پخش زنده
امروز: -
شکارچیان در جنوب فارس برای حمایت از محیط زیست تفنگ شکارشان را بوسیدند و به صف دوستداران محیط زیست پیوستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، از شیراز ۳۸۰ کیلومتر راه داشتیم. به جنوب فارس میرویم.
تابلو شهر رنگ و رو رفته است به زور باید خواند: عَلامرودشت
از اهالی سراغ آقای میر راگرفتیم. او در منطقه شکار ممنوع کوه هوا بود.
او را در حالی که دوشادوش محیط بانان از پایِش برمی گشت پیدا کردیم.
برای این که منطقه را نشانم بدهد سر از پا نمیشناسد؛ میگوید: اینجا پر از کل، بز، قوچ، میش و پازن است..
گلههای قوچ، میش، بز و پازن دسته دسته از دور پیدایشان میشود.
دوستدار محیط زیست در حالی که دوربین را به من میداد گفت: بدون هیچ چشم داشتی هر روز از ساعت ۷ صبح تا غروب برای حفاظت از منطقه گشت میزند.
سفیر نجات
آقای میر پیش از این شکارچی قهار و یکه تاز منطقه شکار ممنوع کوه هوا بوده است، اما حالاسه سال است دست از شکار برداشته و پشیمان از گذشته اش، میگوید: تحت تاثیر تلاشها و صحبتهای اعضای این انجمن بود که تفنگ شکارش را برای همیشه بوسید و کنار گذاشت و حالا خود سفیر نجات حیات وحش شده و با دیگر هم قطارانش برای دست کشیدن از شکار صحبت میکند.
وقف محیط زیست
جلوتر که میرویم چند نفری از قله پایین میآیند. آقای میر به آنها اشاره میکند و میگوید: اینها همه روزی شکارچی بوده اند.
به آنها خدا قوتی میگویم و سر صحبت را باز میکنم. آقای ارجی نفس نفس زنان میگوید: میخواهیم گذشته سیاهمان را با کمک به حیات وحش و محیط زیست پاک کنیم هر زمان حتی نیمه شب به من زنگ بزنند میآیم و هر کاری بتوانم برای حفظ محیط زیست انجام میدهم.
آقای رضایی یکی از محیط بانان افتخاری میگوید: در هفته دو روز از وقتم را وقف محیط زیست میکنم و مشغول گشت و پایش منطقه میشوم.
توبه از گذشته
آقای سلمان پور مدیر محیط زیست شهرستان لامرد میگوید: از وقتی آقای میر و دوستانش دست از شکار برداشته اند جمعیت چارپایان منطقه شکار ممنوع کوه هوا، ۱۸ برابر شده است.
سلمان پور میافزاید: در حال حاضر روزانه ۲ محیط بان این منطقه را پایش میکنند در حالی که برای پایش مطلوب وسعت ۱۳۰ هزار هکتاری کوه هوا باید حداقل ۱۵ محیط بان داشته باشیم که کمبود محیط بان را همین محیط بانان افتخاری برایمان جبران میکنند.
او میگوید: البته این افزایش جمعیت سبب میشود برخی شکارچیان غیر بومی هوای شکار به سرشان بزند، اما آقای میر و دیگر شکارچیان برای جبران گذشته با گشت و پایش شکارچیان را به دام میاندازند.
غلامرضا میر میگوید: با تشکیل یک گروه جست و جو از شکاچیان سابق و محیط بانان افتخاری هر روز همه نقاط را پایش میکینم و درصورت مشاهده شکارچیان به محیط بانان اطلاع میدهیم و برای دستگیری متخلفان به آنها کمک میکنیم.
سهمی برای محیط زیست
آوردن شکارچیان به جرگه محیط بانان تنها گوشهای از فعالیت انجمن پایشگران زمین و زندگی در بخش علامرودشت لامرد است.
آقای کریمی مدیر انجمن مردمی میگوید: ۶ سال پیش با راه اندازی این انجمن با کمک مردم، هم قسم شدیم همیاران محیط زیست شویم.
به گفته او دوستداران محیط زیست در اینجا ماهانه براساس توانشان از ۱۰ تا ۵۰۰ هزار توان به انجمن میپردازند تا صرف خرید مایحتاج مورد نیاز شود.
مدیر انجمن پایشگران زمین و زندگی میگوید: ابتدا با کمکهای جمع آوری شده یک پاسگاه مردمی ساختیم که هر روز سه گروه در آن جا برای نگهبانی مستقر میشوند و با موتورهای اهدایی اعضا، گشت زنی میکنند.
کریمی میگوید: با کمکهای مردمی علاوه بر خرید بنزین برای موتورهای گشتی، برای حیات وحش آب و علوفه خریداری میشود.
ساخت آبشخور
درکوه هوا دمای هوا گاه تا ۵۰ درجه بالا میرود.
کریمی مدیر انجمن انجمن پایشگران زمین وزندگی میگوید: با بررسی منطقه به این نتیجه رسیدیم علاوه بر آبشخورهای طبیعی باید ۱۴ مصنوعی هم ساخته شود بنابراین با کمکهای مالی، لوله، تانکر، منبع، سیمان و آب خریدیم و آبشخورها را ساختیم.
در کوه هوا علاوه بر قوچ، میش، بز و پازن، پرندگانی، چون کبک، تیهو و حیواناتی مانند روباه، تشی و پلنگ هم وجود دارد که از این آبشخورها استفاده میکنند.
اعضای این انجمن د رقالب دو گروه سه نفره با گرم شدن هوا هر روز به آبشخورها سر میزنند تا در صورت خشک شدن آنها با تانکر به آبشخورها آبرسانی کنند.
با یکی از این گروهها همراه شدم مسیر را پیاده طی کردیم مسافت هر آبشخور تا آبشخور بعدی ۲ کیلومتر بود.
آقای مرادی از دوستدارن محیط زیست میگوید: این کار هر روز ماست که به آبشخورها سر بزنیم.
هر خانواده یک حامی برای محیط زیست
مدیر اداره محیط زیست لامرد میگوید: مردم در هر سن و با هر شغلی در حد توان به محیط زیست کمک میکنند تا آن جا که هر خانواده یک پاسگاه محیط زیست است و بیش از ۹۵ درصد جمعیت علامرودشت و روستاهای اطراف کوه هوا به محیط زیست کمک میکنند.
سلمان پور میگوید: علاوه بر این، آوازه کوه هوا و مردمان مهربانش، دوستداران محیط زیست را از دیگر شهرها به این جا میکشاند.
آقای شبانی پزشک است میگوید خانوادگی به محیط زیست کمک میکنند .
او میگوید: تلاش میکند دو روز آخر هفته را از خُنج به اینجا سر بزند برادرانش یکی مهندیش و یکی کارمند است آنها هم از فیروز آباد برای حمایت از محیط زیست یک روز در میان به منطقه میآیند.
به شیراز برمی گردم و هنوز به این منطقه فکر میکنم به این که مردم علامرودشت لامرد با کار بزرگشان نشان داده زیباییهای کوه هوا را برای آیندگان هم میخواهند به امید آن که خون هیچ محیط بانی برای حراست از محیط زیست به زمین نریزد.
* راضیه پارسایی
خبرگزاری صداوسیما مرکز فارس