در چنین روزی بر دنیا چه گذشت ؟
تقویم تاریخ؛ از وفات حضرت ابوطالب تا حمله وهابیون به کربلا
امروز سه شنبه، سی و یکم فروردین سال ۱۴۰۰ هجری شمسی، برابر با ۷ رمضان ۱۴۴۲ هجری قمری و مطابق با ۲۰ آوریل سال ۲۰۲۱ میلادی است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، مهمترین رویدادهای تاریخی جهان در چنین روزی ( سی و یکم فروردین سال ۱۴۰۰) به شرح زیر است:
وفات حضرت ابوطالب، عموی پیامبر اکرم (ص)
۱۴۳۲ سال پیش در چنین روزی برابر با ۷ رمضان سال دهم بعثت بنا به برخی روایات، حضرت "ابوطالب "حامی بزرگ پیامبر اکرم ( ص ) در مکّه درگذشت.
پس از وفات عبدالمطلب، جد بزرگوار پیامبر اکرم (ص)، ابوطالب سرپرستی آن حضرت را به عهده گرفت و در تمام مراحل، همراه برادرزاده خود بود. ابوطالب پس از بعثت پیامبر نیز از یاری حضرت محمد (ص) دست برنداشت و در مقابل مشرکان قریش می ایستاد. با رحلت ابوطالب، مشرکان، آزار و اذیت بیشتری به پیامبر اسلام ( ص ) وارد کردند و آن حضرت را تحت فشار شدیدتری قرار دادند تا اینکه حضرت محمد (ص) از مکه به مدینه مهاجرت و نخستین حکومت اسلامی را بنیان گذارد.
آغاز ولایت عهدی حضرت امام رضا (ع)
۱۲۴۱ سال پیش در چنین روزی برابر با ۷ رمضان سال ۲۰۱ هجری قمری مأمون خلیفه عباسی، ولایتعهدی را به حضرت امام رضا (ع) تحمیل کرد.
دشمنى خاندان اُمَوى و عباسى با اهل بیت پیامبر (ص)از دیرباز وجود داشت. این دو خاندان ظلم و جور، آزار و ستم فراوانى به اهل بیت پیامبر ( ص ) روا داشتند و حتى از به شهادت رساندن امام معصوم نیز اجتناب نکردند. وقتى مامون بر مسند قدرت نشست، از نفوذ امام رضا (ع) در میان مردم آگاه بود و چون مى خواست هم امام را تحت نظر داشته باشد و هم خود را فردى دوستدار اهل بیت نشان دهد تا اقبال عمومى را به خود جلب کند، دستور داد تا امام رضا (ع) را از مدینه به خراسان آوردند و با اصرار فراوان ولایتعهدى خود را به امام، واگذار کرد. روز دوشنبه هفتم ماه رمضان سال ۲۰۱ ق، منشور ولایتعهدى به خط مأمون نگاشته شد و در پشت همان ورقه، حضرت على ابن موسى الرضا (ع) نیز با ذکر مقدمه اى پر از اشاره و ایماء، قبولى خود را اعلام فرمود، ولى یادآورشد که این امر به فرجام نمى رسد. آن گاه در کنار همان مکتوب، بزرگان و فرماندهان کشورى و لشکرى، این عهدنامه را گواهى کردند. از این پس به امام، الرضا من آل محمد صلی الله علیه و آله مى گفتند یعنى کسى که از آل محمد به وى (مامون) راضى شده است. مامون دختر خود، ام حبیب را به ازدواج آن حضرت درآورد و شعار عباسیان را که لباس سیاه بود، تبدیل به شعار علویان و لباس سبز کرد. بررسى اوضاع و شرایط سیاسى زمان مأمون نشان مى دهد که وى با یک سلسله دشوارىها و مشکلات سیاسى رو به رو شده بود و براى رهایى از این بن بست تلاش مى کرد. او سرانجام برای حل این مشکلات، سیاستی چند بعدى در پیش گرفت که همان طرح ولیعهدى امام رضا (ع) بود اما در نهایت تاب اقبال عمومی به امام (ع) را نیاورد و ایشان را در ۳۰ صفر سال ۲۰۳ قمری، مسموم کرد و به شهادت رساند.
حمله وهابیون به کربلا
۲۱۹ سال پیش در چنین روزی، ۲۰ آوریل ۱۸۰۲ میلادی وهابیون حجاز به شهر مقدس کربلا حمله کرده و صدها مسلمان شیعی را به شهادت رساندند.
با قدرت یافتن وهابیون در حجاز در اوایل سده نوزده میلادی، مناقشات و زد و خوردهایى بین آنان که دارای اعتقادات تند مذهبی اند و دیگر مسلمانان به ویژه شیعیان روی می داد که یکی از این موارد، تجاوز وهابیون به شهرهای مقدس نجف و کربلا در بیستم آوریل سال ۱۸۰۲ میلادی است. با توجه به این که دو شهر نجف و کربلا از شهرهای مورد احترام و از زیارتگاههای مهم شیعه است، این امر باعث شد که حملات وهابیت بیشتر و شدیدتر در مورد این دو نقطه متمرکز شود. وهابیان با حمله به کربلا و پس از تخریب گنبد و بارگاه و ضریح مقدس امام حسین (ع) خزانه حرم را غارت نمودند. در جریان این تهاجم وحشیانه، بیش از دو هزار نفر از شیعیان کربلا به شهادت رسیدند. همچنین، وهابیان با غارت اموال و تخریب قسمتهایى از شهر، آن را به ویرانهای تبدیل کردند. این واقعه خشم مسلمانان را برانگیخت و نفرت از اعمال وهابیت را در دل آنان بیشتر کرد. وهابیان پس از روی کار آمدن دولت سعودی نیز به اعمال ضد شیعی خود ادامه داده و در حرکتی ضددینی، بارگاه ملکوتی ائمه بقیع و خاندان پیامبر را تخریب کردند. امروز نیز اقدامات شیعه ستیزانه وهابیون آل سعود دامان شیعیان یمن را گرفته و شیعیان بی گناه این سرزمین را آماج حملات ناجوانمردانه خود قرار داده اند.
