری صدا و سیمای مرکز زنجان ؛ با ممنوعیت قطع درختان درشمال کشور آن هم به مدت ۱۰ سال، حال صنعت سلولزی با موانع و مشکلاتی مواجه شد.
قربانی یکی از تولیدکنندگان این صنعت میگوید: قیمت مواد اولیه پس از این ممنوعیت چند برابر شده که همین امر هزینههای تولید و درنتیجه محصول نهایی را بالا برده است.
برای تامین مواد اولیهی مرتبط با چوب، تولید سالانه ۳۵ میلیون اصله نهال نیازاست که این امر با کشت صنوبر تا حدودی محقق شد.
با این که صنوبر جز درختان جنگلی زود بهره محسوب میشود و در ۱۰ سال به مرحله بهره برداری میرسد این نوع درخت هم در معرض کاهش تعداد تا ۱۵ درصد قرار گرفته است.
با دستور وزارت جهاد کشاورزی حال موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور اقدام به قلمه زنی صنوبر کرده و سالانه تولید ۴۰ میلیون قلمه صنوبر را در دستور کار خود قرار داده است.
در استان زنجان هم محققان با قلمه زنی صنوبر و تولید نهال، نجات بخش صنعت چوب شدند و علاوه بر تامین چوب مورد نیاز کشور در صدد احیای جنگلهای دست کاشت هستند.
ریئس موسسهی تحقیقات جهاد کشاورزی استان زنجان گفت:قرار بر این است که در ایستگاههای تابعهی مراکز استانها قلمه و نهال صنوبر تولید و بخشی از نیاز کشور تامین شود.
آقاجانلو افزود: امسال از طریق بخش خصوصی ۳۵۰ هزار اصله نهال صنوبر در استان زنجان تولید شده است که اسفندماه به صورت رایگان در اختیار کشاورزان و باغداران قرار میگیرد.
آقاجانلو ریئس منابع طبیعی استان زنجان هم گفت: به علت وجود رودخانههای دائمی قزل اوزن؛ زنجانرود؛ سجاسرود و خرارود پتانسیل خوبی برای توسعه جنگلهای دست کاست و تولید نهال صنوبر در استان وجود دارد.
در سالی که گذشت ۵ و نیم میلیون قلمه صنوبر در کشورتولید و توزیع شد که با این میزان تولید ، ۴۰ درصد منابع طبیعی کشور عمر دوباره گرفتند.