پخش زنده
امروز: -
سخنگوی دولت گفت: در تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا؛ همیشه اولویت حفظ جان و سلامت مردم مدنظر قرار گرفته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت؛ آقای علی ربیعی در ادامه پاسخ به انتقادات به عدم ممنوعیت سفرها در نوروز و ورود موج جدید کرونا به کشور افزود: معمولا بخشهای مختلف و دستگاههای ذیربط نظرات خودشان و دیدگاههای خود را مطرح میکنند و در موضوعات مختلف به دیدگاههای کارشناسی خود تاکید و اصرار میورزند.
سخنگوی دولت تصریح کرد: موارد متعددی بوده است که مشاهده کرده ایم بخش امنیتی دیدگاه خود را داشته و بخش اقتصاد دیدگاه خود را بیان میکند. چندی پیش وزیر گردشگری از سقوط بسیار بد حوزه گردشگری در اقتصاد و عدم رشد آن در آینده نزدیک و از بیکاری گسترده فعالان در این حوزه سخن میگفت.
وی ادامه داد: وزیر کار و رفاه اجتماعی نیز از تعطیلیها واحدهای خدماتی ابراز نگرانی میکرد. به هر حال هر کسی از جنبهای به آن نگاه میکند. همه در حوزه خودشان کارشناس و صاحب نظر هستند یا تعارضی بین نگاه محیط زیستی و توسعهای دستگاههای اجرایی، بانک مرکزی و سازمان برنامه و دهها موارد دیگر از این قبیل هستند.
آقای ربیعی اظهار داشت:، اما در این مورد که ستاد ملی کرونا باید بطور توامان از جان مردم در برابر ویروس و معیشت باید محافظت کند. بحث پیچیدهتر میشود. در منحنیهای مختلف همیشه انتخاب بهترین نقطه با اولویت حفظ جان و سلامت مردم در درجه اول مدنظر قرار گرفته است.
سخنگوی دولت اظهار داشت: به هر حال این اتفاق رخ میدهد افرادی دلسوز هستند و نکاتی در این زمینهها بیان میکنند که ممکن است ایجاد حاشیه کند.
وی خاطر نشان کرد: الان زمان عبور از این بحران است. مسئله کرونا همه جامعه را دچار بحران کرده و برای عبور از این بحران همه باید کنار هم باشیم.
آقای ربیعی افزود: فارغ از این بحث، شاهد نوعی رفتار از جناحهای سیاسی هستیم که گویی موضوعی برای سیاسی کاری یافته اند، به سرعت از مرغ شیفت کردند به سلامت، بازتاباندن و تکرار مکرر مباحث باعث تعجب شده است.
سخنگوی دولت همچنین درباره برنامه دولت برای حمایت از سهامداران در سه ماه پایانی فعالیت دولت دوازدهم گفت: اساسا بازار سرمایه و سیاستهای مربوط به آن، برای رشد دارایی و سرمایه، یک اصل اساسی است. به همین خاطر، رسوب سرمایه در بازار دارایی های فیزیکی آفت جدی برای اقتصاد کشور است که موجب تمرکز ثروت نزد سرمایه داران – کاهش سطح رفاه دهک های پایین جامعه – تمرکز ثروت نزد دهک های بالا و افزایش جمعیت فقیر حرکت در خلاف جهت اقتصاد سالم میشود.
وی افزود: برای رهایی از اقتصاد شکننده نفتی، نظام اقتصادی مبتنی بر مالیات، شفافیت اقتصادی، مشارکت عمومی جامعه در اقتصاد، تقویت تأمین مالی تولید، تقویت اشتغال راهی تقویت جز بازار سرمایه وجود ندارد و این بازار اهرم سیاستی قدرتمند برای نجات اقتصاد در شرایط بحرانی و بروز شوک های داخلی و خارجی است.
آقای ربیعی خاطر نشان کرد: در جریان مساله بورس، شهریور ۹۲ شاخص بورس حدودا ۶۰ هزار بود که به خاطر تکانههای اقتصادی ناشی از تحریم و اهمیت ارز به علت کمبود آن بود. چند سال بعد به حدود دو میلیون رسید و الان هم حول و حوش یک میلیون و دویست هزار است.
سخنگوی دولت تصریح کرد: بنابراین همه افرادی که در بورس، نگاه بلندمدت به سرمایهگذاریشان داشتند، سرمایه سال ۹۲ آنها با رشد ۲۶ درصدی مواجه شده است. افراد زیادی با رشد بازار سرمایه در بورس سود کردند. منتها افراد قابل توجهی هستند که در فراز و نشیب این بازار وارد شده و متضرر شده اند.
عضو هیات دولت اظهار داشت: البته همزمان با رشد بازار سرمایه، بارها کارشناسان هشدار میدادند که کسی دارایی خود را تبدیل به سهام نکند. یعنی خانه خود را نفروشد. بازار سرمایه، بازار زماندار است و نباید به آن نگاه مقطعی داشت.