تولد آدولف هیتلر، صدر اعظم و دیکتاتور آلمان
۱۳۲ سال پیش در ۲۰ آوریل ۱۸۸۹ میلادی "آدولف هیتلر" صدراعظم و دیکتاتور سفّاک آلمان متولد شد.
پدر هیتلر، آلویس هیتلر یک کارمند مرفه گمرک بود و مایل بود آدولف نیز یک کارمند دولت شود، اما وی به نقاشی و معماری علاقه داشت. آدولف ضمن ترک تحصیل، در ۱۶ سالگی از خانه پدری فرار کرد و به شهر وین رفت، اما در سال ۱۹۰۹ میلادی پس از دومین ناکامیاش در امتحان ورودی مدرسه هنرهای زیبای وین ضربه سختی خورد. این هنرمند ناکام به زودی میراث پدری را به تاراج میدهد به طوری که ناگزیر میشود به اماکن مخصوص بی خانمانها مراجعه کند. آدولف خانه به دوش کینه طبقه بورژوای شهر وین را به دل میگیرد و آن را در اعماق قلبش حفظ میکند. در اوت سال ۱۹۱۴ میلادی پس از آغاز جنگ جهانی اول به طور داوطلبانه به ارتش باویر میپیوندد و به دلیل شجاعتش در جبهه در اوت سال ۱۹۱۸ میلادی در حالیکه سرجوخه بود مدال شجاعت صلیب آهنی درجه یک را دریافت میکند. با خاتمه جنگ زندگی پرماجرای آدولف هیتلر آغاز میگردد. در ۲۴ فوریه سال ۱۹۲۰ میلادی حزب ناسیونال سوسیالیست کارگران آلمان که مخفف آن به زبان آلمانی «نازی» است را تاسیس میکند و از سوی پیروان حزبش لقب فوهرر (رهبر) را میگیرد. از آن پس هیتلر با سخنرانیها و اعمال خشونت آمیز اعضای حزبش، مخالفان را مرعوب کرده و سرانجام در سال ۱۹۳۳ میلادی صداعظم آلمان میشود. این سرآغاز یک دوران سیاه برای تاریخ جهان است که حتی با خاتمه جنگ جهانی دوم که بانی آن هیتلر بود نیز عواقب آن تا سالهای سال گریبان بشریت را رها نکرد. مرگ آدولف هیتلر در شامگاه ۳۰ آوریل ۱۹۴۵ و پس از شکست در جنگ اتفاق افتاد. او به وسیلهٔ خوردن سیانور و شلیک تپانچه به سرش خودکشی کرد.
کشتار در دبیرستان کلمباین
۲۲ سال پیش، در روز بیستم آوریل سال ۱۹۹۹ میلادی یکی از فجیعترین کشتارهای آمریکا در دبیرستان «کلمباین» (Columbine) در ایالت کلرادوی این کشور اتفاق افتاد.
در این حادثه دو دانش آموز این دبیرستان با اسلحه گرم ۱۲ دانش آموز و یک معلم را به قتل رساندند و ۲۴ دانش آموز را زخمی کردند و سرانجام خود را نیز کشتند. قبل و بعد از این رویداد خونبار نیز کشتارهای متعددی در آمریکا توسط افراد مسلح انجام شده است و هر سال این فجابع افزایش مییابد. کارشناسان، آزادی خرید و حمل سلاح در آمریکا را از دلایل مهم وقوع چنین حوادثی میدانند. در این کشور حدود ۲۷۰ میلیون اسلحه گرم در اختیار مردم است. همچنین رواج خشونت در آمریکا توسط رسانهها از دیگر دلایل وقوع حوادث خونبار اعلام شده است.
انفجار در سکوی نفتی دیپ واتر هورایزون
۱۱ سال پیش در چنین روزی، بیستم آوریل سال ۲۰۱۰ میلادی انفجار در سکوی نفتی «دیپ واتر هورایزون» (Deepwater Horizon) تحت مسئولیت شرکت نفت انگلیس (british petroleum) و غرق شدن این سکو، باعث نشت نفت در خلیج مکزیک شد.
در اثر این انفجار، ۱۱ نفر از کارگران این سکو کشته شدند و فوران نفت از این سکوی نفتی موجب بروز بزرگترین آلودگی محیط زیستی یک قرن اخیر در آمریکا شد. حجم عظیم نفت آزاد شده از سکوی نفتی «دیپ واتر هورایزون» بیش از ۴ میلیون بشکه بود که باعث مختل شدن صنعت ماهیگیری در خلیج مکزیک و از بین رفتن تعداد بسیار زیادی از آبزیان این خلیج شد. شرکت انگلیسی بریتیش پترولیوم که اعتبارش به دلیل انفجار سکوی نفتی دیپ واتر هورایزون به شدت آسیب دیده بود، سرانجام پس از پنج ماه موفق شد نشت نفت در خلیج مکزیک را مهار کند. همچنین این شرکت که مسئولیت جبران تمام خسارات را طبق قانون بر عهده داشت، مجبور شد حدود ۲۰ میلیارد دلار بابت خسارت آسیب دیدگان از این حادثه و مهار فوران نفت هزینه کند. با این حال، جبران خسارات زیست محیطی ناممکن بود.