خوردنیهای افطار تا سحر
پیروی از یک برنامه غذایی صحیح در ماه مبارک رمضان و ایام کرونا از اهمیت ویژهای برخورداراست.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری، رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت:در ساعات روزه داری گرسنگی ناشی از عدم رعایت اصول تغذیه صحیح در وعده سحر و افطار و یا حذف یکی از وعدهها به ویژه وعده سحری، میتواند موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و احتمال ابتلا به بیماری کووید ۱۹ را افزایش دهد.
عنایت الله کلیج افزود: مصرف مقادیر کافی گروه سبزیجات و میوه جات برای تامین ویتامینها به خصوص ویتامین C منبع پیش ساز ویتامین A، به تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با بیماری کووید ۱۹ کمک میکند.
وی گفت: وعده غذایی در سحر و دو وعده افطار و شام، وعدههای اصلی در ماه مبارک رمضان است به ویژه برای افرادی که در طول روز فعالیت بیشتری دارند.
کلیج افزود: نوع غذاهایی که در وعده سحری خورده میشود در تامین انرژی و مواد مغذی مورد نیاز بدن همچنین در حفظ سلامتی، کارایی و جلوگیری از کم آبی بدن، ضعف و خستگی نقش مهمی ایفا میکند.
رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با توصیه به مصرف غذاهای کم حجم و غنی از مواد مغذی، کم نمک، کم چرب و کم شیرین در این ایام گفت: مصرف زیاد قند، نمک و چربی موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن میشود.
وی با تاکید بر مصرف مقدار مناسبی از سبزیهای مختلف (سبزی خوردن و سالاد) در ماه رمضان افزود: مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری موجب گرسنگی زودرس شده، همچنین مصرف نوشیدنیهای خیلی شیرین مثل نوشابههای گازدار، شربتها و چای خیلی شیرین و پررنگ باغعث تشنگی و خشکی دهان و گلو در طول روز میشود از این رو مصرف این مواد غذایی در وعده سحری توصیه نمیشود.
وی توصیه کرد: به طور کلی غذاهای ساده و سبک مانند انواع پلو و خورشت در حجم کم و یا غذاهای سبکتر شبیه وعده صبحانه برای افرادی که در طول روز فعالیت کمی دارند برای وعده سحری میتواند مناسب باشد.
رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: همچنین در وعده افطار باید ضمن پرهیز از پرخوری از غذاهای سبک و در عین حال پر انرژی استفاده شود.
وی افزود: در هنگام افطار بدن نیاز به یک منبع انرژی به شکل گلوکز دارد که کاهش قند خون در ساعات روزهداری را جبران کند.
کلیج افزود: برای وعده افطار از یک لیوان آب گرم، چای کمرنگ و یک لیوان شیر گرم همراه با خرما یا عسل در شروع افطار و استفاده از غذاهای سبک مثل فرنی، شیربرنج، نان و سبزی، انواع سوپ کم چرب، آش کم حبوبات و سبک و حلیم بدون روغن (حلیم منبع خوبی از مواد نشاستهای، فیبر، پتاسیم و منیزیم است) استفاده شود.
وی یادآور شد: سیب زمینی آب پز، سبزیهای پخته مثل کدو، کلم، گل کلم، هویج و نخودفرنگی، تخم مرغ آب پز، کره و عسل مناسب است ومصرف بامیه و زولبیا که دارای مقادیر زیادی قند و چربی و اسید چرب اشباع و ترانس است محدود شود