نخست وزیر موقت لبنان مطرح کرد
دیاب: قتل عام قانا، لکه ننگی بر پیشانی تاریخ بشریت
حسان دیاب نخست وزیر موقت لبنان، قتل عام شهروندان لبنانی به دست صهیونیستها در روستای قانا در سال ۱۹۹۶ میلادی را لکه ننگی بر پیشانی بشریت توصیف کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از تلویزیون المنار، نخست وزیر موقت لبنان امروز یکشنبه پیش از ترک این کشور به مقصد قطر، قتل عام شهروندان لبنانی به دست صهیونیستها در روستای قانا در سال ۱۹۹۶ میلادی را لکه ننگی بر پیشانی بشریت دانست.
حسان دیاب به مناسبت سالگرد ارتکاب این جنایت گفت: قانا، داستان زخمهای کشور است که کودکان لبنانی این زخمها را با بدنهای کوچکشان تحمل کردند.
قانا روستایی شیعهنشین در جنوب شرقی شهر صور در جنوب لبنان است. در جنگهای میان رژیم صهیونیستی اسرائیل و حزبالله لبنان، اسرائیل دو بار در سالهای ۱۹۹۶ و ۲۰۰۶ میلادی به این روستا حمله کرد که در رسانهها از آن با عنوان کشتار قانا نام برده شده است. بیشتر قربانیان قانا غیرنظامی و از زنان و کودکان بودهاند. کشتار قانا واکنشهای زیادی را از سوی نهادهای بینالمللی و برخی کشورهای اسلامی و اروپایی به دنبال داشته است.
رژیم صهیونیستی اسرائیل دو بار به این روستا حمله کرده است. حمله نخست عصر پنجشنبه ۱۸ آوریل ۱۹۹۶م صورت گرفت. در این روز نیروهای اسراییلی با استفاده از خمپارههای ۱۵۵ میلی متری، به ساکنان قانا که در گردان فیجیایی نیروهای سازمان ملل متحد برای در امان ماندن از بمباران هوایی پناه گرفته بودند، حمله کردند که در پی آن ۱۰۶ نفر که بیشتر آنها غیرنظامی بودند کشته شدند.
پس از این اقدام شیمون پرز، نخست وزیر وقت اسرائیل، ضمن بیاطلاعی از وجود غیرنظامیان در مقر نظامیان سازمان ملل، این سازمان را به اطلاع ندادن نسبت به حضور ۸۰۰ غیر نظامی در مقر سازمان ملل در قانا متهم کرد و این کوتاهی سازمان ملل را رسوایی خواند. از سوی مقابل سازمان ملل اعلام کرد چندین مرتبه حضور ۹ هزار پناهجوی غیرنظامی در مقرهای وابسته به سازمان ملل متحد را به اسرائیل اعلام کرده بود. [۳]پس از حضور نماینده دبیرکل سازمان ملل در محل بمباران برای بررسی کشتار قانا، سازمان ملل متحد در گزارش خود بر مسئولیت دولت شیمون پرز و ارتش او در این کشتار عمدی، تأکید کرد.
کشتار دوم قانا در دوره جنگ ۳۳ روزه که در سال ۲۰۰۶م، بر ضد لبنان شکل گرفت، به وقوع پیوست. این حمله توسط جنگندههای اسرائیلی در ساعات نیمه شب به یک ساختمان سه طبقه صورت گرفت که بر اساس آن حدود ۵۰ نفر کشته و زخمی شدند. بیشتر قربانیان کودک بودهاند.
بسیاری از کشورهای اسلامی و تعدادی از مسئولین کشورهای اروپایی، علیه کشتار دوم قانا موضعگیری کردند.