پخش زنده
امروز: -
مصرف غذای وعده های اصلی در سحری ،کمک به روزداری ضروریست.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز گلستان:دکتر مریم ابومردانی متخصص تغذیه درباره غذاهای مفید در ماه مبارک رمضان گفت:روزه داران باید وعده سحری را وعده اصلی در نظر بگیرند تا با مصرف غذا هایی مانند برنج و خورشت های آبدار به همراه سالاد بدون سس و مقداری ماست غذای فیبردار در اختیار بدن قرار بگیرد و آب بدن در طول روز کاهش نیابد.
این متخصص تغذیه داشتن پروتئین ،نشاسته و کربو هیدرات که شیرین و چرب نباشد را بهترین راه برای تامین آب بدن در طول روزه داری دانست و افزود:مصرف آب فراوان و شربت در هنگام سحر به سرعت از بدن دفع می شود و نقشی در حفظ آب بدن و جلوگیری از احساس تشنگی در روز ندارد.
وی افزود: مصرف کباب های پر ادویه و چرب برای سحر توصیه نمی شود.
دکتر ابو مردانی با اشاره با تغذیه مناسب در هنگام افطار گفت:شروع افطار بهتر است با آب ولرم ،شیر ولرم و مایعات گرم ، چای کم رنگ به همراه خرما ،و عسل باشد تا قند خون را جبران و اشتهای فرد راتنظیم و از پر خوری جلوگیری کند.
این متخصص تغذیه درباره مصرف زولبیا و بامیه در ماه رمضان گفت:نوشیدن چای به همراه زولبیا و بامیه بعد از سحر کاملا اشتباه است و به علت پخته شدن در روغن با دمای بالا و چرب و شیرین و پرکالری بودن ، مصرف آن در هنگام افطار هم توصیه نمی شود و احساس تشنگی در طول روزه داری روز بعد ایجاد می کند و به علت پرکالری بودن آن تاثیر روزه داری برای سلامتی بدن را از بین می برد.
وی افزود: بهتر است بین وعده افطار و شام یک ساعت فاصله باشدو وعده شام هم به عنوان یک وعده اصلی همراه با سالاد و سبزیجات مصرف شود.
این متخصص تغذیه مصرف آب کافی و میوه بین وعده شام و سحر را برای پیش گیری از احساس تشنگی در طول روزه داری مفید دانست.
دکتر ابو مردانی در برای روزه داری افراد دارای بیماری کلیوی ،دیابتی و قلبی گفت: بیماران کلیوی که در شش ماه گذشته دوبار دفع سنگ داشته اند ، بیماران دیابتی که قند خون کنترل نشده بالای200 واحد داشته باشند و بیماران تحت دارو درمانی که باید سر ساعت خاص دارو مصرف می کنند از جمله بیماران قلبی مجاز به روزه داری نیستند و در صورت روزه داری باید با پزشک مشورت کنند.