پخش زنده
امروز: -
از ده طرح گردشگری بزرگ استان یزد تنها دو طرح کامل شده و هشت طرح دیگر در انتظار تسهیلات جهش تولید است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، موقعیت خوبی داشت، بلوار بسیج یزد پشت آب انبار شش بادگیری. یک هتل سنتی بسیار زیبا با چشم اندازی متناسب با بافت تاریخی یزد.
آقای صادقیان از سال ۹۲ دست به کارِ بازسازی این مجموعه سنتی شده بود. آنگونه که خودش میگفت ۷۰ درصد ساختمان تخریب بوده و این موضوع کارش را بسیار سخت کرده است. این چند سال را با جدیت و البته صرف هزینههای سنگین به خوبی پشت سرگذاشت به امید آنکه مجموعه اش هر چه زودتر به بهره برداری برسد تا هم درامدی برایش داشته باشد و هم چند نفر اینجا مشغول به کار شوند.
او میگفت: تاکنون بیش از ۲۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری کرده است، اما هنوز نمیتواند این مجموعه سنتی را افتتاح کند، افزایش قیمتها و مشکلات اقتصادی سد راهش بود.
گشتی در این مجموعه تاریخی داشتم. اتاقهایی که همه تجهیز شده بود و به زیبایی رخ نمایی میکرد. راهروهایی که با نور پردازی بسیار زیبا چشم هر بینندهای را مجذوب خود میکرد و بادگیری که از هر جایی در این مجموعه قابل رویت بود. این ها، همه و همه نوید بخش آمادگی کامل مجموعه برای افتتاح بود.
این مجموعه گردشگری یکی از طرحهایی بود که به عنوان طرحهای جهش تولید در استان یزد معرفی شده بود، مجموعهای به وسعت ۲۱۰۰ مترمربع دارای ۲۰ اتاق و ۶۰ تخت که اگر افتتاح میشد ۳۶ نفر در آن مشغول به کار میشدند.
رونق سرمایه گذاری در بخش گردشگری
قرار بود گره گشایی از کار آقای صادقیان با پرداخت تسهیلات جهش تولید محقق شود. دو میلیارد تومان از محل تسهیلات جهش تولید برایش اختصاص داده بودند که درگیر و دار بانکی گیر افتاده بود و همراهی بیشتر بانکها را طلب میکرد.
اگر چه آنگونه که آقای صادقیان میگفت بانکها حمایتهای خوبی از او برای ایجاد این مجموعه کرده بودند، اما حالا معطل این دو میلیارد تومان بود تا مجموعه گردشگری خود را راه اندازی کند.
بجز آقای صادقیان افرادی دیگر هم بودند که شرایط مشابهی داشتند. به سراغ یکی دیگر از این طرحها رفتیم.
یک مجموعه گردشگری دیگر در یزد با همان زیبایی و چشم اندازهای دل نواز. پس از عبور از کوچه پس کوچههای انتهای خیابان مسجد جامع یزد به آن مجموعه رسیدیم.
اگرچه این طرح هم ۸۵ درصد پیشرفت داشت و کار ساخت تقریبا تمام بود، اما داربستی که در جلو این مجموعه نصب بود نشان میداد هنوز بخشی از نمای این مجموعه باقی مانده است.
مسئول این مجموعه گردشگری محمد رضایی بود جوانی فعال و علاقهمند در حوزه گردشگری. او میگفت: در حال خرید تجهیزات و طراحی چیدمان اتاقها و سالن هاست تا این مجموعه بهره برداری شود.
این مرکز گردشگری ۲۳ اتاق داشت و ۶۵ تخت و با بهره برداری از آن ۶۵ نفر نیز مشغول به کار میشدند.
محمد رضایی میگفت: تاکنون برای اجرای این مجموعه بیش از ۱۵ میلیارد تومان سرمایه گذاری کرده که البته بخشی از آن با بهره گیری از تسهیلات بانکی بوده است.
مجموعه او نیز یکی از طرحهای جهش تولید استان بود که به گفته خودش معطل اعطای تسهیلات این بخش و همکاری بیشتر بانکها بود.
انگار این مشکل در دیگر شهرها و مناطق هم وجود داشت. در شهر تفت نیز سری به یک مجموعه بزرگ گردشگری زدیم. مجتمع اقامتی و توریستی با زیر بنای ۷۰۰۰ متر مربع که پیشرفت خوبی داشت و به گفته مجری این طرح، اگر ۲/۴ میلیارد تومان تسهیلات جهش تولید مصوبش را پرداخت کنند کمتر از سه ماه آینده به بهره برداری خواهد رسید.
