• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۷۷۷۰۷
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۱:۵۸
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

راه‌اندازی یک خط تاکسی بین زمین و ماه!

شرکت فضایی خصوصی اسپیس ایکس به تازگی ماموریت سفر به ماه را به تقویم خود اضافه کرده است؛ به نظر می‌رسد این شرکت در حال راه‌اندازی یک خط تاکسی بین زمین و ماه است.

به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از سایت interesting engineering شرکت اسپیس ایکس قصد دارد از موشک بزرگ‌تر و کمتر استفاده شده خود خود موسوم به «فالکون هوی» (فالکون سنگین)، برای فرستادن محموله‌ها به کره ماه استفاده کند.

راه‌اندازی یک خط تاکسی بین زمین و ماه!

اسپیس‌ایکس برای انجام این مأموریت از یک فرودگر قمری ساخته شده توسط استارتاپ فضایی «استروباتیک» استفاده خواهد کرد که حامل کاوشگر ناسا موسوم به VIPER (ماه‌نورد تحقیقاتی اکتشاف قطبی) هم خواهد بود.

این ماموریت در صورت موفقیت آمیز بودن، اولین فرود آوردن یک سفینه بوسیله اسپیس ایکس روی ماه خواهد بود. از آنجا که این شرکت هوافضایی خصوصی همچنین مأموریت‌هایی را برای پرواز به ماه احتمالاً با استفاده از موشک‌های فالکون ۹ در سال ۲۰۲۲ رزرو کرده است، به نظر می‌رسد اسپیس‌ایکس در حال ایجاد یک سرویس «تاکسی ماه» است.

ناسا به علت کمبود بودجه از اسپیس‌ایکس استفاده می‌کند
مأموریت سال ۲۰۲۳ برای همه طرف‌ها بسیار مهم خواهد بود و بنابراین مأموریت‌های دیگر با احتمال بیشتری نسبت به این ماموریت ممکن است به تاخیر بیفتند. این تحول نقطه عطفی مهمی برای برنامه بلندمدت «آرتمیس» ناسا است که برای بازگشت انسان به ماه و در نهایت ساخت یک پایگاه خدمه دائمی در سطح و مدار ماه طراحی شده است.

اسپیس‌ایکس برای آزمایش اینترنت ماهواره‌ای‌اش ثبت‌نام می‌کند.

اما برای این کار، ناسا باید از منابع روی خود ماه استفاده کند. در این میان آب به یکی از منابع ضروری تبدیل خواهد شد. قرارداد VIPER ناسا سال گذشته به استارتاپ «استروباتیک» اعطا شد و این معامله شامل فرود یک محموله در قطب جنوب ماه است؛ منطقه‌ای که برای مأموریت‌های آتی «آرتمیس» در نظر گرفته شده است.

«استروباتیک» برای اطمینان از فضای کافی برای انتقال VIPER، فرودگر مدل «گریفین» (Griffin) را به ماه می‌فرستد که بزرگتر از مدل «پرگرین» (Peregrine) است، اما اندازه و وزن بزرگتر این مدل به این معنی است که اسپیس ایکس مجبور است از موشک «فالکون هوی» استفاده کند.

ناسا می‌خواهد فضانوردان را تا سال ۲۰۲۴ دوباره روی سطح ماه قرار دهد، اما تحقق این هدف هنوز قطعی نیست، چرا که در دولت جدید آمریکا که در حال بررسی مجدد بودجه‌ها و جدول زمانی هستند، نامشخص است. اما ناسا می‌تواند با استفاده از مشارکت‌های خصوصی- دولتی تا حدودی این محدودیت بودجه را پشت سر بگذارد.

اسپیس‌ایکس تاکسی ماه می‌شود
هر دو مأموریت جدید «گریفین» و «پرگرین» بخشی از برنامه «خدمات حمل و نقل قمری ناسا» (CLPS) هستند که برای کمک گرفتن از بخش خصوصی برای ساخت و حمل فرودگر‌های قمری ناسا است.

