کریس مورفی در گفتگو با ام اس ان بی سی؛
اطمینان سناتور آمریکایی از خروج آمریکا از افغانستان
سناتور آمریکایی ابراز اطمینان کرد رئیس جمهور آمریکا نیروهای این کشور را تا ۱۱ سپتامبر (۲۰ شهریور) آینده از افغانستان خارج خواهد کرد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ «کریس مورفی» (Chris Murphy) عضو کمیته روابط خارجی در سنای آمریکا در گفتگو با شبکه تلویزیونی ام اس ان بی سی درباره خروج نظامیان این کشور از افغانستان گفت: "این اقدامی صحیح است، این به معنی به رسمیت شناختن واقعیتهای موجود است، این یعنی پذیرفتن این مسئله است که ماموریت ما یک دهه پیش در افغانستان به پایان رسیده بود و تا ۱۱ سپتامبر آینده از افغانستان خارج می شویم."
مورفی افزود، "ما باید بپذیریم اگر قرار باشد ۱۵ سال دیگر در افغانستان بمانیم، ما احتمالاً نخواهیم توانست این کشور را به طور کامل از دست طالبان نجات دهیم و وقت آن فرا رسیده است که نیروهای نظامی آمریکا را به کشور بازگردانیم."
مجری شبکه تلویزیونی ام اس ان بی سی افزود، شکاف جالبی بین جمهوریخواهان درباره خروج نظامیان آمریکا از افغانستان وجود دارد، افرادی مانند «لینزی گراهام» (Lindsey Graham) از این خبر بسیار خشمگین و ناراحت هستند. دیگران آرامتر بودند. «میت رامنی» (Mitt Romney) گفت به نوعی مطمئن نیست. آیا فکر میکنید فشار سیاسی یا فشار وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) که دولتی را پس از دیگری در خصوص این سؤال پشت سر گذاشته است، باعث پیشرفت در این خروج عملی نیروها خواهد شد؟
مورفی در جواب مجری گفت: فکر میکنم این برای ما که رفتار جو بایدن را طی سالها مشاهده کرده ایم، غافلگیر کننده نیست، گزارشها به ما میگوید که در دولت «باراک اوباما» رئیس جمهور اسبق آمریکا، بایدن که در آن زمان معاون رئیس جمهور بود، خواستار خروج سریعتر نیروهای آمریکایی از افغانستان بود، چون جو بایدن وقتی سناتور بود، افغانستان را به دقت زیر نظر داشت و میدانست ژنرالها یکی پس از دیگری به کنگره میآمدند و میگفتند «فقط یک سال دیگر نیاز داریم، فقط دو سال دیگر نیاز داریم.»
این سناتور آمریکایی همچنین اذعان کرد، حضور آمریکا در افغانستان در حقیقت، منازعه را طولانیتر میکند، فکر نمیکنم جو بایدن منصرف خواهد شد، وی مدتی طولانی این دیدگاه را داشته است که ما باید به این جنگ پایان دهیم.
مورفی در ادامه تصریح کرد، در همین آخر هفته، ما شاهد قدرت نمایی بی سابقه چینیها در اطراف تایوان بودیم، نیروهای روسیه در مرز اوکراین مستقر شده اند، ما به طور آشکار چندین تهدید جدید امنیتی در آفریقا و خاور میانه (غرب آسیا) داریم. در حال حاضر، ما باید تمرکز، پول و منابع مان را در جایی قرار دهیم که تهدیدهای حاضر برای آمریکا وجود دارند و اکنون این تهدیدها فقط در افغانستان نیستند.