به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز اصفهان؛ رییس دانشکده تغذیه وعلوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: باتوجه به شیوع کرونا درماه مبارک رمضان روزه داران دقت داشته باشند به تغذیه سالم همراه با دریافت ویتامینهای مورد نیاز بدن برای تقویت سیستم ایمنی توجه کنند تا این ماه را با معنویت بیشتر پشت سر بگذارند.
محمدحسن انتظاری افزود: در وضعیت کرونایی جامعه خوردن سحری واجب است، زیرا پرهیز از خوردن سحری مقاومت بدن را کاهش و ضعف را بیشتر میکند و در این شرایط زمینه ایجاد بیماری کرونا برای فرد روزه دار فراهم میشود.
وی گفت: با مصرف غذاهای آبکی در سحرهای ماه رمضان از جمله سالاد، میوه و برنج با ترکیبات کلم، عدس، شوید، لوبیا ودیگر حبوبات علاوه بر تامین پروتئین مورد نیاز فرد روزه دار تامین و در طول روز کمتر دچار تشنگی و گرسنگی میشود.
رییس دانشکده تغذیه وعلوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: با مصرف غذاهای آبکی همچنین قند دیرتر جذب بدن و درمدت طولانیتر آب بدن دفع میشود.
محمد حسن انتظاری همچنین با تاکید بر پرهیز از مصرف برنج سفید و مواد پروئنیی در سحر افزود: درصورت مصرف بخش اعظمی از آب بدن به سرعت دفع میشود درحالیکه با ترکیب برنج با حبوبات هم پروئین، هم آب و همچنین قند بدن تامین میشود.
وی همچنین از روزه داران خواست از مصرف گوشت قرمز و سرخ شده در ماه مبارک رمضان پرهیز کنند و تنها به صورت آب پز و کباب پز مصرف کنند.
رییس دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، جایگزینی مصرف گوشتهای سفید به جای قرمز را از دیگر توصیههای تغذیهای افطار و سحر در دوران کرونا در ماه مبارک رمضان دانست.
محمد حسن انتظامی همچنین در خصوص تغذیهی مناسب برای افطار هم گفت: بهتر است باتوجه به طولانی بودن مدت گرسنگی فرد روزه دار شام وافطاری همزمان مصرف شود و ابتدا با صرف یک غذای گرم یا نیمه گرم افطاری و هر دوساعت یکبار آب میوه، میوه و آب مصرف شود.
وی تامین ویتامینهای مورد نیاز بدن از جمله ویتامین C ، D و بتاکاروتنها و آنتی اکسیدان از طریق مصرف میوهها و سبزیجات رنگی را در این روزها برای تقویت سیستم ایمنی بدن ضروری دانست و گفت: همچنین از زیاده روی در مصرف زولبیا وبامیه در روزهای ماه مبارک رمضان پرهیز شود تا از ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن جلوگیری شود.