پخش زنده
امروز: -
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی گفت: پنج نفر از حزب موتلفه شامل بنده و آقایان میرسلیم، نیکنام، انواری و ترقی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ نامزد خواهیم شد و قطعاً نامزد حزب یکی از این پنج نفر خواهد بود.
آقای اسدالله بادامچیان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه حزب موتلفه بنا ندارد با دیگر جریانهای اصولگرا بر سر نامزدی خاص به اجماع برسد؟ افزود: سیاست هایمان روشن است و اگر آن فرد مورد نظرمان بیاید در مورد او وحدت میکنیم؛ اگر او نیاید درباره نفرات بعدی بررسی خواهیم کرد؛ اما هم اکنون پنج نفر از حزب موتلفه شامل بنده و آقایان میرسلیم، نیکنام، انواری و ترقی نامزد خواهیم شد و قطعاً نامزد حزب یکی از این پنج نفر خواهد بود، ما در حزب موتلفه به مردم میگوییم که شخصیتهای تراز ریاست جمهوری را در موتلفه داریم.
آقای بادامچیان تصریح کرد: اگر در شورای نگهبان تأیید و مطرح شدیم و بعد دیگران تفاهم کردند که وحدت روی ما صورت گیرد چه اشکالی دارد؛ اما سیاست فعلی ما این است که فعلاً میان این ۶۰ نفری که نامزد شده اند هیچ درگیری نداشته باشیم و احترام هم را حفظ کنیم.
وی اظهار کرد: هر کسی را که شورای نگهبان تعیین کرد و هر کسی که اصلح است و در گام دوم انقلاب بتواند مشکلات مردم را حل کند مورد نظر ما است.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی ادامه داد: رئیس جمهور آینده باید سطح بین المللی ما را از حالت تند و داغ خارج کند.
آقای بادامچیان در پاسخ به سوالی مبنی بر این که با توجه به کثرت نیروهای انقلابی چقدر وحدت نیروهای انقلاب را در پیروزی نیروهای انقلابی مؤثر میدانید؟ گفت: امام راحل رمز پیروزی و استمرار انقلاب را ایمان و وحدت میدانستند، اما این وحدت باید در کلان نظام، در رهبری، در قانون اساسی و در نظام جمهوری اسلامی ولایی است، اما اگر بخواهیم تصور کنیم که همه آدمها باید در یک قالب قرار گیرند راه به جایی نمیبریم.
برخیها هرچی میخواهند میگویند و بعد اعتراض میکنند که آزادی نیست
وی افزود: افراد سلیقههای متفاوتی دارند و، چون نظام ما مردم سالارانه است باید زمینه برای همه افراد باز باشد.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی گفت: این روزها میبینیم که افراد آزادانه مواضع شان را اعلام میکنند و حتی برخی در نامه به رهبری جسارت هم میکنند، اما ادعا میکنند که آزادی نیست.
آقای بادامچیان افزود: اکنون از برخی افراد که نام خود را اصلاح طلب گذاشته اند میبینیم که هر چه دلشان میخواهد میگویند و جالب اینجاست که به شورای نگهبان اعتراض میکنند در حالی که در ۴۳ سال گذشته بیشتر از دیگر جریانها در مسند امور بوده اند.
وی گفت: دو سال دست بازرگان، یک و نیم سال دست بنی صدر، شش سال دست رئیس دولتی بود که در جریان فتنه مطرح شد و این فرد به عنوان نامزد ریاست جمهوری، فتنه ۸۸ را ایجاد کرد؛ نزدیک هشت سال کشور در اختیار دولت اصلاحات و هشت سال هم در اختیار دولت اعتدالی بود که در مجموع ۲۵ سال میشود و فقط در این ۴۳ سال، دولت یکی دو سال دست شهید رجایی و هشت سال دست هاشمی و کارگزاران و تکنوکراتها و هشت سال هم دست احمدی نژاد بود، اما باز اصلاح طلبان با نگاه طلبکارانه میگویند که به ما اجازه حضور در عرصه نمیدهند و جالب است که اکثر مشکلات کشور هم از ناحیه همین جریان و نوع نگاه آنهاست.