در بخش عقدای شهرستان اردکان نیز یک مجتمع اقامتی و پذیرایی بین راهی از دیگر طرحهای جهش تولید استان بود. این مجموعه نیز معطل ۱/۲ میلیارد تومان تسهیلات این بخش بود تا بهره برداری شود.
همه این طرحهای گردشگری چنین سرنوشتی داشتند، همه در انتظار حمایتهای بانکی بودند.
طرحهای گردشگری در انتظار تسهیلات
بر اساس تفاهم نامهای که بین استاندار یزد و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور در سال گذشته انجام شده ۳۸ طرح در استان یزد به عنوان طرحهای جهش تولید معرفی شده است.
به گفته مدیر کل مدیریت و برنامه ریزی استان یزد این طرحها در زمینههای مختلف از جمله صنعت و معدن، کشاورزی، آب و انرژی، اقتصاد دانش بنیان و گردشگری است.
حسینی پور میگوید: از این طرحها ۱۶ طرح در زمینه عمرانی و ۲۲ طرح دیگر در زمینههای اقتصادی است.
به گفته این مسئول استان یزد، با اجرای این طرحها که بالای ۷۵ درصد پیشرفت داشته اند بیش از ۳۵۰۰ اشتغال جدید در استان ایجاد و ۱۱ هزار و ۴۴۷ میلیارد تومان نیز به افزایش تولید در استان یزد کمک خواهد شد.
اما آنگونه که میرشمسی معاون سرمایه گذاری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد میگوید: از مجموع ۳۸ طرح عمرانی و اقتصادی که از سال قبل به عنوان طرحهای جهش تولید معرفی شدند، ۱۰ طرح آن در زمینه گردشگری است.
میرشمسی میافزاید: دو طرح از این طرحها با پیشرفت صد درصدی به بهره برداری رسیده و افتتاح شده اند، اما هنوز هشت طرح دیگر با پیشرفت ۷۰ تا ۸۵ درصدی منتظر اعطای تسهیلات جهش تولیدند تا تکمیل شوند.
به گفته میرشمسی، این طرحها شامل هتل، اقامتگاه سنتی، بومگردی و مجتمعهای گردشگری است که با بهره برداری از آن ۲۰۰ اتاق و ۴۰۰ تخت به ظرفیت گردشگری استان افزوده خواهد شد.
پرداخت تسهیلات تا سه هفته دیگر
معاون سرمایه گذاری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد امیدوار بود با همکاری و حمایت بیشتر بانکها در پرداخت تسهیلات تا پایان ۶ ماه اول سال جاری همه طرحهای مصوب گردشگری استان افتتاح شوند و زمینه اشتغال ۲۵۰ نفر نیز در استان در این بخش فراهم شود.
موضوع را از رییس شورای هماهنگی بانکهای استان پیگیر شدیم.
اردکانی گفت نشستها و جلسات خوبی در سطح استان در این زمینه برگزار شده و تمهیدات خوبی اندیشیده شده است. او ادامه داد هماهنگیهای لازم با مسئولان استان به عمل آمده است تا این مشکل سرمایه گذاران گردشگری رفع شود.
وی اطمینان داد در مدت سه هفته آینده همه تسهیلات جهش تولید پرداخت شود تا شاهد اتفاقات خوب در حوزه گردشگری باشیم.
مدیر کل مدیریت و برنامه ریزی استان هم گفت بجز تسهیلات جهش تولید، ۹۸۰ میلیارد تومان اعتبارات ریالی و ۱۲۹ میلیون دلار اعتبارات ارزی در قالب تسهیلات سرمایه در گردش و ثابت به طرحهای مصوب استان برای جهش تولید پرداخت شده است.
یک سرمایه گذاری مفید برای آینده
اگر چه بیماری کرونا نیز در طی سال گذشته تاکنون مشکلات عدیدهای را برای فعالان حوزه گردشگری ایجاد کرده است، اما در هر حال در چند ماه آینده با کنترل و مهار این بیماری، صنعت گردشگری دیگر بار جان خواهد گرفت و این واحدها هم در این مدت فرصت دارند تا تکمیل شوند.
یزد به عنوان تنها شهر ثبت شده ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو میتواند سالانه پذیرای دهها هزار گردشگر داخلی و خارجی باشد. صنعت گردشگری یک صنعت پاک و پرسود است. قطعا با حمایت دولت از سرمایه گذاران بخش گردشگری میتوان امید داشت رونق گردشگری در این استان منجر به رشد و شکوفایی اقتصادی این استان شود.
نویسنده: غلامرضا استاد