به گزارش
خبرگزاری صداو سیما،مرکز اصفهان؛موز پر از مواد معدنی، ویتامینها و فیبرها است.
در واقع میوهای سیر کننده است و بعد از خوردن آن، احتمالاً میان وعده را کنار خواهید گذاشت.
موز یکی از میوههای محبوب و پرخاصیتی است که مصرف آن در هر سنی به همه افراد توصیه میشود. این میوه خواص فراوانی برای سلامتی دارد، اما بسیاری از مردم از خواص پوست موز اطلاعی ندارند و آن را به راحتی دور میریزند. انواع ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدانهای موجود در پوست موز برای سلامتی و زیبایی مفید است و کاربردهای مختلفی برای نظافت و امور منزل نیز دارد.
علت سیاه و قهوه ای شدن موز چیست؟در انبارهای مخصوص رسیدگی، به اصطلاح اتیلن آزاد میشود که موز باید برسد. این اتیلن فرآیند رسیدن را آغاز میکند و در نتیجه خود موز نیز تولید اتیلن را آغاز میکند. این کار باعث افزایش تنفس موز و رسیدن و سیاه شدن آن میشود. نقاط سیاه رنگ روی پوست موز به علت تنفس موز و ازبین رفتن بافت پوست ست.
علت دیگر وجود آنزیم پلیفنول اکسیداز است. اگر موز زیر فشار قرار گیرد یا ضربه ببیند، این آنزیم در میوه ترشح شده و باعث سیاه شدن موز میشود؛ بنابراین برای جدا کردن موز از شاخه آن را از قسمت چوب بالایش ببرید و میوه را با دست نگیرید و فشار ندهید.
شکسته شدن رنگ دانههای زرد روی پوست موز باعث ایجاد رنگ قهوهای میشود.
روش های نگهداری موز برای چند روز ۱- بستن یک فویل یا پلاستیک به دور هر ساقه موز، رشد موز را کندتر و از
قهوهای و سیاه شدن آن جلوگیری میکند، بهتر است این کار را برای هر موز جداگانه انجام دهید.
۲- موزهای خود را آویزان کنید، این میوه از لحظه برداشت از درخت شروع به رسیدن میکند و ساقه شروع به آزاد کردن گاز اتیلن میکند. با این حال، وقتی میوه را آویزان میکنید، رسیدن آن کند میشود.
۳- هر یک از موزها را در روزنامه پیچیده و همه را داخل نایلون قرار دهید، ولی در نایلون را نبندید تا اکسیژن کافی به موزها برسد. سپس نایلون را در یخچال قرار دهید.
روزنامه رطوبت موز را جذب کرده و باعث کاهش تنفس و تبادلات گازی موز میشود.
۴- به موز آبلیمو، آب آناناس، آب پرتقال، آب لیمو شیرین، آب گریپ فروت یا آب سیب بزنید تا مدت طولانی تری زرد بماند.
اسید موجود در آنها روند قهوهای شدن موز را کاهش میدهد. این روش برای موز خرد شده هم کاربرد دارد.