معتقد به وحدت کلان میان نیروهای انقلابی هستیم
دبیر کل حزب موتلفه اسلامی افزود: البته این جریانها دلشان نمیخواست که نزد کشور اینگونه شود و هر کسی سر کار آمد خواست جناح و جریانش به موفقیت برسد. اما این که نتوانستند موفق شوند به دلیل نوع نگاهشان بود که نمونه آن دولت بازرگان بود که تفکرش با تفکر امام متفاوت بود به این ترتیب که امام میفرمود؛ شاه باید برود، اما بازرگان خدمت امام (ره) در پاریس رسید و گفت شاه باید بماند.
آقای بادامچیان گفت: البته بازرگان هیچ وقت دلش نمیخواست که آمریکا باز گردد و اگر چه ما با او همفکر نبودیم، اما باید انصاف داشت.
وی افزود: معتقدیم که باید میان نیروهای انقلابی وحدت در کلان باشد، اما در بقیه امور میتوان بحث کرد و نظام هم ما را آزاد گذاشته است.
تاکنون بیش از ۶۰ نفر نامزد انتخابات شده اند
دبیر کل حزب موتلفه اسلامی گفت: من خودم بیش از ۲۰ سال رئیس کمیسیون احزاب بودم و هم اکنون بیش از ۳۰۰ حزب مجوز گرفته اند که بیشتر آنها با امضاء بنده هستند و کسی که میخواهد حزبی تشکیل دهد طبق قانون باید اجازه دهیم و حالا هم که خیلیها میخواهند خود را به عنوان نامزد ریاست جمهوری مطرح کنند ما نباید مانع شویم.
آقای بادامچیان افزود: برخی خیال میکنند تعداد نامزدان ریاست جمهوری در دورههای قبل کم بوده است در حالی که ما در نخستین دوره از انتخابات ریاست جمهوری ۱۲۴ نامزد داشتیم و اکنون بیش از ۶۰ نفر نامزد شده اند.
به شورای نگهبان گفته ام باید در بررسی هایشان تجدید نظر کنند
وی گفت: در این ۴۳ سال با بیش از ۱۵ میلیون افراد تحصیل کرده حوزوی و دانشگاهی مواجه ایم و اگر ۱۰ درصد از این افراد احساس کنند که توان حضور در عرصه انتخابات را دارند حدود یک و نیم میلیون نفر میشوند و اگر ۱۰ درصد از این تعداد هم نامزد شوند با ۱۵۰ هزار نامزد روبرو خواهیم شد.
دبیر کل حزب موتلفه اسلامی افزود: من به شورای نگهبان گفته ام و نامه هم نوشته ام که باید در بررسی هایشان تجدید نظر کنند و اگر کسی حق ورود در عرصه انتخابات را دارد نباید حقش نادیده گرفته شود و نمیتوانیم مثلاً به این ۱۵۰ هزار نفر بگوییم شما باید ۱۰ نفر باشید.
به وضع برخی قوانین سخت گیرانه برای محدود کردن تعداد نامزدهای انتخابات انتقاد داریم
آقای بادامچیان به وضع برخی قوانین سخت گیرانه در مجلس برای محدود کردن تعداد نامزدها انتخابات هم انتقاد کرد و گفت: این که مثلاً بگوییم اگر کسی فرزندش در خارج کشور است نباید نامزد شود این چه نوع تصمیمی است؟ ما باید راه دیگری را باز کنیم و اختیار را به مردم بدهیم و در نهایت تعیین صلاحیتها را به شورای نگهبان بسپاریم.
در موتلفه با هیچ کس از نامزدها جنگ نداریم
وی افزود: سیاست ما در حزب موتلفه اسلامی این است که با هیچ کس از نامزدها برخورد و جنگ نکنیم و اجازه دهیم این ۶۰ نفر فعالیت کنند و شورای نگهبان براساس قانون اساسی بررسی کند و تا وقتی که خروجی شورای نگهبان مشخص نشده است چرا ما باید دعوا کنیم؟
دبیر کل حزب موتلفه اسلامی گفت: هر کسی را که شورای نگهبان اعلام کرد از بین آنها اصلح را انتخاب میکنیم و وحدت باید روی اصلح و لایقترینها باشد و کسی را باید انتخاب کنیم که مشکلات ملت را بتواند برطرف کند و حالا اگر برخی نامزدان هم بخواهند جداگانه فعالیت کنند چه اشکالی دارد؟ مگر انتخابات قبل که شش نفر نامزد شدند مشکلی ایجاد شد؟
انتخابِ خوب ارجحیت دارد
آقای بادامچیان افزود: مهم در انتخابات، همان طور که مقام معظم رهبری میفرمایند انتخاب خوب است نه این که ما دست به انتخابی بزنیم که مثلاً از ۲۴ میلیون نفری که به یک نامزد رأی دادند اکثراً ناراضی باشند و من به نظرم خود آقای روحانی هم الان پشیمان شده است.
