کرمان سومین استان کم بارش کشور
کاهش ۷۷درصدی میزان بارندگی د راستان کرمان، این استان را در رده استانهای خشک کشور قرار داده است.
به گزارش
خبرگزاری صدوسیما مرکز کرمان، استاندار کرمان امروز در اولین جلسه
ستاد مدیریت بحران استان گفت:
امسال استان کرمان دو بحران خشکسالی و سرمازدگی را با هم تجربه می کند که بی سابقه است.
علی زینی وند افزود: میزان خسارات در مناطق جنوب و شمال استان برآورد شده و به هیئت دولت ارسال شده که با تامین اعتبار به موقع برای جبران خسارات و حمایت از کشاورزان استان اقدام خواهد شد.
استاندار همچنین با اشاره به وضعیت بحرانی استان با کاهش میزان بارشها طی سال گذشته و کاهش منابع آبی گفت: این بحران را هم باید با مدیریت صحیح دنبال کنیم و مردم باید در صرفه جویی منابع آبی همکاری کنند.
زینی وند با تاکید بر اینکه فرمانداران بالیستی شرایط بحرانی تامین آب شرب و کمبود منابع آبی را مدیریت کنند افزود: تمامی فرمانداران ظرفیتهای کامل شهرستانهای تحت پوشش خود در بخش خصوصی و دولتی را بررسی و آن را به مدیریت بحران اعلام نمایند.
وی با رضایتمندی از عملکرد صدا و سیمای مرکز کرمان در زمینه مقابله و پیشگیری از کرونا گفت: در زمینه آگاه سازی مردم برای صرفه جویی در زمینه مصرف آب و بحران پیش روی هم نیازمند فرهنگسازی هستیم.
موسوی جانشین ستاد مدیریت بحران استان هم در این جلسه با بیان اینکه در استان کرمان در سال گذشته ۹۸۲زمین لرزه رخ داده افزود: تنها در استان توانستیم ۱۱ ایستگاه و پایگاه را در این زمینه تقویت کنیم که ناکافیست
وی تصریح کرد: در ایمن سازی روستاها، تجهیز امکانات اطفاء حریق روستاها و شهرها و پیگیری جذب اعتبارت بحران در استان شرایط خوبی را داریم.
مدیرکل هواشناسی هم امسال را کم بارشترین سال کشور در ۵۰سال اخیر دانست و افزود: استان کرمان تا کنون میانگین بارش ثبت شده ۳۵.۳میلی متر بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته و دوره آماری بلند مدت به ترتیب کاهش ۷۷و۷۰ درصدی را داشته است.
جدیدی افزود: میانگین بارندگی استان کرمان تا ۲۵فروردین ماه جاری ۳۵.۴میلیمتر که در مدت مشابه سال گذشته ۱۵۱ و در بلند مدت ۱۱۸میلیمتر بوده است.
مدیرعامل آبفای استان کرمان هم گفت: میزان بارندگی استان حدود ۳۵میلمتر است و امسال پرچالشترین سال را در حوزه آب شرب خواهیم داشت.
طاهری یکی از دلایل افزایش مصرف آب شرب در سالهای اخیر را شیوع کرونا دانست و تصریح کرد: اکنون ۱۴شهر استان در وضعیت فوق العاده بحرانی به لحاظ آب شرب قرار دارند که این شهرها ۶۶درصد جمعیت استان را در خود جای داده اند.
سعیدی مدیرکل مدیریت بحران استان نیز در این جلسه گفت: بیشترین خسارات ابتدای سال جاری مربوط به سرمازدگی است.
وی مجموع خسارات را در استان ناشی از سرمازدگی ابتدای سال ۱۰میلیارد و ۳۲۷میلیون تومان عنوان کرد.
همچنین در این جلسه فرمانداران، بم، سیرجان، رابر، منوجان و جیرفت نیز با بیان مشکلات فراروی شهرهای تحت پوششش خود خواستار تامین اعتبارات لازم آبرسانی، امکانات مورد نیاز تامین آب شرب، بخشودگی و امهال وامهای کشاورزان را خواستار شدند.