سی بی اس نیوز:
تاثیر شدید کرونا بر اقلیت های نژادی و سیاهپوستان در آمریکا
همه گیری کرونا در آمریکا اقشار ضعیف، اقلیتهای نژادی و زنان را به مراتب فقیرتر و آسیب پذیرتر کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی سی بی اس نیوز، بررسیهای اخیر نشان میدهد همه گیری در جامعه آمریکا اقشار ضعیف و فقیر را به مراتب فقیرتر کرده است و آسیب آن به اقلیتهای نژادی و در مرحله بعد زنان شدیدتر بود. نظرسنجی اخیر آسوشیتدپرس نشان میدهد پانزده درصد از آمریکاییها معتقدند وضعیت مالی آنها بعد از گذشت یک سال از همه گیری کرونا بدتر شده است. این نظرسنجی همچنین نشان میدهد بخشی عمده از مردم زیر خط فقر تعریف شده فدرال زندگی را به سر میبرند.
از میان کسانی که در زیر خط فقر تعریف شده دولت خود زندگی میکنند، بیست و نه درصد گفته اند برای پرداخت صورت بهای خدماتی با دشواری روبرو هستند و شانزده درصد نیز گفته اند موفق به پس انداز شده اند. در همین حال کسانی که بالای خط فقر تعریف شده زندگی میکنند گفته اند وضعیت آنها بهتر نیز شده است. جوزف میناریک اقتصاددان و از جمله کارشناسان بودجه در دوران ریاست جمهوری کلینتون درباره نتایج این نظرسنجی معتقد است: برای اولین بار در طول صد سال اخیر ما شاهد همه گیری بودیم که در طول آن مردم یا از تجمع وحشت داشتند یا به آنها دستور داده شده است که از تجمع پرهیز کنند.
وی افزود: باید به روزهای جنگ جهانی اول برگردیم که موردی مشابه روی داده بود. این بدان معناست مردمی که به صورت مستقیم با افراد سر و کار داشتند یا در خدمات تحویل مشغول بودند، مواردی مانند رستوران، فروشگاههای خرده فروشی، مسافرت، پذیرش مسافر، افرادی که عموما با دستمزدی پایین مشغول به کار بودند، افرادی که مهارتهای قابل انتقال محدودی داشته اند، ناگاه دریافتند که شغل خود را از دست داده اند یا میزان ساعات کاری آنها به شکلی چشمگیر کاهش یافته است.
وی ادامه داد: نتیجه این بود کسانی که دستمزد اندکی داشتند دیدند که دریافتی آنها حتی از میزان قبلی نیز کمتر شده است. میناریک گفت: ترکیبی از مسائل روی دستمزدها تاثیر گذاشته است و همچنین تاثیری نیز از مستغلات به وجود آمده است. اگر فردی مهارتهای خاصی داشته باشد که بتواند دور کاری نیز انجام بدهد، میتواند همچنان کار خود را حفظ و دستمزد خود را دریافت کند. برای بسیاری از مردم این طبقه، برخی از مسائل و مواردی که بخشی از دستمزد خود را هزینه آن میکردند دیگر در دسترس نبود، زیرا افراد برای مثال برای غذا خوردن بیرون نمیرفتند و مسافرت نیز میسر نبود و برای همین پولی که برای این دست فعالیتها هزینه میشد دیگر قابل هزینه نیست و پس انداز میشود. از سوی دیگر شاهد کاهش میزان نرخ بهره از سوی بانک مرکزی هستیم، افرادی که خواهان بازگشت بیشتری از سرمایه خود هستند اقدام به خرید سهام میکنند، بازار سهام رشد میکند و نتیجه این میشود افرادی که ثروت بیشتری دارند و نقدینگی آنها نیز بالاتر است، شاهد افزایش ثروت خود خواهند بود.
اقتصاددان آمریکایی درباره تاثیری که کمکهای دولت فدرال در دوران کرونا انجام داده است گفت: توزیع چکهای کمک برای کسانی که زیر میزان متوسط درآمد، دستمزد داشتند، چک را به صورت کامل دریافت کردند، ولی احتمالا کسانی که بیشترین آسیب را دیده اند، کسانی که کار خود را از دست داده اند، باعث افزایش چشمگیر در پرداخت مزایای بیکاری شدند. اگر کسانی موفق به حفظ شغل خود شدند و درآمدی متوسط دارند، همچنان وضعیت بهتری دارند، ولی برای کسانی که کار خود را از دست داده اند و مزایای بیکاری دریافت میکنند باید گفت این مزایا نمیتواند جایگزینی کامل برای این افراد به جای کار خودشان باشد.
وی درباره تاثیری که همه گیری بر اقلیتهای نژادی مانند سیاه پوستان و لاتین تبارها داشت و اینکه چه مدت زمانی طول میکشد که اوضاع برای این افراد نیز طبیعی شود گفت: ما در حال حاضر شاهد بهبود اقتصادی هستیم و احتمالا در سه ماهه دوم سال جاری توانسته ایم که به میزان تولید ناخالص داخلی که پیشتر داشتیم دست یابیم. با این حال کسانی که شغل خود را از دست داده اند و عموما پایین خط فقر قرار داشته و دستمزدی کم دارند و عموما از طبقه رنگین پوستان و کسانی که کار خود را از دست داده اند بیشتر زنان هستند، این افراد همچنان چشم انتظار بازگشت به کار خود هستند، ولی بعلت نگرانیهای جاری از سلامت عمومی، احتمالا فرصتهای شغلی که در شغلهای مربوط به رستوران یا هتل و امثال این باشد نه در کوتاه مدت و نه در آیندهای نزدیک، بازگردند.
میناریک گفت: باید در انتظار این باشیم که این بخشهای اقتصادی بار دیگر شروع به فعالیت کنند که با توجه به نگرانی افراد از سلامت خود، چنین انتظاری دشوار است، یا اینکه با این افراد ارتباط برقرار و برای آنها مهارتهای خاص ایجاد کنیم تا بتوانند شغلی برای خود پیدا کنند که هر دو مورد با توجه به همه گیری که وجود دارد، هم با توجه به محدودیتهای موجود برای سلامت افراد و هم سلامت اقتصاد، بسیار دشوار خواهد بود.