وی گفت: انتخاب خوب مهم است و باید وحدت در انتخاب خوب و اصلح باشد، اما همه نمیتوانند یکی شوند.
فضای انتخاباتی سرد نیست
وی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر این که فضای کنونی انتخابات در کشور را چگونه ارزیابی میکنید؟ افزود: این که برخیها میخواهند فضایی منفی، ایجاد و به گونهای القا کنند که حضور مردم در انتخابات پیش رو کم خواهد بود، قبول ندارم و فضای انتخابات هم اکنون طبیعی است و به نظرم مردم هم حضور خوبی خواهند داشت.
آقای بادامچیان درباره علت استدلالش گفت: یک علت برگزاری شوراهای اسلامی شهر و روستا و عشایر است که در اعماق کشور مردم حضور پیدا میکنند و مردم در آن انتخابات علاقمندند افراد مورد نظر خود را انتخاب کنند.
دبیر کل حزب موتلفه اسلامی افزود: در کنار انتخابات شوراها، انتخابات ریاست جمهوری را هم داریم و قطعاً مردمی که انقلابشان را قبول دارند هرگز اجازه نخواهند داد باردیگر سلطه بیگانه و کودتای آمریکایی - انگلیسی ۲۸ مرداد تکرار شود.
حل مشکلات مردم؛ اولویت انتخابات
آقای بادامچیان گفت: مردم در پی رئیس جمهوری هستند که بتواند مشکلات شان را حل کند، کشور را به خوبی پیش ببرد و روابط بین الملل را از این حالت تند و افراطی و یا غربگرایانه خارج کند و به دنبال صلح و صفا با دشمنانی که از ابتدا با ایران جنگیده اند، نیستند.
وی افزود: مردم به دنبال رئیس جمهوری هستند که با تدابیر عاقلانه، علمی و منطبق با موازین مورد نظر مقام معظم رهبری پیش برود و منافع حقه ایران اسلامی را محقق کند و قطعاً اگر چنین کاندیدایی را پیدا کنند قطعاً اعتماد جدی پیدا خواهند کرد و حضور بسیار گستردهای هم خواهند داشت.
دبیر کل حزب موتلفه اسلامی گفت: هم اکنون بیش از ۶۰ نفر از جریانهای مختلف برای ریاست جمهوری اعلام نامزدی کردند.
نیازمندی گام دوم انقلاب به تدبیر هر چه بیشتر نسل جوان
آقای بادامچیان در پاسخ به سوالی مبنی بر این که رئیس جمهور مورد نظر شما باید چه شاخصههایی داشته باشد؟ افزود: از حدود ۱۷ سال قبل از انقلاب مبارزات مان را آغاز کردیم و از آن زمان تاکنون میتوانیم بگوییم که ۶۰ سال است در حال انقلاب اسلامی هستیم و قطعاً در این مدت نقاط مثبت و منفی داشته ایم.
وی گفت: اقتدار، استقلال، آزادی، مردم سالاری، حضور ملی و رهبری ولایت فقیه را از نقاط مثبت نظام در این سال هاست و همه این موارد جزو اصول اساسی انقلاب و حکومت ما است و ما در گام دوم انقلاب نیازمند تدبیر هر چه بیشتر نسل جوان هستیم.
رئیس جمهور باید انقلاب شناس؛ پاکدست؛ مقتدر و تعامل گر باشد
دبیر کل حزب موتلفه اسلامی افزود: رئیس جمهوری میخواهیم که اولاً انقلاب را به خوبی بشناسد و اگر کسی انقلاب را نشناسد تصور خواهد کرد که در این انقلاب با سازش کاری میتواند راه را پیش ببرد در حالی که کسی که انقلاب را بشناسد افراط و تفریط نمیکند و قطعاً کشور با آدمهای محافظه کار و سازش کار اداره نمیشود.
