پخش زنده
امروز: -
سخنگوی دستگاه قضا از صدور حدود ۱۶۰ هزار حکم جایگزین مجازات حبس در سال ۹۹ خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای غلامحسین اسماعیلی در ادامه ۴۱ مین نشست سخنگوی این دستگاه قضا با خبرنگاران گفت: در سال ۹۹ اشتغال زندانیان به ۵۴ درصد رسید و زمینه حرفه آموزی و اشتغال زندانیان فراهم شده است.
وی گفت: اگرچه تعدادی از احکام قصاص با توجه به درخواست اولیای دم در سال گذشته اجرا شد، اما ۸۷۸ مورد حکم قصاص با کمک مصلحان، خیران و شورای حل اختلاف و رضایت خانوادهها منتفی شد و البته مجازات عمومی این افراد از جنبه عمومی جرم و بازدارندگی جرم سنگین قتل عمد پس از منتفی شدن قصاص به قوت خود باقی است و این افراد باید چند سال تحمل حبس داشته باشند.
آقای اسماعیلی در ادامه به سفرهای استانی رئیس دستگاه قضا اشاره کرد و افزود: در ایام کرونا سفرهای استانی تعطیل نشد که البته گاهی به علت شرایط، وقفه داشتیم و از ۴ استان در دوره جدید هنوز بازدید نکرده ایم که با بهبود شرایط سفر به این ۴ استان هم انجام میشود.
سخنگوی دستگاه قضا در ادامه به دو انتصاب هم در مجموعه قوه قضائیه اشاره و اعلام کرد: آقای علی غلامی از اساتید دانشگاه به عنوان معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه منصوب شده است و همچنین حجت الاسلام مصدق نیز از این پس عهده دار ریاست دیوان عدالت اداری کشور خواهد بود که در روزهای آینده معارفه آنها انجام میشود.
سخنگوی دستگاه قضا گفت: در سال ۹۹، بیش از ۲۲۰ فقره پرونده مفاسد اقتصادی رسیدگی شده است.
آقای اسماعیلی درباره عملکرد قوه قضاییه در حوزه رسیدگی به پروندههای مفاسد اقتصادی در سال ۹۹ افزود: رسیدگی به پرونده مفاسد اقتصادی از اولویتهای ما بوده و همچنان نیز هست، کوتاه نیامده ایم و کوتاه هم نخواهیم آمد.
وی گفت: همین روزها هم شاهد هستید که رسیدگی به پرونده حسن میرکاظمی مشهور به رعیت در دادگاه آغاز شده است و همچنان ادامه دارد.
سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: در ۶ ماهه دوم سال ۹۹ پس از تمدید استجازه ۲۰۴ پرونده مربوط به مفاسد اقتصادی به شعب ویژه ما ارجاع شد با ۶۲۵ متهم که از این تعداد ظرف شش ماهه دوم ۱۲۱ پرونده رسیدگی و منتهی به صدور حکم و مختومه شده است.
وی ادامه داد: در شش ماهه دوم سال ۹۹ پروندههای دیگری هم از قبل در دست رسیدگی بوده که این پروندهها نیز همچنان در بخشهایی رسیدگی و در بخشهایی مختومه شده است.
اسماعیلی تصریح کرد: در مجموع در سال ۹۹ بیش از ۲۲۰ فقره پرونده رسیدگی شده که ۱۲۱ پرونده آن مربوط به شش ماهه دوم سال است.
وی گفت: در ایام اخیر نیز علاوه بر دادگاه حسن میرکاظمی، در یکی از شعب نیز آرایی صادر شده است.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: ۱۲ درصد از موجودی پروندههای اول سال ۹۹ کاهش پیدا کرده است.
آقای غلامحسین اسماعیلی در نشست خبری به عملکرد برخی از واحدهای قضایی اشاره کرد و افزود: در واحدهای قضایی سراسر کشور در سال ۹۹ ما شاهد افزایش ۵ درصدی ورودی پروندههای یکتا به واحدهای قضایی و شورای حل اختلاف بودیم البته، چون تعدد مراحل رسیدگی به این پروندهها را داشتیم حدود ۸ درصد ورودی پروندهها نسبت به سال قبل افزایش پیدا کرده است.
وی گفت: در حوزه عملکردی علاوه بر اینکه ۸ درصد عملکرد قوه قضاییه مثبت بوده ۱۲ درصد نیز از موجودی پروندههای اول سال ۹۹ کاهش پیدا کرده است.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: عملکرد همکاران ما در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ علی رغم شرایط کرونایی ۲۰ درصد افزایش داشته است.
آقای اسماعیلی گفت: سال ۹۹ بیش از یک میلیون پرونده مسن توسط همکاران قضایی رسیدگی شد که در سال ۹۹ در مقایسه با سال ۹۸ به صورت میانگین ۱۵ روز نرخ رسیدگیها و زمان رسیدگی کاهش پیدا کرده است.
وی افزود: همچنین در سال ۹۹ ابلاغ الکترونیکی به مرز ۹۰ درصد کل ابلاغات رسید که ۵ درصد نسبت به سال قبل از ان افزایش داشته است.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: در سال ۹۹ در صدور احکام جایگزین حبس ۲۹ درصد افزایش داشتیم.
آقای غلامحسین اسماعیلی در ادامه نشست خبری افزود: همچنین پرونده تصادفات رانندگی ما نیز در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ حدود ۲۰ درصد کاهش یافته که البته این کاهش هر چند تحت تاثیر کاهش مسافرتها بوده، اما همین که جان شهروندان محفوظ مانده نکته مثبتی است و برای بیمهها نیز آورده مثبتی داشته است.
وی در ادامه به عملکرد سازمان زندانها در ایام کرونا در سال ۹۹ اشاره کرد و گفت: همکاران ما اهتمام جدی به رعایت دستورالعملهای بهداشتی در فضای زندانها داشتند که به لحاظ تراکم جمعیت زندانیان اگر این دستورالعملها رعایت نمیشد شاهد فراگیری ویروس در زندان میبودیم، اما با رعایت شیوه نامههای بهداشتی جلوی آن گرفته شد.
سخنگوی قوه قضاییه همچنین به اعطای مرخصی زندانیان در یکسال گذشته کرونایی اشاره کرد و افزود: هر روز حداقل ۵۰ هزار نفر از زندانیان ما در مرخصی بودند و در اوج شیوع کرونا نیز عدد زندانیان در مرخصیها از ۱۰۰ هزار نفر نیز بیشتر شد.