همگی این قرارداد‌های مذکور برای تحقق مراحل اولیه استقرار «دروازه قمری» ناسا در مدار ماه بسیار مهم هستند. این مأموریت‌ها قادر به ایجاد حضوری پایدار در طول مأموریت‌های «آرتمیس» در کره ماه هستند.

ناسا می‌گوید: هزینه ترکیبی این مأموریت‌ها تقریباً ۳۳۱.۸ میلیون دلار است.

اسپیس ایکس همچنین قصد دارد پرواز «کرو-۲» (Crew-۲) خود را در تاریخ ۲۲ آوریل با استفاده از فضاپیمای دراگون سرنشین‌دار سوار بر موشک فالکون ۹ انجام دهد. این دومین مأموریت سرنشین‌دار این شرکت از زمان پرتاب ماموریت «کرو-۱» (Crew-۱) در سال ۲۰۲۰ خواهد بود.

اکنون با وجود تعداد زیادی پرتاب برنامه‌ریزی شده به کره ماه توسط "اسپیس ایکس" (فارغ از پرتاب ماهواره‌های اینترنتی "استارلینک") به نظر می‌رسد این شرکت فضایی خصوصی نه تنها برای ناسا در حال تبدیل شدن به یک سرویس «تاکسی ماه» است، بلکه برخی شرکت‌های خصوصی فضایی دیگر مانند «استروباتیک» نیز از خدمات "اسپیس ایکس" بدین منظور استفاده می‌کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رونمایی از یک اثر فاخر در بابل
اختلال در ۷ پرواز ورودی و خروجی فرودگاه اهواز به دلیل مه
­آغاز جام جهانی اسکیت رولبال با حضور ملی پوشان ایران
دستگیری ۴ سارق حرفه‌ای در اشنویه
هشدار درباره نوشیدنی‌ها و آب‌نبات‌های دودزا
بررسی مستقل درباره روند گزینش پلیس در انگلیس
سفر وزیر دادگستری کشورمان به قطر
از قرار گرفتن در حاشیه رودخانه ها اجتناب کنید
دمای هوا در چلگرد منفی ۱۴ درجه
کیفیت هوای سمنان قابل قبول است
هفته ۱۵ فوتبال سری آ ایتالیا؛ صدر میان میلانی‌ها دست به دست شد
اصرار مجلس بر ارائه زمین رایگان و اجرای ماده ۵۰ برنامه هفتم
افزایش ۱۲ درصدی مصرف گاز در پایتخت با کاهش دمای هوا
جبران ۲۶ میلیارد ریالی خسارت تگرگ و سرمازدگی کشاورزان مهاباد
جوابیه امیرحسین ثابتی به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه درباره پرونده نگین غرب
حضور سه کشور خارجی در جشنواره بین المللی فرهنگی اقوام گلستان
مسافران قبل از عزیمت با اطلاعات پرواز فرودگاه تماس بگیرند
تارتار: بازی با مس رفسنجان می‌تواند نقطه تغییر گل‌گهر باشد
آغاز نظارت دقیق بر عیار طلا در خراسان جنوبی
حوادث ۲۳ آذر ۱۳۵۷ ریشه در هویت دینی و ملی مشهد داشت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گزارش میزان بارندگی در استان کرمان طی ۲۴ ساعت گذشته
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده است
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی
از فردا؛ ثبت نام یازدهمین مرحله خرید محصولات ایران‌خودرو
دستور آماده‌باش به استانداران کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان
امروز؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
مصاف سرخ‌پوشان در تهران؛ تقابل تراکتور با پیکان در تبریز
تصمیمات عملیاتی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز اعلام شد
­غلامرضا فرخی برترین فرنگی کار جهان شد
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان
ثبت همه املاک فاقد سند الزامی شد
اتوبوس‌های قم ۲۶ آذر رایگان شد
­بازگشت جمعی از افتخار آفرینان کشورمان از بازی‌های پاراآسیایی جوانان
کارآمدی حکمرانی دینی شرط تحقق ایران قوی است
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
دشمن توان مقابله نظامی با ایران ندارد  (۱ نظر)
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
اعلام وضعیت فعالیت مدارس در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آغاز پیش ثبت نام اعتکاف دانش آموزی در استان کرمان  (۱ نظر)