آقای بادامچیان گفت: البته انقلابی هم کسی نیست که مثلاً در سال ۵۰ مبارزه کرده و یا در سال ۶۰ درگیر دفاع مقدس بوده است و شرایط تفاوت دارد.
وی افزود: الان نیازمند رئیس جمهوری هستیم که هم انقلاب را بشناسد و هم روابط بین الملل بداند و هم در داخل از پشتوانه روحانیت و مردمی برخوردار باشد و به تیپ نسل موجود کشور نیز اعتقاد داشته باشد و در سوابقش پاکدستی و سلامت ببینیم.
دبیر کل حزب موتلفه اسلامی گفت: امروز مردم به شدت از اختلاس، رشوهها و نابسامانیهای اداری ناراضی هستند و از دعواهای جناحی خسته شده اند و حرف مردم این است که رئیس جمهوری مقتدر و تعامل گر بیاید و در عین حفظ تعامل، ارزشها را حفظ کند.
آقای بادامچیان افزود: مثلاً دولت آقای بازرگان را داشتیم که همه اعضای دولتش هم تیپ هم بودند و بعد از آن شاهد دولت رجایی و مهدوی و شهید باهنر بودیم که با همه کار میکردند و ما اکنون نیازمند رئیس جمهوری هستیم که از همه نیروها استفاده کند و برای همه آنها احترام قائل باشد.
وی گفت: اگر امروز مردم ناراضی اند به سبب این است که رئیس جمهور نتوانست در مقابل خارجیها با تدبیر و اقتدار عمل کند.
با برجام مشکلی نداریم؛ برجام، ترکمانچای و یا آفتاب تابان نیست
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی به سیاستهای قدرتمندانه رهبر معظم انقلاب در مواجهه با جهانیان اشاره کرد و افزود: ایشان هیچ وقت نفرمودند با مذاکره مخالفند، اما دائم فرموده اند که نباید به دشمن اعتماد کرد و باید هوشیار بود و حتی تیم مذاکره کننده را هم حفظ کردند.
آقای بادامچیان افزود: با برجام مشکلی نداریم و نظر رهبری هم این بود که مذاکره ایرادی ندارد و ما برجام را نه ترکمانچای میدانیم و نه آفتاب تابان و نظر ما این است که باید صحنه بین المللی به خوبی مدیریت شود.
وی گفت: از نظر ما رئیس جمهور آینده نباید فقط کلی سخن بگوید چرا که ما از همان ابتدا شاهد بودیم که میگفتند دولت باید کوچک شود و اگر نامزدی اعلام میکند که باید دولت کوچک شود باید راهکار بدهد چرا که ما هم اکنون آن قدر با دولت بزرگی مواجه ایم که هزینههای عمرانی اش صرف پرداخت حقوق میشود.
برای بازگشت قیمت ارز به حالت ثابت باید راهکار داد
دبیر کل حزب موتلفه اسلامی افزود: حالا اگر آقایی میگوید باید دولت کوچک شود باید برنامه اجرایی بدهد مثلاً اگر دولت سه میلیون کارمند دارد آیا میخواهد با اخراج یک و نیم میلیون نفر دولت را کوچک کند؟
آقای بادامچیان گفت: نامزدهای انتخابات اگر راهکاری میدهند باید برنامهای اجرایی و اقدام عملی خود را نشان دهند و مثلاً برخی در بحث قیمت ارز مباحثی را مطرح میکنند و ما هم قبول داریم که قیمت کنونی ارز واقعی نیست و این از اشتباهات بزرگ دولت است.
وی افزود: قطعاً ارز قیمت مناسب قابل محاسبه علمی دارد و حالا اگر کسی میخواهد قیمت ارز را به حالت ثابت برگرداند باید راهکار دهد و مثلاً اگر بگوید که قیمت واقعی ارز ۱۰ هزار تومان است آیا میتواند مانع به هم خوردن صادرات غیر نفتی با این تصمیم شود؟
مبارزه با قاچاق باید کاربردی باشد
دبیر کل حزب موتلفه اسلامی گفت: تولید کنندگانی که اکنون تولید کرده اند با فرض تحقق ارز ۱۰ هزار تومانی آیا جنس شان فروش میرود و تولید کنندگان داخلی آیا ورشکسته نمیشوند؟ باید به گونهای اظهارنظر کرد که بحران اقتصادی ایجاد نشود.
