اذعان غرب به شکست فشار حداکثری
برنتون: تحریمهای آمریکا ضد روسیه بی تاثیر است
سفیر اسبق انگلیس در روسیه گفت، تحریمهای آمریکا ضد روسيه در طول هفت سال گذشته هيچ کارایی نداشته است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از تلويزيون بی بی سی، سفیر اسبق انگلیس در مسکو گفت: تحریمهای آمریکا در طول هفت سال گذشته ضد روسیه کارایی نداشته اند.
"تونی برنتون" سفیر اسبق انگلیس در روسیه در مصاحبه با شبکه بی بی سی در پاسخ به سئوالی درباره وضع کنونی روابط آمریکا و روسیه گفت: در حال حاضر تنشهای زیادی در روابط آمریکا و روسیه وجود دارد. اما هر دو طرف سعی کرده اند تا حدی محتاط باشند. اقدام تلافی جویانه روسیه مبنی بر اخراج ۱۰ دیپلمات آمریکایی روابط دو کشور را تحت تاثیر قرار خواهد داد. هنوز مشخص نیست که روسیه چه اقدامات دیگری در این راستا انجام خواهد داد. روسیه همچنین درخواست کرده که سفیر آمریکا هم این کشور را ترک کند که این اقدام تنش میان دو کشور را تشدید خواهد کرد. همه این تحولات در حالی در روابط روسیه و آمریکا به وقوع میپیوندد که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا قبل از اعلام تحریمهای جدید علیه روسیه گفته بود که قرار است نشستی در اواخر سال میان دو کشور برگزار بشود. حتی بعد از اعلام تحریمهای جدید آمریکا ضد روسیه، باز هم روسها با دیدگاه مثبتي به این نشست نگاه میکنند؛ بنابراین راهی برای خروج از این وضع وجود دارد. به این معنا که اگر نشست دو جانبه برگزار شود مقامهای دو کشور میتوانند با هم گفتگو کنند و وضع را آرام کنند. ولی در مجموع باید گفت که روابط دو کشور در حال حاضر پرتنش و غیرسازنده است.
وي در پاسخ به اين سوال که با توجه به شرایط مذکور در روابط میان آمریکا و روسیه، وضع تا چه حد جدی است؟ گفت: در حال حاضر حدود ۸۰ هزار نیروی روسیه در مرز اوکراین مستقر هستند و تنش میان دو کشور روسیه و اوکراین هم ممکن است به سرعت تشدید شود. اگر روسها بخواهند اخراج دیپلماتهای آمریکایی را افزایش دهند باید در انتظار اقدامات بیشتری از سوی بایدن و تشدید تحریمها باشیم. این وضع در طول هفت سال و نیم در روابط آمریکا و روسیه وجود داشته است. اکنون این سئوال مطرح است که آیا بایدن میتواند این وضع را تغییر دهد؟
تونی برنتون در اين باره که آیا تحریمهای آمریکا عليه روسيه واقعا کارایی داشته اند؟ گفت: نه. این تحریمها کارآمد نبوده اند. این تحریمها هیچ تاثیری بر روسیه نداشته است. در طول ۷ سال گذشته بیش از ۲۰ مورد تحریم از سوی آمریکا ضد روسیه اعمال شده است. سیاستهای روسیه با این تحریمها تغییر نکرده است. بنظر من مقامهای آمریکا انتظار ندارند که بسته اخیر تحریمهای این کشور ضد روسیه هم به تغییر در سیاستهای آن منجر شود. مهمترین هدف این تحریمها پاسخ به خواسته کنگره بوده است. زیرا نمایندگان کنگره از اقدامات و سیاستهای روسیه به شدت عصبانی هستند. همچنین شاید یکی از اهداف بایدن از اعلام تحریمهای جدید ضد روسیه کاهش نگرانی آمریکاییها از موضوع خروج آمریکا از افغانستان باشد. در عین حال بایدن میخواهد با این تحریمها چنین القا کند که همچنان روسیه در مقایسه با چین و مسائل داخلی، یکی از اولویتهای وی است.
سفير اسبق انگليس درباره نشست احتمالي آمريکا و روسيه، گفت: بنظر من، برگزاری این نشست مشترک یک آزمون اساسی است. اگر هر دو طرف به اندازه کافی خوددار باشند و امکان برگزاری نشست مشترک را فراهم کنند، میتوانند اقدامات زیادی را بطور مشترک انجام بدهند. آنها قادر خواهند بود مذاکرات درباره سلاحهای راهبردی را ادامه دهند. دو کشور همچنین برای احیای برجام با هم همکاری خواهند کرد. مسائل زیادی در سطح جهانی وجود دارند که امکان همکاری دو کشور درباره آنها وجود دارد و اگر بتوانند نشست مشترک را برگزار و با هم گفتگو کنند امکان گفتگو درباره مسائل زیادی برای آنها ایجاد خواهد شد.