وی ادامه داد: بنده بارها از همین تریبون این نکات را اعلام کرده و تاکید کرده بودم؛ بورس، بانک نیست، ولی این حرف به معنای عدم حمایت دولت از مردم و سرمایه گذاران نیست. به هر حال همه ما در دولت نگران دارایی این هموطنان عزیزمان هستیم. چون عدهای از هموطنان با انتظار انتفاع به بازار سهام آمده اند و ما باید نگاهی مسئولانه به همه مردم داشته باشیم.
آقای ربیعی در ادامه گفت: در همین راستا دولت نیز اقداماتی را برای بهبود فضای بازار سهام انجام داده که برخی از آنها عبارتند از:
۱-پیگیری رعایت حداکثر سود پرداختی بانک ها، ۲- امکان انتشار اوراق توسط شرکتهای هلدینگ و سرمایه گذاری برای خرید سهام و رشد عالی فروش شرکتها در اسفند و فروردین ماه و تثبیت نرخ ارز.
سخنگوی دولت افزود: نکته دیگر آنکه هیچ یک از ارکان حاکمیت نباید از سهم خود برای جلوگیری از سلب اعتماد از بازار سرمایه غافل شود. امنیتی کردن اکوسیستم سرمایه گذاری راهگشا نخواهد بود، زیرا تقویت کننده خروج سرمایه از کشور است و در بلندمدت باعث خسران میشود.
وی اظهار کرد: در یکسال اخیر شاهد نوسانات متعددی در بازار بودیم که باتوجه به کاهش ریسکها و شفافیت وضعیت اقتصاد و رشد اقتصادی مثبت همراه با گشایشها و حضور قوی کشور در اقتصاد جهانی در نهایت شاهد رونق در بازار سرمایه خواهیم بود و پیشبینی میشود که ان شاالله در ماههای آتی شاهد افزایش سرمایه گذاریها به منظور رونق هرچه بیشتر تولید در کشور باشیم و این بستر از طریق بازار سرمایه فراهم میشود.
آقای ربیعی تصریح کرد: البته آثار مباحث سیاسی و برخی اظهارنظرها بر کنش افراد در بورس، بسیار تاثیرگذار است. متاسفانه اظهارنظرهای نپخته و غیرمسئولانه زیادی وجود دارد. عملیات روانی و دروغ پردازیهای زیادی هم در کانالهای غیرمسئول و مشکوک دیده میشود.
عضو هیات دولت افزود: مثلا اخیرا در راستای عملیات روانیهایی که صورت میگیرد، توییتهای کذایی منتشر میشود که نوعی تعارض روانی را دامن میزند.
سخنگوی دولت همچنین گفت: به عنوان نمونه دیدم به دروغ از فردی به نام بابک ربیعی گودرزی به عنوان بردارزاده من، نام برده شده که از بورس سه هزار میلیارد تومان سود کرده است! میگویم دروغ، چون من نه تنها برادرزادهای به این نام ندارم بلکه همچین فردی را حتی در بستگانم هم ندارم.
وی در ادامه این نشست خبری در خصوص برخی ابهامات درباره سفر نخست وزیر کره جنوبی به ایران گفت: ایران و کره جنوبی سابقه شصت ساله روابط دوستانه دارند و علایق بیان دو کشور همواره رو به پیشرفت بوده است. اما از سال ۲۰۱۸ با اعمال تحریمهای غیر قانونی آمریکا، با تبعیت کره جنوبی، این روابط دچار چالش جدی شده است. در شرایطی که مردم ایران با پیامدهای اقتصادی کرونا روبرو بودند، بانکهای کرهای با مسدود کردن چند میلیارد منابع ما، مانع از خریدهای ضروری مانند دارو شدند. شرکتهای کرهای هم عمدتا در این زمینه مانع تراشی کردند.
آقای ربیعی افزود: به نظر میرسد اخیرا دولت کره جنوبی به این درک رسیده که ادامه این وضع ممکن نیست؛ لذا پیشنهاد سفر نخست وزیر محترم کره جنوبی برای رسیدگی به مشکلات ایجاد شده مطرح شد و مورد استقبال ما قرار گرفت.
وی اظهار داشت: تقارن این سفر با مذاکرات وین، کاملا تصادفی است و ارتباطی بین این دو موضوع وجود ندارد. مقامات ایرانی به صراحت مطالبات ملت ایران را با نخست وزیر محترم کره جنوبی مطرح کرده اند لذا انتظار داریم شاهد اراده سیاسی و تصمیم اجرایی دولت کره در اسرع وقت باشیم.
عضو هیات دولت افزود: هر چند سفر ارتباطی به مذاکرات برجام ندارد، ولی موضوع آزاد سازی منابع مالی با جدیت و قاطعیت مطرح شد در مذاکرات. امیدواریم نخست وزیر کره در برگشت، اقدام اساسی و فوری برای حل مشکل انجام دهد.
سخنگوی دولت همچنین گفت: طرف کرهای تاکید دارد اراده سیاسی برای حل مشکل دارد، اما منتظر حل مشکلات بین المللی است. معتقدیم امکان دستیابی به راه حل در شرایط فعلی هم وجود دارد لذا پیشنهاداتی داده ایم که امیدواریم طرف کرهای بسرعت آنها را مورد توجه قرار دهد.