بستری یک پنجم بیماران کرونایی مازندران در بابل
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل: روند ابتلا به کرونای انگلیسی در این شهرستان همچنان صعودی است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران، دکتر سیدفرزاد جلالی در برنامه زنده شبکه استانی تبرستان با اشاره به ابتلای ۱۳۵ میلیون نفر در جهان و مرگ ۳ میلیون نفر بر اثر این ویروس ناشناخته گفت: شیوع سوش انگلیسی از دو هفته پیش یک چهارم مردم کشور (حدود ۳۹۶ شهرستان) را درگیر کرده و در حال حاضر روند صعودی دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل با بیان اینکه از ابتدای شیوع کووید ۱۹ در کشور شاهد ابتلای ۲ میلیون نفر و مرگ ۷۰ هزار هستیم افزود: از هر ۵۰ ایرانی یک نفر مبتلا و از هر هزار بیمار یک نفر فوت شده است.
دکتر جلالی به تغییر ماهیت ویروس جدید اشاره و تصریح کرد: ویروس انگلیسی با سرایتپذیری چند برابری و بالاتر، درگیری سنین پایین جامعه، نیاز به بستری داشته و مرگ و میر بالاتری از ویروس چینی با همان علائم بالینی را داراست.
قائم مقام وزیر بهداشت در شهرستان بابل گفت: وضعیت رنگی موج چهارم کرونا در حال گذر از قرمز به سیاه بوده و با این حال روند تعطیلیها و نظارتها ضعیف گزارش شده به طوری که آمارها میانگین رعایت شیوه نامههای بهداشتی در کشور را حدود ۵۰ و در مازندران حدود ۵۲ درصد نشان میدهد.
دکتر سیدفرزاد جلالی با اشاره به اینکه شلوغی بازارهای شب عید و سفرهای نوروزی امسال در کنار یکدیگر موجب درگیری بیشتر مردم و ورود کشور به موج چهارم کرونا شده است افزود: از هفته گذشته آمار ابتلا و بستریها در کل کشور دو برابر شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: با توجه به طولانی شدن موج سوم کرونا در مازندران نسبت به کل کشور و ورود به موج چهارم بیماری، خوشبختانه در میان ۱۳ استان وخیم کرونایی قرار نداریم.
دکتر جلالی با اشاره به نگرانی کادر درمان مازندران و پایش مستمر بیماران، از تک رقمی بودن فوت ناشی از کرونا در استان خبر داد و افزود: میانگین مرگ و میر میان بیماران بدحال بستری در بخش مراقبتهای ویژه، حدود ۵۰ درصد است.
قائم مقام وزیر بهداشت در شهرستان بابل تصریح کرد: وضعیت ابتلا به کرونا در این شهرستان همچنان روند افزایشی داشته و هم اکنون یک پنجم کل بیماران مازندران در چهار بیمارستان شهرستان بابل بستری هستند.
دکتر سیدفرزاد جلالی با ابراز نگرانی از درگیری همزمان شهرها و استانها و بروز مشکلات در بخش دارو و خرابی دستگاههای بیمارستانی و موارد دیگر گفت: حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزارنفر از جمعیت ۳ میلیون و ۵۰۰ هزارنفری مازندران بایستی در برابر این بیماری برای پیشگیری از مرگ و میر واکسینه شوند، اما به معنای مبتلا شدن نیست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل بر رعایت شیوه نامههای بهداشتی توسط هم استانی ها، اصناف و بازاریان تاکید کرد.