پخش زنده
امروز: -
در قالب سومین هفته پویش #هرهفته_الف_ب_ایران امروز ۳۱ فروردین ۱۴۰۰ با از نخستین روتور توربین بخار ساخت ایران با دستور وزیر نیرو رونمایی شد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما؛امروز با حضور وزیر نیرو هشت طرح صنعت آب و برق با سرمایه گذاری ۱۷۵ میلیارد تومان به صورت ویدیوکنفرانس در سومین هفته پویش هر هفته الف ب ایران افتتاح شد.
از هشت طرح افتتاح شده امروز چهار طرح در اصفهان، دو طرف در استان چهارمحال و بختیاری، یک طرح در استان تهران و طرح برقرسانی به ۶۲ روستا در ۱۶ استان کشور بودند.
رونمایی از نخستین روتور توربین بخار ساخت ایران مهمترین طرح این هفته بود که شرکت تامینات نیروگاهی ایران از شرکتهای زیرمجموعه برق حرارتی موفق به ساخت آن شدند.
هزینه ساخت این روتور ۳۵ میلیارد تومان است که با مهندسی معکوس موفق به ساخت آن شدند.
چهار طرح صنعت برق در استان اصفهان به بهره برداری رسید که شامل نیروگاه خورشیدی یک مگاواتی طالخونچه، نیروگاه خورشیدی یک مگاواتی زادافشار، بخشی از اتصالات ۶۳ کیلوولت هسنیجه و خط ۶۳ کیلوولت سپاهان است که با هدف تامین برق پایدار برای مشترکان صنعتی افتتاح شد.
برای این چهار طرح ۴۶ میلیارد تومان هزینه شده است همچنین افتتاح برقرسانی به ۶۲ روستا در ۱۶ استان با اعتبار ۳۴ میلیارد تومان از دیگر طرحهای افتتاح شده امروز بود که جمعیت ۹۳۱ خانوار را تحت پوشش قرار میدهد.
این ۱۶ استان شامل استانهای اردبیل، ایلام، آذربایجانهای شرقی و غربی، کرمان، خراسان جنوبی، رضوی و شمالی، خوزستان، سیستان و بلوچستان، مازندران، قزوین، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان و یزد است.
در استان چهارمحال و بختیاری نیز تصفیه خانه آب سامان با ظرفیت ۱۲۰ لیتر بر ثانیه دو هزار و ۷۰۰ متر لوله خط انتقال آب، پنج هزار و ۵۰۰ متر خط انتقال آب پاک از تصفیه خانه به مخازن شهر و مخازن آب به ظرفیت هزار متر مکعب با اعتبار ۵۱ میلیارد تومان که ۳۰ هزار نفر را تحت پوشش قرار میدهد افتتاح شد.
علاوه بر این طرح احداث دو بی ۶۳ کیلوولت در پست فارسان برای تغذیه پست ۶۳ کیلوولت دشتک با هدف تامین برق پایدار مشترکان صنعتی، خانگی و تجاری در استان چهارمحال و بختیاری افتتاح شد.
این روتور توربین ۸۲.۵ مگاواتی به دست متخصصان شرکت تعمیرات نیروگاهی ساخته شده و ایران با ساخت این روتور توربین بخار در میان پنج کشور برتر سازنده این روتورها قرار گرفته است.
دور نامی این توربین سه هزار دور در دقیقه، تعداد مراحل پره ۱۹ ردیف، تعداد پره ۲۵۳۹ عدد، فشار نامی بخار ورودی ۸۶.۱۸ بار و دمای نامی بخار ورودی ۵۱۰ درجه سانتیگراد است.
مدت زمان عملیاتی ساخت این روتور توربین ۶ ماه بوده و دمای بخار بالای ۵۰۰ درجه سانتیگراد را تحمل میکند. همچنین در ساخت این توربین ۷۵ هزار نفر ساعت کارکرد در بخشهای مهندسی متالورژی، مکانیک و ساخت، تدارکات، ماشینکاری، پرهسازی، تستهای غیرمخرب و کنترل ابعادی برنامهریزی و اجرا شده است.
سازنده پیشین این روتور شرکت جنرال الکتریک آمریکا بوده که تیم مهندسی شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران با وجود عدم دسترسی به مدارک ساخت، نقشههای مربوطه و امکان ارتباط با شرکت سازنده، توانسته است با اندازهبرداری از روتور موجود در نیروگاه و از روش مهندسی معکوس اقدام به ساخت داخل روتور توربین یاد شده کند.
با این دستاورد ازخروج سه میلیون یورو ارز جلوگیری خواهد شد.
بیشتر بخوانید؛