تاکتیک فرار به جلوی تل آویو در ماجرای کودتای نافرجام در اردن
رژیم صهیونیستی که به همراه عربستان و امارات مظنون اصلی در کودتای نافرجام در اردن است بعد از یک هفته در نهایت سناریوی جدید برای رفع اتهام از خود طراحی و به نقل از ایدی کوهن روزنامه نگار صهیونیستی وابسته به موساد سرویس های اطلاعاتی قطر، ترکیه و ایران را به مشارکت در این کودتا متهم کرد.
این در حالی است که طی یک هفته گذشته اطلاعات زیادی درباره نقش مثلث نتانیاهو، بن سلمان و بن زاید در طراحی این کودتای نافرجام منتشر شده است. بر این اساس طراحی این سناریو ضمن اینکه تلاشی برای منحرف کردن اذهان از نقش و مشارکت سه جانبه رژیم صهیونیستی ، عربستان و امارات در این کودتای نافرجام محسوب می شود بلکه ایجاد تلطیف فضای مذاکراتی که قراراست در جریان سفر 50 نفره نظامی از امریکا به فلسطین اشغالی به ریاست وزیر دفاع دولت بایدن و همچنین سفر هیات اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونdستی به امریکا به ریاست موساد صورت گیرد.
حال سوال است که مثلث سه جانبه نتانیاهو، بن سلمان و بن زاید از کودتا در اردن چه منافعی را دنبال می کردند و چرا حاضر شده اند ملک عبد الله و یا حتی اردن را در این میان قربانی کنند که از هیچ تلاشی برای خدمت به رژیم صهیونیستی کوتاهی نکرده است؟ پاسخ این سوال را می توان در تلاش این مثلث جستجو کرد که همچنان بعد از ترامپ برای حفظ بقای برنامه های او ازجمله معامله قرن تلاش می کنند.
با در نظرگرفتن اهداف اعلامی و غیر اعلامی می توان گفت که در طرح موسوم به معامله قرن نوعی تقسیم اراضی میان مثلث رژیم صهیونیستی، عربستان و امارات صورت گرفته بود که بر اساس آن این رژیم بنا بود طرح دو دولت را به طرح یک دولت تبدیل کند و با الحاق کرانه باختری به اردن, فلسطینی های ساکن این مناطق را به اردن منتقل کند و در نتیجه طرح قدیمی تبدیل اردن به دولت جایگزین برای فلسطینی ها را محقق سازد.
عربستان و امارات نیز بنا بود یمن را بین خود تقسیم کنند و در عین حال در سایر مناطق نیز به توسعه قلمرو ارضی بپردازند و در این راستا بود که جزایر صنافیر و تیران مصر واقع در دریای سرخ به عربستان واگذار شد. بقیه اضلاح طرح 2030 محمد بن سلمان نیز به طرح معامله قرن پیوند خورده است. اما این طرح با شکست ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری امریکا نیمه تمام مانده است و در عین حال نتانیاهو به عنوان معمار اصلی این طرح در بلاتکلیفی سیاسی به سر می برد و در صورت ناتوانی از تشکیل دولت برای تمدید دوره نخست وزیری با خطر بازداشت و زندانی مواجه است که در صورت کناره گیری نتانیاهو از قدرت ، بن سلمان و بن زاید یکی از تکیه گاه های اصلی خود را از دست خواهند داد و لذا به هر طریق ممکن برای نجات نتانیاهو تلاش می کنند و در طرح جدید نتانیاهو برای نجات خود از طریق قربانی کردن ملک عبد الله و اردن مشارکت کرده اند.
این اقدامات و تلاش ها به نوعی رویارویی با دولت بایدن و مانع تراشی بر سر راه آن هم محسوب می شود که از یک سو خواستار پایان جنگ یمن شده که امارات و عربستان برای تقسیم آن دل بسته بودند و از دیگر سو خواستار احیای طرح تشکیل دو دولت شده و کمک های خود را به فلسطینی ها از سر گرفته است حال آنکه نتانیاهو تصمیم داشت با کمک ترامپ فلسطین را از روی نقشه حذف کند.
--------------------------------------
احمد کاظم زاده