آفت سرخرطومی حنایی همچنان تهدیدی برای نخلستانهای هرمزگان
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: آفت خطرناک و قرنطینهای سرخرطومی حنایی محصول خرمای نخلستانهای استان را تهدید میکند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس، عبدالرضا اشرف منصوری افزود: این آفت از سال ۹۲ وارد استان شده و با آلوده کردن بخشی از نخیلات شهرستانهای پارسیان و بستک همچنان برای نخلستانهای سایر نقاط استان تهدید است.
وی گفت: پارسال همزمان با گرده افشانی نخیلات استان برنامههای مدیریت آفت سرخرطومی حنایی خرما بر پایه قرنطینه نقاط آلوده و گسترش نیافتن آفت به شرق و شمال استان بویژه در نقاط آلوده استان برای ردیابی این آفت صورت گرفت.
اشرف منصوری افزود: از جمله این اقدام ها، قرنطینه (ممنوعیت ورود پاجوش ونهال از مناطق آلوده)، خرید سه هزار و ۴۱۰ فرمان ردیابی سوسک حنایی، سم فستوکسین، مالاتیون و تلههای ردیابی، دیده بانی و شناسایی درختان آلوده بر اساس ردیابی نقطه به نقطه در سطح ۴۵هزار و ۷۰۰ هکتار انجام شد.
وی گفت: همچنین شناسایی و امحاء ۱۱۳ نخل آلوده و درمان نخلهای کمتر آلوده با سم، ثبت نقاط جغرافیایی از طریق اپلیکیشن شپا، آموزش روشهای زراعی و پیشگیرانه از طریق بهداشت باغها و حذف پا جوشها و محلهای امن تخم گذاری از جمله روشهای مقابله با این آفت است.
بیشتر بخوانید: پیارم؛ غذای بحران گرفتار در بحرانمدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: در حال حاضر ۳۲ هزار هکتار نخلستان در استان وجود دارد که هشت درصد آنها نخلیلات به علت ارتفای زیاد، پیر، نامرغوب وکم محصول صرفه اقتصادی برای نگهداری ندارند.
وی افزود: پیارم، مضافتی، خنیزی، شاهانی، خاصویی، کریته و هلیلی از ارقام خرمای مرغوب در هرمزگان هستند.
هرمزگان با برداشت سالانه ۳۸ هزارتن خرما رتبه سوم سطح زیر کشت نخیلات و رتبه چهارم تولید را در کشور دارد.