پخش زنده
امروز: -
دستیابی شرکت دانش بنیان نیواد فارمد به علم تولید واکسن آنفلوانزا بر نبوغ دانشمندان ایرانی مهری پررنگ زد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز؛ اهمیت استفاده از واکسن برای کنترل برخی بیماریهای همهگیر دانشمندان را به تکاپوی ساخت مادهای انداخت که بتواند منجی بشر شود و عوارض بروز بیماریها و مرگومیر انسان و حیوانات را کاهش دهد.
یکی از این بیماری های ویروسی شایع و خطرناک، آنفلوانزای فصلی انسانی است که براساس آمار بهداشت جهانی سالانه بین سه تا پنج میلیون نفر در جهان به آن مبتلا میشوند و حدود ۲۹۰ تا ۶۵۰ هزار نفر براثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست میدهند.
آنفلوآنزای فصلی انسانی که با علائمی چون تب، تعریق، سرفه، عطسه، درد عضلانی و... همراه است دو گروه سنی زیر پنج سال و بالای ۶۵ سال را بیشتر تحت تاثیر قرار میدهد و از طریق عفونت و کاهش قدرت سیستم ایمنی، خطر مرگ را برای افرادی که به بیماریهای زمینهای مبتلا هستند، بیشتر میکند.
شریفی، یکی از شهروندان البرزی میگوید: خانواده ما به صورت ارثی درگیر بیماری تنفسی است و هرساله با همهگیری آنفلونزا، اضطراب ابتلا به این ویروس خطرناک ما را فرامیگیرد.
او می گوید:ما از مراکز درمانی و تحقیقی می خواهیم که تلاش کنند تا واکسن آنفلوآنزا به وفور در اختیار همه قرار بگیرد.
محمدی از دیگر شهروندان البرزی می گوید:همزمان با فصل پاییز دغدغه ما برای تهیه واکسن آنفلوآنزا زیاد می شود و این در حالی است که سال گذشته ویروس کرونا نیز به دغدغه های ما افزوده بود.
او می گوید:همین سال گذشته بود که پدر به دلیل بیماری آنفلوآنزا در بیمارستان بستری شد و نگرانی از سرایت ویروس کرونا در بیمارستان به نگرانی های ما برای حفظ سلامتی ایشان افزوده بود.
نیاز سالانه کشور به واکسن آنفلوانزای فصلی انسانی، بین سه تا پنج میلیون دوز است که بهصورت وارداتی تامین می شود.
اما داستان نگرانی ها به این جا ختم نشد بلکه شرکت دانش بنیان البرزی به نام نیواد فارمد سلامت در البرز به میدان آمد تا فصل آخر نگرانیها را دور بزند.
این شرکت توانسته است به علم تولید واکسن آنفلوانزا دست پیدا کند که همین دو هفته پیش توسط رئیس جمهور به صورت ویدئوکنفرانسی رونمایی شد.
استاندار البرز میگوید: شرکت نیواد فارمد سلامت در البرز اکنون توان تولید دو میلیون دوز واکسن انسانی آنفلوآنزا را داراست و میتواند در مراحل بعدی توان خود را افزایش دهد.
شهبازی از خبر خوب دیگری پرده می گشاید و میافزاید: امکان توزیع این واکسن تولید ملی در کشور همزمان با آغاز فصل پاییز امسال وجود دارد.
او می گوید: این واکسن توسط بخش خصوصی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری سرمایه گذاری و تولید شده است که اقدام بزرگی بود که برای اولین بار در کشور و در استان البرز رقم خورد.
شرکت دانش بنیان البرزی به نام نیواد فارمد سلامت در البرز یکی از شرکت های بزرگ داروسازی در البرز است که کار تولید واکسن انفلوآنزا را از سال ۹۷ آغاز کرده و در سال ۹۸ و ۹۹ تولیدات تجاری آن نیز آغاز شد
از این پس نبض آنفلوانزا کند میزند
مدیرعامل شرکت داروسازی و دانش بنیان نیواد فارمد سلامت میگوید: ساخت واکسن آنفلوانزای فصلی انسانی از سال ۹۷ در این شرکت آغاز شد که آزمایش بالینی آن بر روی ۴۲۴ نفر با موفقیت انجام شده است.
غلامحسین عبدالغفارمیافزاید: این واکسن نوترکیب مطابق با استانداردهای سازمان بهداشت جهانی و معاونت غذا و دارو وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی ساخته شده است.
عبدالغفار میگوید: تمام مراحل ساخت این واکسن توسط محققان ایرانی انجام شده و نتایج آن نیز موفقیت آمیز بوده است.
او میافزاید: حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد مواد اولیه ساخت این واکسن وارداتی است که می توان با حمایت لازم تمام این مواد را در داخل هم تولید کرد.
با تولید واکسن آنفلوانزای فصلی انسانی در البرز، ایران دومین کشوری شد که به توانایی تولید این واکسن نوترکیب دست پیدا کرده است.
امیر فرشچی، رئیس اتاق بازرگانی البرز نیز میگوید: تولید واکسن آنفلوانزای فصلی در البرز، کشور را از واردات این محصول با هزینه های بالا خودکفا کرد به گونه ای که تولید داخلی آن حداقل ۳۰ میلیون دلار و در شرایط مناسب برای تولید بیشتر تا ۱۰۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی برای کشور به همراه دارد.
ما میتوانیم/ حمایت، جان تازه تولید و امید
تولید واکسن آنفلوانزای فصلی در کنار دیگر تولیدات داخلی در شرایط تحریم و با تکیه بر دانش ایرانی نشان میدهد، همت جوانان این مرز و بوم با چاشنی خودباوری میتواند کشور را در رده جوامع پیشرفته قرار دهد و حتی در مواردی هم به آنها پهلو بزند
اما اگر حمایت از نخبگان هم به صف تولید بیاید، سرعت پیشرفت را چند برابر و تولید، پشتیبانیها و مانع زداییها را در عرصه عمل عملیاتی خواهد کرد.
گزارشی از دانیال خلج
.