آقای بادامچیان افزود: البته اگر کسی بگوید که من ارز را به قیمت واقعی میرسانم، اما آن چنان به صادر کننده مشوق صادراتی میدهم این راهکار خوبی است و قطعاً صادر کننده میتواند در بازارهای بین المللی رقابت کند.
وی گفت: در بحث مبارزه با قاچاق هم اگر نامزدی اظهارنظر میکند باید کاربردی باشد چرا که همگان میدانیم که قاچاق مخل اقتصاد کشور است و هم قاچاق خروجی و هم ورودی خطرناک است و ما باید ۱۵ تا ۲۰ میلیارد دلاری که قاچاق میشود صرف سالم سازی تولید، مصرف، صادرات و ذخیره سازی کنیم.
باید پیوند نسلها داشته باشیم
دبیر کل حزب موتلفه اسلامی همچنین در پاسخ به سوالی درباره معیارهای دولت جوان و انقلابی افزود: ما اکنون با جمعیتی میانسال و جوان مواجه ایم و قطعاً باید دولتی تشکیل شود که ترکیب نسبتاً جوانی داشته باشد.
آقای بادامچیان گفت: البته منظور از دولت جوان و انقلابی این نیست که یک رئیس جمهور جوان سر کار بیاید و مقام معظم رهبری هم فرمودند که قرار نیست که جوانها بیایند، اما به تجربه آموختگان بی توجهی شود.
وی افزود: کجای دنیا سراغ دارید که اداره کشورشان را به جوان ۲۵ ساله بسپارند و ما هم اکنون در مجلس هم شاهدیم که حداقل سن ورود به عرصه ریاست جمهوری را ۴۰ تا ۴۵ سال مطرح میکنند.
دبیر کل حزب موتلفه اسلامی گفت: مهم این است که دولت به دنبال این باشد که نسل جوان را در بر بگیرد و مثل پیرمردهایی نباشد که فکر کند فقط خودش میفهمد و جوانهایی هم سر کار نیایند که خیال کنند فقط خودشان میفهمند و به افراد مسن بی توجهی کنند.
آقای بادامچیان افزود: باید پیوند نسلها داشته باشیم و اسلام هم به دنبال جدایی نسلها نیست، باید در دولت آینده کسانی را داشته باشیم که تجربه آموخته با انگیزه، پرکار، کارآمد و با ایمان باشند و اینها همه از شاخصههای مورد تاکید مقام معظم رهبری است.
این آمریکای ورشکسته است که نیاز به ایران دارد
وی گفت: هم اکنون به اقتدار بزرگی رسیده ایم و آمریکا امروز مقابل ما زانو میزند.
دبیر کل حزب موتلفه اسلامی افزود: آقای فردوست در خاطراتش میگوید که سفیر آمریکا هر ۴۵ روز یک دفترچه به شاه میداد و شاه که نوکر بود اجرا میکرد و آنها نخست وزیر و نماینده مجلس ما را تعیین میکردند.
وی افزود:، اما اکنون آمریکا محتاج ماست و اینها که هر روز دنبال این هستند که شاید بایدن، گشایشی ایجاد کند برایم تعجب آور است، چرا که اکنون آمریکا به دنبال این است که افتضاح بدهی بیست و چند تریلیون دلاری خود را جبران کند و این آمریکای ورشکسته است که نیاز به ایران دارد.
نیازمند تعامل بین المللی بر حسب احترام متقابل هستیم
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در ادامه گفت: در روابط بین الملل نیازمند تعامل بین المللی بر حسب احترام متقابل و براساس منافع متقابل حقه هستیم و زیر بار زور آنها نخواهیم رفت و آنها هم مجبورند تسلیم شوند.
آقای بادامچیان افزود: بنابر این مردم باید در انتخابات پیش رو، انتخاب خوب کنند و حتی اگر با نیت خیر، انتخاب خوبی نکنند پشیمان میشوند کما این که اکنون ما پشیمانی مردم را میبینیم و آنها که انتخاب خوب کردند همچنان برایشان رجایی محبوب است.
وی گفت: قطعاً اگر رجایی باشد حقوق نجومی و اختلاس پیدا نمیشود مگر فرزند رجایی یک ذره آقازاده بازی درآورده است؟