پخش زنده
امروز: -
تاکنون ۱۰ درصد عشایر کوچ رو زودتر از 25 اردیبهشت وارد استان شده و در شهرستانهای کوهرنگ و اردل مستقر شدهاند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری،رییس مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه زمان رسمی کوچ عشایر از خوزستان به سمت استان ۲۵ اردیبهشتماه اعلام شده است، گفت: تاکنون ۱۰ درصد عشایر کوچ رو وارد استان شده و در شهرستانهای کوهرنگ و اردل مستقر شدهاند.
فرامرز مردانی افزود: پروانه چرا عشایر که تخلف انجام دهند در کمیسیون، باطل و پس از ارجاع به مراجع قضایی خسارتی که به مراتع وارد کردند نیز از آنها دریافت میشود.
وی به فعال شدن گروههای سیار نظارتی، بازرسی و کنترل گلوگاهها در استان خبر داد و گفت: به دلیل کوچ زودهنگام جمعیت زیادی از عشایر و به منظور جلوگیری از تبعات اجتماعی در پشت گلوگاهها با دریافت تعهد در خصوص جلوگیری از چرای دام در مراتع به عشایر مجوز عبور داده میشود.
رییس مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: به عشایر که کوچ زودهنگام داشته باشند مجوز چرای دام زودهنگام در مراتع داده نمیشود و دام این گروه باید از زمینهای کشاورزی و پس چر زمینهای کشاورزی استفاده کنند.
مردانی اظهار داشت: سالگذشته همزمان با کوچ عشایر ۵۷۳ مورد پرونده قضایی برای متخلفان تشکیل و ۱۳۲ خودروی عشایر متوقف شد.
معاون توسعه و امور زیربنایی اداره کل امور عشایر چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به آغاز کوچ زودهنگام عشایر به استان در فروردینماه امسال، گفت: تاکنون ۱۰ درصد عشایر کوچ رو وارد استان شده و در شهرستانهای کوهرنگ و اردل مستقر شدهاند.
محسن نادری افزود: براساس مصوبه کمیته ملی کوچ کشور در ۲۸ فروردینماه، زمان کوچ عشایر در مناطق زاگرس نشین ۱۰ روز زودتر از زمان رسمی نیز قابل اجراست.
وی گفت:به دلیل خشکسالی و کمبود علوفه در مراتع خوزستان، گرم شدن هوا و ترس عشایر از اینکه مراتع چهارمحال و بختیاری توسط دامداران محلی مورد استفاده قرار گیرد، عشایر کوچرو همه ساله کوچ زود هنگام به سمت استان دارند.
معاون توسعه و امور زیربنایی اداره کل امور عشایر چهارمحال و بختیاری به فعال شدن سه گروه ایست و بازرسی و جلوگیری از کوچ زودهنگام در گردنه تارراز، کارون ۴ و همچنین در شهرستان لردگان و گروههای مرکز بهداشت برای تب سنجی و گرفتن تست ویروس کرونا در این مناطق اشاره کرد و گفت: هماکنون با همکاری منابع طبیعی، هلال احمر، دامپزشکی از ورود عشایر به صورت خودرویی به مناطق عشایرنشین استان جلوگیری میشود.
نادری با تاکید بر اینکه خدماترسانی به عشایر و توزیع ارزاق تا پایان اردیبهشتماه در استان خوزستان انجام میشود، افزود: به عشایری که زودتر از زمان رسمی کوچ به مناطق ییلاقی چهارمحال و بختیاری وارد شوند، هیچگونه خدماتی در خصوص تامین ارزاق ارائه نمیشود.
وی با اشاره به خشکسالیهای اخیر در استان گفت: برای آبرسانی به مناطق عشایرنشین استان امسال ۲۰ میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است؛ هماکنون ۹ تانکر آبرسانی ۱۲ هزار لیتری در استان فعال است.
چهارمحال و بختیاری دارای بیش از ۱۱۵ هزار و ۵۸ نفر جمعیت عشایری است که دومین استان عشایرنشین کشور بعد از استان فارس است.
عشایر چهارمحال و بختیاری در فصل پاییز به خوزستان و در فصل بهار از خوزستان به چهارمحال و بختیاری کوچ میکنند.